Kokouskoosteet 2020

Kokouskooste 16.1.2020

Parahin jäsenistö,

Kannassa on valta virallisesti vaihtunut ja uusi hallitus kokousti ensimmäisen kerran 16. tammikuuta. Asiaa oli esityslistalla paljon, mutta kokous sujui ripeästi uuden puheenjohtajamme heilutellessa ahkerasti nuijana toiminutta nitojaa.

Kokouksessa kävimme läpi alkuvuoden menneet ja kevään tulevat tapahtumat. Keväälle on suunniteltu kaikkea mahtavaa ohjelmaa niin bileiden ja sitsien kuin muun muassa peli-iltojen ja myyjäistenkin suhteen. Ensimmäinen peli-ilta järjestetäänkin torstaina 30.1. ja siitä tiedotetaan lisää myöhemmin.

Pikkulaskiaisliput tulee noutaa toimistolta, jos niitä on Kannan kautta saanut.

Kanta tekee speksiekskursion turkulaiseen humanistispeksiin, joka kantaa nimeä Hotelli Globen arvoitus. Ekskursio järjestetään tiistaina 3.3.2020 klo 18.30 Manillan Aurinkobaletilla. Kanta sponsoroi jäseniään viidellä eurolla ja tarkemmat ilmoittautumisohjeet julkaistaan pian.

Kannan kevätkokous järjestetään 23.3.2020 klo 18 Turku-salissa. Opetussuunnitteluseminaarin toinen kerta on 24.1.2020 klo 12-15.45. Paikkana toimii Ros2. Kannan hallitus kannustaa jäsenistöään osallistumaan, sillä juuri siellä tehdään konkreettiset päätökset ja seminaari on paras paikka päästä vaikuttamaan seuraaviin kahden vuoden opintoihin. Lisäksi TurAus tulee vierailemaan toimistopäivystykseen kertomaan opettajaopinnoista. Tästäkin tiedotetaan myöhemmin. Kanta suunnittelee yhdessä Kritiikin kanssa ulkomaanekskursiota Viroon.

Toimistossa on tehty kokonaisvaltainen kirjastoinventaario, joka jatkuu vielä. Kanta kannustaa jäsenistöään hyödyntämään kirjastoa, josta löytyy muun muassa laaja valikoima tenttimateriaaleja.

Fuksivastaavaksi valittiin Alina Kauppi ja jäsenvastaavaksi Merena Aaltonen. Vuosijuhlavastaavaksi valittiin Minnamari Räsänen. Lisäksi perustettiin vuosijuhla- ja historiikkitoimikunta.

Kokouksen puolesta,

Eeva Pasanen, sihteeri

Kokouskooste 30.1.2020

Hyvä jäsenistö,

Kannan hallitus kokousti viime torstaina käsitellen paljon tärkeitä asioita.

Toinen opetussuunnitelmaseminaari järjestettiin 24.1.2020. Opiskelijatoiveet kurssikuvauksista pyydetään jättämään Mirka Ahoselle viimeistään 3.4. mennessä. Seminaarissa käydyistä asioista päätellen me opiskelijat voimme olla tyytyväisiä siitä, että palautteemme on huomioitu ja olemme saaneet äänemme kuuluviin. Voimme olla myös ylpeitä siitä, että suomen kielen oppiaineessa on suoritettu eniten opintopisteitä koko laitoksesta vuonna 2019.

Humanitaan humanistisaunailta järjestetään 3.2. klo 19 TYYn saunalla. Tapahtumaan kannattaa osallistua, sillä se on mainio tapa verkostoitua ja tavata uusia ihmisiä. Kannan tämän vuoden ensimmäiset bileet järjestetään Penkkaribileet-teemalla 20.2. ja Insinööri ja humanisti -sitsit 27.2. Kevään toinen peli-ilta järjestetään laskiaistiistaina 25.2.

10.2. järjestetään tämän vuoden ensimmäinen liikuntatapahtuma Parkin kentällä luistelun muodossa. Tapahtuma aloittaa liikuntasopomme lanseeraaman Kannan LiikeKannallePano -sarjan. Kyseessa on sarja, joka sisältää neljä erillistä liikuntatapahtumaa. Eniten tapahtumiin osallistuvat palkitaan syksyllä, joten ahkerasti osallistumaan kyseisiin liikuntatapahtumiin!

Hallitus kannustaa jäsenistöään osallistumaan toimikuntiin. Tarjolla on ulkomaanekskursio-, historiikki- ja vuosijuhlatoimikunnat. Liittyäksesi sinun tarvitsee ottaa vain yhteyttä hallitukseen.

Kokouksen puolesta

Eeva Pasanen, sihteeri

Kokouskooste 12.2.2020

Parahin jäsenistö,

Kannan hallitus kerääntyi kokoustamaan viime keskiviikkona esityslistallaan tärkeitä asioita. Tällä kertaa kokoukseen osallistui Humanitas ry:n ainejärjestökummi. Yhdessä pohdimme ja keskustelimme tulevasta vuodesta niin Kannan kuin Humanitaankin näkövinkkelistä. Saimme aikaan hyvää keskustelua muun muassa tulevista tapahtumista, Arcanumiin muuttamisesta ja tiedottamisesta.

Viikolla kahdeksan järjestetään Kannan tämän vuoden ensimmäiset myyjäiset ja bileet! Myyjäiset ovat 19.2. klo 10-16 Feeniksillä ja bileet 20.2. klo 22 eteenpäin Vegasissa. Ulkomaanekskursio Viroon yhdessä Kritiikin kanssa järjestetään 2.-5.4.2020. Facebook-tapahtuma aiheesta julkaistaan pian.

Hallitus kannustaa jäsenistöään osallistumaan historiikki- ja vuosijuhlatoimikuntiin.

Kokouksen puolesta,

Eeva Pasanen, sihteeri

Kokouskooste 19.2.2020

Parahin jäsenistö,

Kannan hallitus kerääntyi viime keskiviikkona, vain viikko edellisen kokouksen jälkeen, kokoustamaan vuoden neljännettä kertaa.

Kokouksen pääagendana oli käydä läpi kauden 2019 toimintakertomus ja tilinpäätös, sekä hyväksyä ne esitettäviksi maanantaina 23.3.2020 (klo 18 Turku-salissa) järjestettävässä yhdistyksen kevätkokouksessa. Dokumentteja saapuivat esittelemään edellisen kauden puheenjohtaja sekä taloudenhoitaja.

Oppiaine järjestää opetusohjelman suunnittelukokouksen 27.2. klo 14-16 Signumin tilassa 208. Myös opiskelijat ovat tervetulleita tilaisuuteen, ja Kanta on lähettänyt aiheesta kutsun jäsenistölleen sähköpostilistan kautta.

3.3. järjestetään Suomen lauseoppi -kurssin ensimmäinen opintopiiri klo 10-12 Quantumin XVIII-salissa. Samana iltana järjestetään myös Kannan ekskursio Turkulaisen Humanistispeksin näytökseen Hotelli Globen arvoitus. Ekskursioon ilmoittautuneille on laitettu sähköpostia asiasta. 5.3. Kanta järjestää vuoden ensimmäisen leffaillan Teutorin Tossussa.

Kokouksen puolesta
Jenni Kitinprami, Kannan Kopo ja KV-vastaava (ja tässä kokouksessa sihteerin sijainen)

Kokouskooste 4.3.2020

Parahin jäsenistö,

Kannan hallitus kokoontui kokoustamaan viime keskiviikkona. Kokouksessa käsiteltiin jälleen monipuolisesti asioita.

Kannan tämän vuoden ensimmäiset bileet ja sitsit järjestettiin helmikuussa. Kanta edusti upeasti niin Penkkaribileissä kuin Insinööri ja humanisti -sitseillä. Lisäksi myyjäiset ja ekskursio Turkulaiseen Humanistispeksiin keräsivät jäsenistöä reippaalla kädellä.

Maaliskuussakin tapahtuu taas paljon: Osman kolkuttaessa jo ovella lähestyvät myös Kannan verenluovutus ja VVV-ilta. Lisäksi on luvassa kevätkokous, Kielaribileet, myyjäiset ja peli-ilta! Maanantaina 16.3. järjestetään Osma-päivystys.

Muutto Arcanumille ja uusi opetussuunnitelma ovat myös meille kaikille ajankohtaisia aiheita. Muuttoaiheinen päivystys järjestetään myöhemmin keväällä.

Toimikunnat ovat aloittaneet toimintansa ja niihin saa jäsenistö vielä kernaasti liittyä mukaan!

Kokouksen puolesta,

Eeva Pasanen, sihteeri

Kokouskooste 26.3.2020

Parahin jäsenistö,

Kannan hallitus kokousti ensimmäisen kerran Zoom-ohjelmiston kautta. Koronaviruksen vaikutus näkyi siis niin kokoontumistavan kuin esityslistankin kautta.

VVV-ilta sai uuden ulottuvuuden, kun se järjestettiin VVVVVV-iltana Zoomin kautta. Ihmisiä oli mukavasti ja tunnelma oli hyvä!

Jokainen opiskelija varmasti miettii, kuinka käy vapun. TYY ei ole linjannut vielä mitään, joten myös Kanta odottaa tietoja vapun suhteen. On kuitenkin todennäköistä, että vappuna järjestetään jonkinlaista etäohjelmaa.

Kevätkokouksen ajankohta siirrettiin touko-kesäkuuhun. Kopokooste ja kurssipalautekysely julkaistaan pian.

Toimikunnat toimivat tahoillaan parhaansa mukaan. Jokaisen toimikunnan kokouksista tiedotetaan jäsenistöä.

Kokouksen puolesta,

Eeva Pasanen, sihteeri

Kokouskooste 7.4.2020

Hyvä jäsenistö,

Kannan hallitus kokousti toistamiseen Zoom-ohjelmiston kautta. Esityslistalla oli rutkasti käsiteltäviä asioita, kuten vappu ja siihen liittyvät tapahtumat.

Suomen kielen ja suomalais-ugrilaisen kielentutkimuksen uudet tuutorit on valittu. Paljon onnea uusille tuutoreille!

TYYn ohjeistuksen mukaan ainejärjestöt toteuttavat tänä vuonna etävapun. Näin tekee myös Kanta ja hallitus onkin keksinyt mukavaa ja monipuolista etävappuohjelmaa. Näistä tapahtumista tiedotetaan jäsenistöä pian. Ohjelmassa on muun muassa sitsit, harjoituspiknik ja poikkitieteellinen liikuntatapahtuma! TYY järjestää parvekeboolin, Liljan patsaan pesun ja sen lakituksen sekä kotipiknikin.

Ennen vappua järjestetään 9.4. Kannan runoilta ja 16.4. hengailuilta. Molemmat järjestetään Zoomin välityksellä.

Kurssipalautekysely on julkaistu ja on tärkeää, että mahdollisimman moni vastaa siihen. Myös hyvinvointikysely julkaistaan pian. Lisäksi nyt on mahdollisuus lainata kirjoja Kannan kirjastosta. Aiheesta on lähetetty sähköpostia.

Vuosijuhlatoimikunnalla oli avoin kokous 9.4. klo 16.

Kokouksen puolesta,

Eeva Pasanen, sihteeri

Kokouskooste 21.4.2020

Parahin jäsenistö,

Kannan hallitus kokoontui kokouksen merkeissä jälleen Zoomin välityksellä.

Runoilta ja hengailuilta sujuivat mukavasti. Jäsenistöä oli hyvin paikalla, ja molemmissa tapahtumissa vallitsi rento tunnelma.

Kannan etävappuviikko on käynnissä, ja ohjelmaa on keksitty monipuolisesti! Aiheesta on tiedotettu sekä sähköpostitse että Instagramin välityksellä. Lisäksi osasta tapahtumista on tehty Facebook-tapahtumat. Ei kannata myöskään unohtaa Kannan vappubingoa!

Kurssipalautekysely sulkeutui, mutta 22.4. julkaistiin hyvinvointikysely. On äärimmäisen tärkeää, että jäsenistö käy vastaamassa kyselyyn. Tiedot kesäopinnoista julkaistaan toukokuun aikana. Laitoksen tenttipäivä kesäkuun osalta on peruutettu.

Kevätlukukauden viimeinen päivystys järjestetään 29.4.2020.

Kieleke julkaisee viikolla 19. Vuosijuhlatoimikunnassa on päädytty siihen, että vuosijuhlat järjestetään 10.4.2021 ja paikkana toimii VPK-talo!

Kokouksen puolesta

Eeva Pasanen, sihteeri

Kokouskooste 7.5.2020

Hyvä jäsenistö,

Kannan hallitus kokousti jälleen viime torstaina. Puheenaiheita olivat muun muassa mennyt vappu, kevätkokous ja tulevat syksyn tapahtumat.

Vappuviikko järjestettiin tänä vuonna etänä. Kaikki siihen kuuluvat tapahtumat menivät hyvin, ja jäsenistö osallistui mukaan ahkerasti! Erityisesti perinteinen Agricolan viitoitus oli hyvin pidetty.

Kevätkokous järjestetään Zoomin kautta 25.5.2020 klo 18. Aiheesta on lähetetty sähköposti, joka perustelee asian ja kertoo tarkemmat ohjeet kokouksen kulkuun liittyen.

Lisäksi syksyn tulevat tapahtumat olivat vahvasti esillä bileiden ja sitsien suhteen. Fuksiviikkojen ohjelmaa on jo alettu suunnittelemaan niin tuutorien kuin hallituksenkin osalta. Myös tuutoritoiminta on pyörähtänyt hyvin käyntiin. Kaiken lisäksi Kannan logolla varusteltujen heijastimien tilaus on työn alla.

Kokouksen puolesta

Eeva Pasanen, sihteeri