Halisten läksykerho


HALUATKO TEHDÄ HYVÄÄ? KIINNOSTAAKO VAPAAEHTOISTYÖ? MILTÄ KUULOSTAISI TOIMIA VAPAAEHTOISENA  OHJAAJANA HALISTEN LÄKSYKERHOSSA?

Läksykerho avaa suomen kielen lukkoja

Halisten läksykerho on Turun YK-yhdistyksen ja Sateenkaarikoto ry:n yhdessä järjestämää toimintaa. Kerhon tavoitteena on auttaa Halisten alueen lapsia ja nuoria läksyissä sekä ennen kaikkea tukea maahanmuuttajataustaisten lasten ja nuorten suomen kielen oppimista. Kotoa apua on hankala saada, sillä monen lapsen vanhemmat eivät ymmärrä suomea hyvin. Kerhossa lapsilla ja nuorilla on kuitenkin mahdollisuus puhua suomea ja saada apua kotitehtävissä. Kerhossa myös pelataan, leikitään ja autetaan kokeisiin valmistautumisessa. Tarkoituksena on myös vahvistaa koululaisten kielenoppimista esimerkiksi erilaisten pelien avulla. Läksykerhon toiminta on rentoa ja vapaamuotoista.

Missä? Milloin?

Läksykerho kokoontuu kaksi kertaa viikossa: tiistaisin ja torstaisin (vahvista kellonaika läksykerhovastaavaltamme!, yleensä noin klo 14-16 välisenä aikana). Kerho on tarkoitettu pääasiassa peruskoulua käyville maahanmuuttajataustaisille lapsille ja nuorille. Kerhossa käy pääasiassa 1.-6.- luokkalaisia lähialueen lapsia. Lapsia on kerralla paikalla noin 15-25. Kaikki lapset ja nuoret puhuvat suomea. Kerho on myös yleisesti avoin kaikille alueen lapsille ja nuorille. Läksykerho on kesäisin ja lomien aikaan tauolla.

OHJAAJAKSI? OTA YHTEYTTÄ!

Turun YK-yhdistys hakee vapaaehtoisia ohjaajia kerhoon. Jokaiseen vuoroon tarvitaan ainakin 2 ohjaajaa. Kerhossa pääset tutustumaan Turun sekä Halisen alueen maahanmuuttajiin ja uusiin kulttuureihin leppoisassa tunnelmassa, pelailun ja muun kivan merkeissä. Samalla pääset tekemään arvokasta työtä, sillä apuasi läksyjen kanssa varmasti arvostetaan. Saat myös arvokasta työkokemusta monikulttuurisuus toiminnan parissa. Voit tulla mukaan toimintaamme, vaikka sinulla ei olisikaan aiempaa kokemusta kerhotoiminnasta tai opetustyöstä: arkijärjellä pärjää mainiosti! Suomi äidinkielenä tai hyvä suomen kielen taito on riittävä.

Läksykerhossa on aina paikalla myös lasten vanhempia ja Opetuskodin toimihenkilöitä, jotka perehdyttävät uusia vapaaehtoisia ja neuvovat, miten kerho toimii käytännössä. Nyt sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus tehdä vapaaehtoistyötä monikulttuurisuustoiminnan parissa, joten ilmoittaudu rohkeasti mukaan! Vapaaehtoisohjauksesta on myös mahdollista saada työtodistus.

Vastuuhenkilö ja läksykerhovastaava Eva Bonnet, evisbonnet (at) gmail.com

Löydät meidät myös Facebookista:

Halisten läksykerho

Opetuskoti Mustikka