Turun YK-yhdistyksen ekskursio Helsinkiin 8.12.2022


Torstaina 8. joulukuuta oli viimein aika TYKy:n vuoden 2022 ekskursiolle! 

Tällä kertaa ekskursiolla suuntasimme pääkaupunkiimme Helsinkiin. Ekskursion työryhmä oli jo hyvissä ajoin syksyllä alkanut suunnittelemaan päivän kulkua, vierailukohteita ja käytännön järjestelyjä. Monia eri vaihtoehtoja vierailukohteille mietittiin ja osa ideoista valitettavasti tyssäsikin siihen, että emme saaneet vastausta yhteydenottoihin. Kuitenkin kaksi mahtavaa YK-aiheisiin liittyvää vierailukohdetta saatiin sovittua ekskursiolle; Valtioneuvoston kanslian kestävän kehityksen toimikunta sekä Suomen YK-liitto.

Olimme sopineet etukäteen, että tapaamme aamulla kaikki ekskursion osallistujat suoraan Valtioneuvoston linnan edessä, sillä osa osallistujista tuli paikalle suoraan Turusta ja osa pääkaupunkiseudulta. Turusta tulevat olivatkin aamulla saaneet jo kokea sydämen tyky(heh :D)tyksiä, kun Kupittaan asemalle vievien bussien myöhässä olemisen takia osa meinasi myöhästyä Helsinkiin lähtevästä junasta. Junaan kuitenkin ehdittiin aivan viime minuutilla ja kaikki osallistujat pääsivät onnistuneesti Helsinkiin. 

Kun olimme koko porukka koossa, siirryimme sisälle Valtioneuvoston linnaan, jossa meidät otti vastaan Kestävän kehityksen toimikunnan apulaispääsihteeri Taru Savolainen. Hänen johdollaan siirryimme kaikki yhteiseen kokoustilaan, jossa pääsimme kuulemaan kestävän kehityksen toimikunnan toiminnasta ja muun muuassa toimikunnan työn päämääristä. Olikin mielenkiintoista kuulla, miten monialaista kestävä kehityksen toimikunnan työ on, miten paljon eri osa-alueita siihen kuuluu ja miten erilaisia työtehtäviä Savolainenkin oli saanut hoitaakseen. Pääsimme lisäksi kuulemaan Savolaisen omasta työurasta ja esittämään paljon kysymyksiä meitä kiinnostavista asioista. Lisäksi hallituksemme jäsen Emmi kertoi kaikille omia kokemuksiaan kuluneen syksyn työharjoittelustaan VKN:n kestävän kehityksen toimikunnassa.

Pian olikin aika kiittää vierailusta ja jatkaa seuraavaksi syömään. Suuntasimme ensin ratikkaan ja matkasimme koko ekskursioporukalla yhdessä syömään kasvisravintolaan maittavaa lounasta. Lounaan ohessa pääsimme myös tutustumaan paremmin toisiimme ja juttelemaan mm. TYKy:n toiminnasta. 

Lounaan jälkeen oli vuorossa ekskursion toinen vierailukohde, Suomen YK-liitto, joka sijaitsi Globaalikeskuksessa. Sinne tultuamme meidät otti vastaan YK-liiton järjestökoordinaattori Nanna Hallikainen, joka kertoi meille kattavasti YK-liiton ja YK:n toiminnasta. Turun YK-yhdistys on luonnollisesti YK-liiton jäsenjärjestö ja olikin mielenkiintoista päästä kuulemaan ja kertomaan puolin ja toisin toiminnastamme. Myös YK-liiton toiminnanjohtaja Helena Laukko osallistui mukaan tapaamiseemme ja saimme kuulla häneltä mm. ajankohtaisista YK-aiheista ja esittämään hänelle mieltä askarruttavia kysymyksiä, joihin saimme myös kattavia vastauksia. Vierailu oli todella antoisa ja auttoi varmasti kaikkia ymmärtämään paremmin YK-liiton toimintaa. 

Vierailuiden jälkeen ekskursion varsinainen ohjelma päättyi ja osan osallistujista hyvästelimmekin tässä kohtaa. Kuitenkin osa porukasta jatkoi vielä yhdessä Tuomaan markkinoille ennen kuin juna takaisin Turkuun lähtisi. Näin ollen pääsimme nauttimaan ekskursiolla myös jouluisesta tunnelmasta ja ihastelemaan muutenkin lumista Helsinkiä. Tämän jälkeen oli kuitenkin aika suunnata kohti rautatieasemaa ja matkata takaisin kohti Turkua.

TYKy:n vuoden 2022 ekskursio oli todellakin onnistunut ja antoisa ja mielenkiintoiset vierailut niin Valtioneuvoston kansliaan kuin Suomen YK-liittoon antoivat paljon ajattelemisen aihetta. Kiitos vielä TYKy:n puolesta kaikille osallistujille mukavasta ekskursiopäivästä ja kiitos myös molemmille vierailukohteille, että saimme tulla vierailulle!

Salla Mattila

Turun YK-yhdistyksen viestintävastaava

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *