Lasikattoja murtamassa – Naisena työelämässä


Teksti ja Kuvat: Venla Rousku, Turun YK-Yhdistyksen viestintävastaava


Turun YK-Yhdistys järjesti 23.4.2018 yhteistyössä UN Womenin Turunmaan paikallistoimikunnan kanssa paneelikeskustelun nimeltä ”Lasikattoja murtamassa – Naisena työelämässä”. Tapahtuman moderaattorina toimi kaupunginvaltuutettu Riina Lumme ja panelisteina kansanedustaja ja Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson, Åbo Akademin ensimmäinen naiskansleri Ulrika Wolf-Knuts, Colossal Order -peliyhtiön perustaja ja toimitusjohtaja Mariina Hallikainen sekä Kiinteistöturvallisuusalan yrityksen palvelujohtaja Laura Harjunpää. Itse olin vastuussa tapahtuman kuvaamisesta.

Tapahtuma alkoi panelistien esittelyllä, jonka jälkeen pureuduttiin syvemmin naisten asemaan työelämässä. Puolentoista tunnin aikana keskusteltiin muun muassa iästä, palkkaeroista, sukupuolikiintiöistä, #metoo-kampanjasta, koulutuksesta sekä oman osaamisen ja kyvykkyyden tunnistamisesta. Oli mielenkiintoista kuulla eri alojen asiantuntijoiden näkemyksiä naisen asemasta suomalaisessa yhteiskunnassa.

Kuvassa: Ulrika Wolf-Knuts ja Li Andresson

Erityisesti mieleen jäi keskustelu mediasta ja vallitsevista puhetavoista. Puheenvuoroissa nostettiin esiin, miten eri tavalla naisista ja miehistä puhutaan julkisessa keskustelussa. Naisten kohdalla kommentoidaan pukeutumista ja ulkonäköä, tytötellään, kutsutaan etunimellä, korostetaan naiseutta tai keksitään lisänimityksiä, kuten naisjohtaja tai boss lady. Miehet sen sijaan ovat ammattilaisia, oman alansa asiantuntijoita tai johtajia. Osaava ja pätevä nainen ei ole poikkeus työelämässä, minkä takia naiseutta ja naisjohtajuutta korostavat puheet ovat harmillisia. Ne nimittäin alleviivaavat sitä, että myös nainen voi olla pätevä. Hullunkurista, eikö?

Kuvassa:  Mariina Hallikainen ja Laura Harjunpää

Tilaisuus oli erittäin onnistunut ja sen aikana ehdittiin vastata yhteen erittäin olennaiseen kysymykseen: Miten lasikattoja sitten murretaan? Panelistien mukaan muun muassa perhevapaiden uudistamisella, sukupuolikiintiöillä, puhetapojen muutoksella sekä oman osaamisen tuntemisella ja sen oikeanlaisella markkinoimisella. Tämän lisäksi on tärkeää tunnistaa olemassa oleva ongelma: sukupuolten välistä tasa-arvoa ei ole saavutettu, minkä takia sen eteen täytyy tehdä töitä.

Yleisö esitti mielenkiintoisia kysymyksiä panelisteille.