Kokouskoosteet 2019

Kokouskooste 25.2.

Parahin jäsenistö,

Kannan hallitus kokousti maanantaina 25. helmikuuta Kannan toimistolla. Tässä kokouksessa meille esiteltiin vuoden 2018 toimintakertomus ja tilinpäätös, jotka kokouksessa hyväksyimme esiteltäväksi kevätkokouksessa. Kanta on myös ottanut viitenumerot käyttöön yhä enenevässä määrin.

Kokouksessa keskustelimme menneistä ja tulevista tapahtumista. Luvassa on taas kerran aktiivinen kevät. Niin keväälle kuin tulevalle syksyllekin voi kuitenkin vielä ehdottaa haluamiaan tapahtumia. Ulkomaan ekskursio on käsillä, ja vuoden ensimmäisen Kielekkeen julkaisuaikakin lähestyy. Osma-toimikunta herää eloon 26.2. avoimen kokouksen merkeissä. Vaikka kokoukseen ei pääsisikään, otetaan kaikki innokkaat tietysti suunnittelemaan ensi syksyn Turun Osmaa. Haalarimerkkikilpailu on käynnissä, ja jäsenistö pääsee äänestämään omaa suosikkiaan viikolla 11.

Kokousterveisin,

Mira Orko

sihteeri

Kokouskooste 13.2.

Hyvä jäsenistö,

Kannan hallitus kokousti keskiviikkona 13. helmikuuta pian Kannan myyjäisten päättymisen jälkeen. Joku saattoi jo myyjäisissä huomata MobilePaylla maksaessaan Kannan uudet viitenumerot. Kanta siirtyykin viitenumeroiden käyttöön tämän hallituskauden aikana.   

Kannan ja Kritiikin tiivis yhteistyö on lähtenyt käyntiin. Hallitukset tapasivat keilauksen merkeissä 11.2. Myös historian toinen Kannan ja Kritiikin yhteispäivystys keräsi suuren joukon niin kantalaisia kuin kritiikkiläisiä toimistolle. Toimisto on kokenut mullistuksia tänä vuonna. Kierrätystä on parannettu lisäämällä muovinkeräysastia keittiöön. Myös jääkaapin löytää nykyään nimenomaan keittiöstä.

Toimikunnat ovat täydessä vauhdissa. Budapestin matka on pian käsillä, samoin Kielekkeen deadlinet (luonnosdeadline 18.2. ja varsinainen deadline 25.2.). Osma-toimikuntaa lähdetään rakentamaan avoimessa kokouksessa 26.2 klo 18 toimistolla. Myös haalarimerkkikilpailun ensimmäistä vaihetta on vielä yli viikko jäljellä, joten nyt vain suunnittelemaan!

Kokouksen puolesta,

Mira Orko, sihteeri

Kokouskooste 28.1.

Hyvä jäsenistö,

Kanta kokousti maanantaina 28. tammikuuta. Kokous oli pitkä, mutta läpi käytiin todella paljon asiaa. Paljon uutta, mutta myös vanhoja tuttuja kuvioita luvassa tänä vuonna.

Kannan aktiivinen tapahtumavuosi starttaa heti helmikuun alussa. Ensimmäinen tapahtuma on 5.2. peli- ja ompeluillan merkeissä Kampuskappelilla. Toimistoyhteistyö Kritiikin kanssa tiivistyy. Tulevaisuudessa ei esimerkiksi tarvitse toimiston jääkaapista maitoa kurottaessaan tarkistaa purkin omistajaa – jatkossa jaamme maidot ja vähennämme näin ruokahävikkiä. Tämä vuosi on muutenkin pyhitetty kämppisjärjestöömme ja sen jäseniin tutustumiseen. Tähän tarjoutuu oiva tilaisuus perjantaina 8. helmikuuta, kun Kanta ja Kritiikki järjestävät ensimmäisen yhteisen päivystyksensä toimistolla klo 12–14! Nyt siis Pikkulaskiaisen jälkimainingeissa parantelemaan oloa ja luomaan naapurisopua. Jatkossa päivystyksiin pääsee perjantaisin, ja järjestämisvastuu vuorottelee järjestöjen välillä viikoittain.

Kanta haluaa mainostaa jäsenilleen Suomen Kielen Seuran esitelmätilaisuuksia, joihin on vapaa pääsy. Tilaisuuksia järjestetään useampia tämän kevään aikana. Kokouksessa päätettiin, että Kanta lupautuu myös järjestämään kahvituksen seuran kevätseminaariin. Lisätietoa tapahtumista saa seuraamalla seuran Facebook-sivuja.

Osma-toimikuntakin aktivoituu pikkuhiljaa syksyn Osmaa suunnittelemaan.

Kokouskooste 17.1.

Hyvä jäsenistö,

Kanta ry:n tämän vuoden ja samalla uuden hallituksen ensimmäinen kokous pidettiin viime torstaina. Uuden hallituksen myötä otetaan käyttöön myös uusi käytäntö tiedottaa jäsenistölle lyhyesti kokouksessa esiin nousseista asioista. 

Uuden toimintavuoden suunnittelu on jo lähtenyt käyntiin ja luvassa on paljon erilaista ohjelmaa. Muistattehan, että hallitus toimii jäsenistöä varten. Nyt on siis hyvä aika esittää toiveita vaikkapa kulttuuri- ja liikuntatapahtumien suhteen.

Myös tiedekunnassa tapahtuu. Muutto Arcanumille lähestyy, mutta kevät on vielä aikaa lobata omia tavoitteitaan. Humanitas tekee yleisen kannanoton, joten Kannan lisäksi asiasta voi halutessaan olla suoraan yhteydessä kattojärjestöömme. 

Kokouksessa nimitimme myös jäsenvastaavan ja fuksivastaavan. Mikko Kiippa jatkaa jäsenvastaavana, ja fuksivastaavaksi valitsimme Jenni Kitinpramin. 

Turku saa oman Wappuradion! Lähetyksiä järjestetään 23.4.–30.4. ja ohjelmaa pyörii tuona aikana 24/7. Ohjelmahaku on jo käynnissä, ja Kanta haluaakin kannustaa jäsenistöään tarttumaan tilaisuuteen ja tuottamaan ohjelmaa upouuteen radioon. Toimintaan pääsee mukaan olemalla yhteydessä toimitus[at]turunwappuradio.com