Toiminta


Turun YK-Yhdistys järjestää mielenkiintoisia, arvojaan tukevia, matalan kynnyksen tapahtumia sekä Yhdistyksen tapahtumiin ovat tervetulleita kaikki, myös yhdistyksen jäseneksi liittyminen on ilmaista. Yhdistyksen vuosittaiseen toimintaan kuuluu paljon erilaisia työpajoja, seminaareja, tempauksia ja tapahtumia. Tälle sivulle olemme listanneet yhdistyksen perinteiset tapahtumat. Ajankohtaista tietoa yhdistyksen toiminnasta voit käydä katsomassa yhdistyksen tapahtumakalenterista tai toimintasuunnitelmasta.

Seminaareja, keskustelutilaisuuksia ja työpajoja järjestetään sekä syksyllä että keväällä. Viime vuosina olemme järjestäneet muun muassa Ihmisoikeuksien Suomi? -puhujatilaisuuden, Rasismiin puuttumisen treenikehän, Naisten oikeuksien Suomi -työpajan sekä Lasikattoja murtamassa -paneelin.

Avajaiskarnevaalit ovat Turun yliopiston ylioppilaskunnan ja Turun yliopiston järjestämä tapahtuma, jolla aloitetaan yhteinen akateeminen vuosi. Paikalla on useita opiskelijajärjestöjä ja myös Turun YK-Yhdistys on tapahtumassa esittelemässä toimintaansa. Monesti olemme kehittäneet ständille jonkin YK:n teemoihin liittyvän aktiviteetin tai kilpailun. Lisäksi ständillä mahdollisuus ostaa Turun YK-Yhdistyksen haalarimerkkejä.

Mahdollisuuksien tori on Sondip ry:n ja Kepa ry:n organisoima tapahtuma, jonka tavoitteena on tuoda esiin globaalejakysymyksiä, kiinnostavia kulttuureja sekä kansalaistoiminnan mahdollisuuksia. Mahdollisuuksien tori kokoaa yhteen yli 40 paikallista ja kansallista järjestöä Turun Vanhalle Suurtorille.

Uusien ilta on rento hengailutapahtuma, jonne voi tulla seurustelemaan ja kuulemaan yhdistyksen toiminnasta. Tarjolla on usein myös pientä purtavaa sekä ajankohtaista tietoa yhdistyksen tulevista tapahtumista ja tempauksista. Tämän lisäksi tapahtumassa saa vapaasti esittää ideoita, ehdotuksia ja toiveita yhdistyksen toimintaan liittyen.

Läksykerhoinfoja järjestetään 1–2 kappaletta vuodessa. Tapahtumassa Läksykerhovastaava kertoo Halisten läksykerhon toiminnasta kaikille vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille henkilöille.

Ekskursioita Turun YK-Yhdistys järjestää perinteisesti 1–2 kappaletta vuodessa. Pääsääntöisesti ekskursiot ovat keskittyneet kotimaahan, mutta ekskursioita tehdään välillä myös ulkomaille.

Syyskokous järjestetään kerran vuodessa loka-marraskuussa. Syyskokouksessa valitaan Turun YK-Yhdistyksen hallitus sekä muut toimijat tulevalle toimikaudelle.

Hyvän mielen joulukorttitempaus on Turun YK-Yhdistyksen hyväntekeväisyyskampanja, jonka ideana kerätä kirjoituksia vanhainkotiin meneviin joulukortteihin. Perinteisesti olemme pitäneet ständiä yliopiston aulassa ja tarjonneet halukkaille joulukorttien kirjoittajille ilmaista glögiä sekä joulupipareita.

Dokumentti-illasta ollaan nautittu yleensä keväällä jossakin Turun keskustassa sijaitsevassa baarissa, ravintolassa tai kahvilassa. Dokumentti-iloissa katsotaan ajankohtaisia YK:n teemoihin sopivia dokumentteja.

Kevätkokous järjestetään helmi-huhtikuussa. Kevätkokouksessa käsitellään edellisen toimikauden toimintakertomus, vahvistetaan tilinpäätös sekä päätetään tili-ja vastuuvapauden myöntämisestä.

SiistiVappu-kampanjaan Turun YK-Yhdistys on perinteisesti osallistunut siivoamalla yhtenä päivänä muutaman tunnin kampusaluetta.

Etnofest on Sondip ry:n ja Turun kaupungin organisoima kevätfestivaali, joka järjestetään perinteisesti toukokuun lopulla Varissuon Pelttarin kentällä. Ohjelmassa on erilaisia musiikkiesityksiä, tanssia, tempauksia, aktiviteetteja sekä tietenkin maittavia ruokia eri ruokakulttuureista. Turun YK-Yhdistys on perinteisesti osallistunut tapahtumaan pitämällä omaa ständiä.

Turku Pridea juhlitaan Turussa perinteisesti elokuussa. Turun YK-Yhdistys on osallistunut Turku Pride -kulkueeseen sekä sen jälkeiseen puistojuhlaan piknikin merkeissä.