Toimintasuunnitelma 2025


Toimintasuunnitelma on hyväksytty yhdistyksen syyskokouksessa marraskuussa 2024.

1. Tarkoitus ja perustehtävä 

Turun YK-yhdistyksen (TYKy) tavoitteena on Yhdistyneiden kansakuntien periaatteiden ja päämäärien, erityisesti kansainvälisen ja kansallisen yhteisymmärryksen ja rauhanomaisen yhteistyön, edistäminen. Tähän se pyrkii tekemällä tunnetuksi YK:n ja sen järjestöjen tavoitteita ja toimintaa, tarjoamalla yhdistyksen jäsenille mahdollisuuden vaikuttaa ja osallistua yhteiskunnalliseen toimintaan sekä herättämällä keskustelua yhteiskunnallisista asioista. Turun YK-yhdistys seuraa YK:n alaisten toimielinten toimintaa ja tiedottaa niiden toiminnasta jäsenistölleen. Yhdistyksen tavoitteena on edesauttaa ensisijaisesti paikallistason toiminnalla maailmanlaajuisesti merkittävien ongelmien ratkaisemista ja lisätä ihmisten tietoutta niistä.

Turun YK-yhdistys kuuluu alajärjestönä Suomen YK-nuoriin sekä Turun yliopiston ylioppilaskuntaan (TYY) ja on lisäksi Suomen YK-liiton jäsenjärjestö sekä kuluvan vuoden toukokuusta myös Interkulttuurisen Foorumin jäsen. TYKy pyrkii Åbo Akademis Student Kårens jäseneksi. Turun YK-yhdistys päätti vuoden 2023 marraskuussa erota SONDIP – Varsinais-Suomen monikulttuuristen yhdistysten liitto ry:stä (SONDIP ry). Turun YK-yhdistyksellä ei ole omaa toimistotilaa, mutta Interkulttuurisen Foorumin jäsenyyden myötä olemme voineet hyödyntää varattavaa Brinkkalan vinttikamarin toimistotilaa osoitteessa Vanha Suurtori 3, 20700 Turku. Tämä osoite toimii myös Turun YK-yhdistyksen postiosoitteena. Vuoden 2024 hallitus on käyttänyt kokoustamiseen Turun yliopiston tiloja, Brinkkalan vinttikamaria, etäyhteyttä sekä muita tiloja. 

Turun YK-yhdistys tekee yhteistyötä valtakunnallisella tasolla toimivan Suomen YK-Nuorten (SYK) kanssa ja osallistuu sen avulla laajemmin kansallisen tason toimintaan. Turun YK-yhdistys sitoutuu jatkamaan yhteistyötä edellä mainittujen toimijoiden kanssa toimikaudella 2025 ja tekee mahdollisuuksien mukaan yhteistyötä muiden paikallisjärjestöjen ja kansallisen tason toimijoiden kanssa.

2. Yleinen yhdistystoiminta

2.1. Jäsenistö

Kaikki halukkaat ja toiminnasta kiinnostuneet voivat osallistua Turun YK-yhdistyksen toimintaan; se on kaikille avointa. Jäseneksi voi liittyä nettisivuilta löytyvällä sähköisellä lomakkeella. Jäseneksi liittyminen on mahdollista myös kirjaamalla liittymiseen vaadittavat tiedot paperille, ja toimittamalla sen hallitukselle.

Yhdistyksen jäsenluettelon päivittäminen on puheenjohtajiston vastuulla, ja jäsenluetteloa säilytetään sähköisessä muodossa turvalliseksi todetussa pilvipalvelussa. Jäsenten tietoja käsitellään keväällä 2018 voimaan tulleen EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaisesti. Yhdistyksen tietosuojaseloste on kaikkien nähtävillä yhdistyksen nettisivuilla liittymislomakkeen yhteydessä.

Yhdistyksen jäsenyys on jatkuva, mutta sen voi halutessaan päättää toimittamalla hallitukselle tai puheenjohtajalle kirjallisen eroilmoituksen tai ilmoittamalla erosta yhdistyksen kokouksessa merkittäväksi pöytäkirjaan. Ainoastaan jäsenet voivat osallistua yhdistyksen päätöksentekoon, käyttää äänioikeutta ja hakea yhdistyksen hallitukseen.

Turun YK-yhdistyksen jäsenistö koostuu pääasiassa Turun yliopiston opiskelijoista, joista suurin osa on TYY:n jäseniä, mutta yhdistyksen tapahtumat ja kokoukset ovat kaikille avoimia. TYY vaatii jäsenjärjestöiltään, että vähintään 50% yhdistyksen jäsenistä ovat myös TYY:n jäseniä. Turun YK-yhdistys on panostanut jäsenhankintaan toimikaudella 2024 osallistuen muun muassa uusille opiskelijoille suunnattuihin tapahtumiin ja panostamalla näkyvyyden lisäämiseen sosiaalisessa mediassa, ja tulee osallistumaan vastaaviin tapahtumiin myös toimikaudella 2025. Tehokkaalla viestinnällä ja yhteistyötapahtumilla on myös pyritty lisäämään TYKy:n näkyvyyden kautta jäsenhankintaa. Laadukkaaseen viestintään panostetaan myös vuonna 2025.

2.2. Hallitus

Turun YK-yhdistyksen hallitus muodostuu yhdistyslain edellyttämistä ja yhdistyksen tarkoituksenmukaista toimintaa tukevista toimijoista. Vastuut pyritään jakamaan hallitustoimijoiden kiinnostuksen kohteiden ja osaamisen mukaisesti mahdollisimman tasapuolisesti. Puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja ovat vastuussa hallitustehtävien oikeudenmukaisesta ja reilusta jakaantumisesta toimikauden 2025 ajan. Tarvittaessa tehtävänjakoja voidaan uudistaa vuoden aikana, ja myös varajäsenille voidaan nimittää vastuualueita (pl. hallitusvastuuta vaativat toimet). Yksi Turun YK-yhdistyksen päätavoitteista on tiedottaminen, joten tiedotuksesta ja viestinnästä vastaavia henkilöitä on hyvä olla useampi. Näin ollen jonkinlainen tiedotus- ja viestintävastuiden jakaminen halukkaiden kesken ja tehtävien tarkka määrittely sekä rajaaminen on suositeltavaa. 

Toimikaudelle 2025 valitut hallitustoimijat osallistuvat yhdessä tulevan vuoden suunnitteluun järjestämällä iltakouluja tarpeen mukaan. Iltakoulun järjestäminen koko hallitukselle on suositeltavaa ainakin tammikuussa 2025 ensimmäisen kokouksen aikoihin ja kevätkauden päätteeksi ja/tai elo-syyskuussa 2025 ennen syksyn ensimmäistä kokousta. Iltakoulujen tarkoituksena on ryhmäytyä ja ennen kaikkea suunnitella tulevaa toimikautta. Hallitus järjestäytyy uuden puheenjohtajan johdolla vuoden ensimmäisessä kokouksessa tammi-helmikuussa 2025.

Yhdistyksen hallituksen jäsenet osallistuvat TYY:n, SYK:n, Sateenkaari Koto ry:n ja Interkulttuurisen Foorumin järjestämiin koulutuksiin vastuualueidensa sekä mahdollisuuksien ja tarpeiden mukaan myös vuonna 2025. Vuoden 2024 hallitus sitoutuu perehdyttämään vuoden 2025 toimijat pesteihinsä kirjoittamalla pesteistään hallitustestamentit ja keskustelemaan tarvittaessa suullisesti ja/tai sähköpostitse toiminnasta.

2.3. Viestintä ja tiedotustoiminta

Aktiivinen tiedottaminen on yksi Turun YK-yhdistyksen toiminnan kulmakivistä ja sitä kehitetään jatkuvasti. On tärkeä ymmärtää, että tiedottaminen on elintärkeä osa yhdistyksen toimintaa, sillä ilman sitä koko toimintaa ei välttämättä edes olisi. Yhdistyksen tiedotuksen tärkeimpinä kanavina toimivat somekanavat, joista tärkeimpinä yhdistyksen Instagram-tili, sekä Facebook-sivu. Vuonna 2025 yhdistys pyrkii uudelleen aktivoimaan sähköpostilistan sekä blogin. Lisäksi yhdistyksen tiedotuskanavana toimii yhdistyksen nettisivut.

Viestintävastaava (tai tiedotusvastaava / nettisivuvastaava) päivittää yhdistyksen nettisivuja säännöllisesti erityisesti blogikirjoitusten, ja yhteystietojen osalta, mutta mahdollisuuksien mukaan myös  tapahtumien ja muiden ajankohtaisten aiheiden osalta. Viestintävastaava myös tarkistaa saavutettavuus- ja tietosuojaselosteiden sekä yhteystietojen ajanmukaisuuden. Vuonna 2025 käydään läpi nettisivujen sisällöt ja päivitetään tarvittaessa sisällöt paremmin ajan tasalle.

Vuoden 2023 hallitus oli kärsinyt hallituksen jäsenten tiuhasta vaihtuvuudesta, jonka vuoksi sähköiseen UNiikki-blogiin aktiivinen kirjoittaminen alkoi toden teolla vasta syksyllä. Myös vuonna 2024 blogi ei ollut aktiivinen ennen syksyä. Vuonna 2025 hallitus jatkaa blogikirjoituksiin panostamista etenkin YK:n teemapäivien osalta.

Viestinnän korostuneen roolin vuoksi vuoden 2025 hallitukselle suositellaan viestintäsuunnitelman tai viestinnän vuosikellon tekoa esimerkiksi erillisenä tiedostona. Viestintäsuunnitelmaan voisi kirjata esimerkiksi viestinnän tavoitteita, vastuujakoja, erilaisten sometempausten ajankohtia ja esimerkiksi blogipostausten aikataulua.

Hallitus 2024 on viestinyt pääasiassa whatsapp-sovelluksen avulla. Eri tapahtumien järjestämistä varten on luotu whatsapp-ryhmiä, joihin hallituksen jäseniä ja tarvittaessa myös yhdistyksen muita jäseniä on kutsuttu mukaan. Whatsappin käytön ohella hallitus 2024 on käyttänyt Slackia, johon on jaettu hallituksen kokousten pöytäkirjat. Muuhun hallituksen väliseen tiedostojen jakamiseen ja tärkeiden dokumenttien säilömiseen on käytetty vuonna 2024 Google Drive -palvelua. Whatsappin, Slackin ja Google Driven käyttöä kehotetaan jatkamaan ja kehittämään myös vuonna 2025. Viestintävälineiden käyttöön suositellaan perehdytystä hallituskauden alussa kaikille hallituslaisille, jotta hallituksen välinen viestintä on mahdollisimman vaivatonta. Mikäli TYY järjestää tietoturva-aiheisia koulutuksia vuonna 2025, suositellaan näihin osallistumista vahvasti. 

Yhdistyksen sähköpostilistalle kuuluvat kaikki yhdistyksen jäsenet sekä muut yhdistyksestä kiinnostuneet. Sen kautta välitetään yhdistyksen kokousten kokouskutsut, pöytäkirjat sekä tiedot yhdistyksen tapahtumista infokirjeiden muodossa. Sähköpostilistan infokirjeiden kautta tiedotetaan myös muiden tahojen toiminnasta, joka voi kiinnostaa yhdistyksen jäsenistöä. Aktiivinen tiedottaminen myös muiden paikallisten YK-yhdistysten toiminnasta lisää molemminpuolista näkyvyyttä ja vahvistaa yhteistyösuhteita. Vuonna 2025 on myös sähköpostilistaa hyvä päivittää ja poistaa vanhentuneita sähköpostiosoitteita. 

Yhdistys käyttää somejulkaisuiden ja tapahtumamainosten tekoon Canva-palvelua. Yhdistys on ostanut oikeuden Canva Pro-palvelun käyttöön vuonna 2024 kesäkauden alussa. Vuonna 2025 jatketaan sovelluksen käyttöä tärkeänä osana viestinnän toteuttamista, mutta lähtökohtaisesti ilmaisversiolla. Selvitetään mahdollista Canvan järjestöversion hankintaa. Erityisesti viestintävastaava on vastuussa Canva-sovelluksen käytöstä. Tarvittaessa Canvan käyttöön järjestetään perehdytystä.

Turun YK-yhdistys tiedottaa suomeksi, englanniksi ja mahdollisuuksien mukaan myös ruotsiksi. Kaikki viestintä pyritään hoitamaan kaikilla kolmella kielellä. Yhdistys pyrkii viestimään saavutettavasti ja noudattaa EU-saavutettavuusdirektiivin mukaista viestintää. Vuonna 2020 päivitetyt ohjeet direktiivin noudattamiseen löytyvät yhdistyksen pilvipalvelusta.

2.4. Varainhankinta

Turun YK-Yhdistys hakee toiminta-avustusta Turun yliopiston ylioppilaskunnalta vuonna 2025. Yhdistyksen toiminta säilytetään aktiivisena ja monipuolisena, mikä tuodaan ilmi avustushakemuksissa. Yhdistys hakee tarvittaessa projektiavustuksia TYY:ltä, Suomen YK-Nuorilta (mikäli niitä voidaan tarjota) ja muilta mahdollisilta tahoilta (kuten Turun kaupungin nuorisotoimelta) yksittäisiä projekteja ja tapahtumia varten. Yhdistys harkitsee haalarimerkkien myyntiä sekä tarvittaessa myyjäisiä ja muiden sponsoreiden etsimistä. Haalarimerkkejä voitaisiin myydä esimerkiksi 3 euron kappalehintaan. Kauden 2024 aikana yhdistys luopui pankkikortista, ja tämä on todettu hyväksi ratkaisuksi kustannusten säästämiseksi. Yhdistyksen hallitus huolehtii kaudella 2025 yhdistyksen talouden vakauden säilyttämisestä. 

2.5. Kokoukset

Vuoden 2025 aikana pidetään kaksi sääntömääräistä vuosikokousta (kevät- ja syyskokous) sekä useampia yhdistyksen hallituksen kokouksia. Aktiivisina toimintakuukausina hallitus kokoustaa sen tarpeelliseksi katsoessaan, yleensä noin kaksi kertaa kuukaudessa. Hallituksen kokoukset voidaan järjestää fyysisinä kokouksina, etäkokouksina tai hybridikokouksina hallituksen katsoman tarpeen mukaan. Yhdistyksen kokouksissa olisi kuitenkin hyvä suosia fyysisiä kokouksia aina kuin mahdollista.

Muiden kokousten lisäksi järjestetään suunnittelukokouksia sekä iltakouluja erilaisten projektien yhteydessä yhdistyksen hallituksen jäsenten ja mahdollisten ulkopuolisten toimijoiden kesken. Hallitukselle tarkoitettuja toimikauden iltakouluja järjestetään kevätlukukauden ja syyslukukauden alussa. Toiminta suunnitellaan iltakouluissa pääpiirteittäin puoleksi vuodeksi kerrallaan.

3. Vapaa-aika

3.1. Tapahtumat ja opintoja tukeva toiminta

Vähintään kerran keväällä ja kerran syksyllä järjestetään dokumentti-ilta, puhujatapahtuma, keskustelutilaisuus, paneelikeskustelu, workshop-tapahtuma tai ekskursio. Tapahtumat käsittelevät YK:n toimintaa ja tavoitteita sekä muita ajankohtaisia aiheita jäsenistön mielenkiinnon kohteiden mukaan. Erityisesti Agenda2030:aa pyritään tekemään tutuksi tapahtumissa ja tiedotuksessa. Puhuja- ja keskustelutilaisuuksien teemoja käsitellään joko ulkopuolisten asiantuntijoiden johdolla tai siten, että yhdistyksen jäsenet itse alustavat keskustelua aiheesta. Ajankohtaisiin aiheisiin liittyvät tapahtumat ovat erinomainen keino lisätä yhdistyksen näkyvyyttä ja palvella jäsenistöä.

Opintoja tukevaa toimintaa järjestetään ainakin kerran vuodessa esimerkiksi työelämäekskursion tai työelämäaiheisen tapahtuman merkeissä. Työelämäteeman voi yhdistää esimerkiksi ajankohtaiseen ilmiöön tai yhteiskunnalliseen epäkohtaan tai johonkin Agenda 2030:n tavoitteista. Esimerkiksi toimikaudella 2024 järjestettiin “Internship panel” yhteistyössä P-klubi ry:n kanssa, jossa päästiin kuulemaan YK:sta ja muista yhteiskunnallisen alan työnantajista ja ennen kaikkea harjoittelupaikoista. Lisäksi vuonna 2024 käytiin tutustumassa Turun Sanomiin.

Yhdistys esittelee toimintaansa erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa, minkä lisäksi järjestetään uusien ilta syksyllä uusille toimijoille sekä vapaamuotoisempia illanviettoja jo olemassa oleville jäsenille. Syksyn uusien ilta tulee järjestää tarpeeksi ajoissa ennen syyskokousta, esimerkiksi jo alkusyksystä, jotta uudet toimijat saadaan kiinnostumaan yhdistyksestä. Tapahtumat toteutetaan matalan kynnyksen osallistumisen periaatteella siten, että tapahtumista yritetään saada ilmaisia tai mahdollisimman edullisia osallistujille. Yleistä saavutettavuutta eri ihmisryhmille tulee myös pohtia tapahtumien järjestelyissä ja viestinnässä ja mahdollisuuksien mukaan parantaa sitä.

Tapahtumista tiedotettaessa on hyvä mainita, millä kielellä tapahtuma pidetään, ja pyrkiä mahdollistamaan osallistuminen tai pitää tapahtumia myös englannin ja ruotsin kielellä. Vuonna 2021 laaditut Turvallisen tilan periaatteet ovat voimassa TYKyn tapahtumissa ja niistä on hyvä mainita tapahtumista tiedotteessa. Kehotamme kiinnittämään näihin periaatteisiin vuonna 2025 erityisen hyvää huomiota ja implementoimaan niiden toteutumista nykyistä tehokkaammin. Vuonna 2025 hallituksen olisi tärkeää panostaa tilojen esteettömyyteen ja englannin- ja ruotsinkielisiin tapahtumiin. 

Vuonna 2025 tavoitteena on jatkaa yhdistyksen näkyvyyden ja tunnettavuuden kehittämistä yleisellä tasolla, jotta paikallistason vaikuttaminen olisi tehokkaampaa. Fuksiviikkojen tapahtumat ovat hyviä tilaisuuksia saada uusia jäseniä ja toimijoita.

Turun YK-yhdistyksen tärkein jatkuva projekti on ollut monen vuoden ajan osallistuminen erilaisiin kansainvälisyys-, monikulttuurisuus- ja ihmisoikeuskysymyksiin keskittyviin tapahtumiin. Turun Yliopiston ylioppilaskunnan Kestävän kehityksen viikko, SPR:n Rasisminvastainen viikko ja Suomen YK-nuorten Nuorten Rauhanviikko ovat tapahtumia, joihin yhdistys on pyrkinyt osallistumaan vuosittain ja joihin osallistumista jatketaan mahdollisuuksien mukaan toimikaudella 2025. Turun YK-yhdistyksen Joulukorttitempaus, jossa kirjoitetaan ja viedään joulukortteja Turun alueen vanhainkodeille, on ollut pidetty tapahtuma, jota pyritään jatkamaan myös vuonna 2025.

Yleisesti ottaen yhdistyksen toiminnassa huomioidaan YK:n teemapäivät. Teemapäivinä yhdistys tuo esille YK:n tavoitteita teemaan liittyen erilaisissa tempauksissa tai järjestämällä esimerkiksi kouluvierailuja, ständipäivystyksiä ja kirjoittamalla teema-aiheisia blogikirjoituksia yhdistyksen UNiikki-blogiin.

Turun YK-yhdistyksen tulee kerätä tietoa tapahtumiensa osallistujamäärästä, arvioidusta sukupuolijakaumasta (%) sekä aktiivitoimijoiden määrästä sekä raportoida tiedot vuosittain toiminta-avustushakemuksen yhteydessä TYY:lle, ja pyydettäessä myös SYK:ille, joka raportoi ne eteenpäin avustusten myöntäjätahoille.

Turun YK-Yhdistys on Reilua kauppaa tukeva harrastejärjestö, ja yhdistys on sitoutunut ostamaan tapahtumiinsa ja muihin tilaisuuksiin vain Reilun kaupan kahvia ja teetä, ja jatkaa Reilua kauppaa tukevana järjestönä 2025.

3.2. Ulkosuhteet

Vuonna 2025 jatketaan yhteistyötä muiden järjestöjen kanssa. Verkostoitumiseen muiden YK-yhdistysten sekä paikallistason toimijoiden kanssa panostetaan, jotta tapahtumista saadaan entistä monipuolisempia ja kiinnostavampia ja jotta ne tavoittaisivat mahdollisimman monia. Mahdollisuuksien mukaan yhdistys pyrkii myös luomaan kontakteja muihin kotimaisiin ja ulkomaisiin YK-nuorisojärjestöihin ja järjestämään yhteistyötä heidän kanssaan. Yhdistys pyrkii ylläpitämään hyviä suhteita myös olemassa oleviin yhteistyötahoihin, kuten TYYn siipiin, UN Women Turunmaahan, Turun Eurooppanuoriin, Suomen YK-liittoon ja Suomen YK-nuoriin.

Turun YK-yhdistys pyrkii luomaan uusia kontakteja erityisesti paikallisiin kansalaisjärjestöihin ja ylläpitämään olemassa olevia suhteita muihin järjestöihin. Hallituksen jäsenet osallistuvat aktiivisesti Suomen YK-nuorten järjestämiin paikallisyhdistysten tapaamisiin. Tavoitteena on, että vuonna 2025 Turun YK-yhdistys osallistuu ainakin TYYn Kestävän kehityksen viikon ohjelmaan, TYYn avajaiskarnevaaleihin, Åbo Akademis Gulnäbbsakademin-tapahtumaan, Suomen YK-nuorten järjestämään jäsenjärjestöpäivään sekä nuorten rauhan teemaviikolle. Mahdollisuuksien mukaan yhdistys pyrkii osallistumaan myös muihin tapahtumiin. Yhdistys tekee yhteistyötä muiden TYY:n alayhdistysten kanssa mahdollisuuksien mukaan. Kauden 2025  aikana etsitään tapoja lisätä yhteistyötä TYYn siipien kanssa.

4. Monikulttuurisuustoiminta

Monikulttuurisuustoiminnassa Turun YK-yhdistys pyrkii kehittämään ja jatkaa mahdollisuuksien mukaan yhteistyötä Sateenkaari Koto ry:n, Turun kaupungin sekä Interkulttuurisen Foorumin kanssa. 

Sateenkaari Koto ry:n läksykerho kokoontuu kolme kertaa viikossa ja kerhoon osallistuu noin 15 lasta ja vapaaehtoisia ohjaajia sekä Sateenkaari Kodon vastuuhenkilö. Läksykerhon tarkoituksena on parantaa ja syventää lasten suomen kielen osaamista ja tukea lasten koulunkäyntiä. Turun YK-yhdistys jatkaa yhteistyötä Sateenkaari Kodon kanssa myös tämän hyväntekeväisyystoiminnan suhteen.

Hallitus 2024 kehottaa kartoittamaan Interkulttuurisen Foorumin tarjoamia mahdollisuuksia, jotta TYKy ry voisi jatkaa maahanmuuttaja- ja monikulttuurisuustoimintaa ja verkostoitumista jatkossakin. Yhdistyksen hallituksessa otetaan jälleen mukaan Interkulttuurinen Foorumi-vastaava, joka käyttää yhdistyksen äänioikeutta IF:n kokouksissa. Yhdistys etsii myös mahdollisuuksia toimia kanavana, jonka kautta turkulaiset opiskelijat voivat itse osallistua monikulttuurisuuden edistämiseen ja rasisminvastaiseen työhön.  

Turun YK-yhdistys kartoittaa vuonna 2024 myös mahdollisuuksiaan osallistua muiden järjestöjen sekä Turun yliopiston ylioppilaskunnan kehitysyhteistyöhankkeisiin aikaisempaan tapaan sekä pyrkii kehittämään kansainvälistä toimintaansa. Järjestö tekee jatkossakin hyväntekeväisyystyötä ja lahjoittaa siihen budjettiin sopivasti varojaan.

5. Toimikauden 2025 keskeiset tavoitteet

Vuoden 2025 hallituksen toiminnan ensimmäisenä painopisteenä on toiminnan kehittäminen. Tähän pyritään huolehtimalla yhdistyksen talouden vakaudesta, varainhankinnan kehittämisestä, ja jäsenhankinnasta erityisesti osallistumisella fuksiviikkojen tapahtumiin sekä etsimällä uusia tapoja rekrytoida yhdistykseen jäseniä. Hallitustoimijoiden 2024 tiedon siirtyminen uudelle hallitukselle 2025 varmistetaan. Onnistuneiksi todettuja tapahtumakonsepteja, kuten Mahdollisuuksien torille osallistumista ja osallistumista teemaviikoille, pyritään toteuttamaan myös jatkossa. Lisäksi hallitus 2024 suosittelee Turun Wappuradioon osallistumista, sillä se oli viime vappuna erittäin hauskaa.  Toiminnan kehittämistä silmälläpitäen TYKy ry:n hallitus tekee jälleen omaisuutemme inventaarion ja hakee inspiraatiota viime vuosien toiminnasta, joista on lisää tietoa fyysisessä arkistossamme, jota säilötään tällä hetkellä IF:n toimistolla. Inventaario kannattaa tehdä yhteistyöllä ja isolla porukalla hallituslaisia. Myös digitaalisen arkiston selkeyttä voidaan parantaa.

Toisena painopisteenä toimikaudelle 2025 on yhdistyksen tunnettavuuden ja näkyvyyden lisääminen. Tärkeinä työkaluina tämän tavoitteen saavuttamiselle on viestintään ja tapahtumiin panostaminen. Viestintää suunnittelemalla ja siihen panostamalla voidaan nostaa TYKy:n profiilia sosiaalisessa mediassa ja näin tuoda TYKy:n arvoja sekä tavoitteita näkyvämmiksi. Vuoden 2024 onnistumisista tätä työtä on hyvä jatkaa. Yhteistapahtumat muiden samanhenkisten paikallisjärjestöjen kanssa tarjoavat mahdollisuuden tavoittaa TYKyn toiminnasta kiinnostuneita. TYKy ry pyrkii täten omalla panoksellaan myös laajemmin ylläpitämään YK:n ja sen alaisten järjestöjen merkittävyyttä ja tunnettavuutta jatkossakin. 

Vuonna 2025 yhdistyksen toiminnan kolmas painopiste on yhdistyksen jäsenistön aktivoiminen. Tähän pyritään kehittämällä jatkossa jäsenistölle avoimien työryhmien käyttöönottoa, jolloin jäsenet pääsevät myös aktiivisesti osallistumaan yhdistyksen toiminnan suunnitteluun. Myös yhdistyksen varsinaisista kokouksista on hyvä tiedottaa jäsenistölle aktiivisesti, jolloin toiminta pysyy avoimena ja jäsenistön on helppo osallistua matalalla kynnyksellä. Yhdistyksen jäsenistön aktivoimiseen pyritään myös päivittämällä TYKyn jäsenrekisteriä. Jäsenrekisteri päivitetään keväällä 2025, hyvä ajankohta tälle on esimerkiksi kevätkokouksen jälkeen. 

Neljäntenä tärkeänä tavoitteena vuodelle 2025 on varainhankinnan kehittäminen. Hyvä varallisuuden pohja tuo vakautta tulevaisuuteen ja aktiivisuutta järjestön toimintaan. Etenkin vuosina 2022 ja 2023 kulutus oli verrattain laajentunutta suhteutettuna tuloihin ja mahdollisiin riskeihin, joten pyrimme varsinkin nykyhetkellä vallitsevassa kannaltamme aiempaa epäedullisessa tukijärjestelmässä siihen, ettei varojen ylikulutusta enää tapahtuisi yhtä matalalla kynnyksellä. Varainhankinnan suhteen voidaan olla yhteydessä myös SYK:n jäsenkoordinaattoriin.

Turun YK-yhdistys ry täytti vuonna 2023 pyöreät 60 vuotta, mutta juhlimme vasta 2024 61v. vuotisjuhliamme. Olisi mukavaa, jos jollain pienimuotoisella tavalla järjestö jatkaa vuosiemme juhlintaa myös syksyllä 2025, ja pysyisimme ajan tasalla jatkossa niiden suhteen. On varsin arvostettavaa, että meidän järjestömme perustettiin vuonna 1963, ja rekisteröitiin yhdistykseksi vuonna 1964.