HALLOOTA JAMPAT! (Tietäjät tietää Disney-viittauksen)

Helmikuu on lähentynyt kiivasta vauhtia ja vappuunkin on vain 93 (tai sen monta päivää jolloin luet tätä viestiä) päivää jäljellä! Kirjoittelen itse tätä para-aikaa junassa ja en nyt keksi tähän mitään sen erikoisempia ajatuksia mitä lisäillä. SUURET KIITOKSET KAIKILLE OSALLISTUJILLE jotka pääsivät uusien arkeologien opiskelijapäivänä paikalle! Oli kerrassaan mahtavaa nähdä näin paljon arkeologiasta kiinnostuneita ihmisiä pitkästä aikaa! Katsomme tulevaisuuteen jos ja kun järjestämme samankaltaisia tapaamisia niin opiskelijoiden kuin henkilökunnan kanssa!

Jos teiltä löytyy ehdotuksia millaisia juhlia tai tapahtumia tahtoisitte pitää niin olkaa ihmeessä yhteydessä Vareen tapahtumapalautelaatikkoon tai hallituksen sähköpostiin! Se voi olla jotain hauskaa leffaillantynkää, iltapiiriä aiheestä X tai Y, ihan mitä vain keksit! Otamme ehdotuksia mielellämme vastaan ja autamme parhaimpamme mukaan niiden organisoinnissa. Mutta pidemmittä puheitta tässä helmikuun tapahtumia ja kaikkea muuta:

Keskiviikkokahvituksiin muutosta! Kuten jo aikaisemmin lähettämässäni viestissä, on kekajen kellonaikaa muutettu klo 14 –> 13. Tämä tosiaan kaupunkiarkeologian luennon päällekkäisyyden ja sitä suorittavien opiskelijoiden toiveesta. Pidättäydymme tässä uudessa ajassa kunnes toisin mainitaan.

Perjantaipäivystykset sijaitsevat tämän helmikuun Olkussa. Olavin Krouvi eli ”Olkku” on perustettu vuonna 1964 ja sieltä saa juominkien lomassa myös suolaista purtavaa. Pepien päivät ovat: 3.2. ja 17.2.. Osoite: Hämeenkatu 30, eli pienen kävelymatkan päästä Geotalolta.

To 2.2. klo 17 –>  Kostajaiset Kritiikki ry:n kanssa!

Kuin kastajaiset mutta käänteiset! Ensimmäisen vuoden opiskelijat suunnittelevat vanhemmille opiskelijoille rasteja. Kyseessä on siis alkoholillinen tapahtuma. On myös mahdollista osallistua yksin, jolloin ryhmät perustetaan tapahtuman alussa! Tapahtuma ei ole esteetön kierrettävien paikkojen vuoksi.

Mitä? Kostajaiset

Missä? YO-talojen edestä (Proffan Kellarin edustalla) Rehtorinpellonkatu 6, 20500 Turku

Milloin? Torstaina 2.2 kello 17.00 ->

Artefacta-konferenssiin etsitään vapaaehtoisia kahvittajia!

Vare on auttamassa Suomen Keskiajan Arkeologian Seuran SKAS:in järjestämässä Artefacta-esinetutkimuskonferenssissa! Konferenssin ajankohta on to-pe 16.2. – 17.2.. Olemme mukana kahvituksissa ja tarjoiluissa. Kiinnostaako sinua päästä näkemään esinetutkimukseen ja materiaaliseen kulttuuriin erikoistuneita asiantuntijoita ympäri maailman ja luomaan verkostoja?

Etsimme tällä hetkellä lisää ihmisiä olemaan mukana kahvituksissa.

Jos sinulta löytyi kiinnostusta auttaa ainejärjestöäsi ja saamaan kokemusta konferenssin ylläpidosta ole meihin yhteydessä! Kahvitusryhmän kutsun saat lähettämällä viestiä meille (varehallitus@utu.fi)

21.2. klo 18. Educariumin hiekkakentällä – Kyykkää Pulterit ry:n kanssa!

Tule kokeilemaan kyykkää Pultereiden kanssa Educariumin hiekkakentälle. Pelaillaan ja kokeillaan muuten vaan! Saa tulla yrittämään matalalla kynnyksellä!

23.2. Leffailta Pulterit ry:n kanssa!

Leffaillassa luvassa kauhua nostattava Troll (2022) -elokuva! Tarjolla suolaista naposteltavaa ja mehua. Myös omat eväät tervetulleita. Paikkana on mitä rakkahin Geotalo ja 4. kerroksen luentosali 404. Tapahtuma on esteetön.

Tarkemman ajankohdan ilmoitamme lähempänä tapahtumaa. Tämän lisäksi pidämme kaikki muutokset viikon vaihtumiselle ja leffalle.

La 25.2. Uuden musiikin kilpailun -kisakatsomo Geotalolla!

Olitko jo ajatellut katsovasi tämän vuoden UMK:n? Jos et saanut lippua Logomoon katsomaan Suomen mahdollisia edustajia niin huolta ei ole! Vaikka Geotalo ei Logomo olekaan, voimme mekin siitä huolimatta nauttia menosta. Olit sitten kotisohvallasi taikka muualla, niin nyt on mahdollista katsoa se mukavan seuran kera! Tule kanssavarelaistesi kanssa Geotalolle tuona iltana katselemaan miten Turun oma kasvatti Robin pistää mikit solmuun Logomossa.

Tarjolla Vareen puolesta suolaista ja makeaa purtavaa sekä mehua. Omia eväitä ja juomia saa tuoda aka. BYOB (whatever that means). Tapahtuma on esteetön.

Mitä? UMK-kisakatsomo

Missä? Geotalon, luentosali 111 (Akatemiankatu 1, 20500 Turku)

Milloin? 25.2. klo 20:30

Museoalan kokemusta tarjolla Liedon Vanhalinnassa!

Vare tekee yhteistyötä Liedon Vanhalinnan museon kanssa. Vanhalinnalla ja Turun yliopistolla on pitkät juuret jo 1950-luvulta saakka. Tämän lisäksi Turun yliopiston arkeologian oppiaine on tehnyt siellä paljon tutkimuksia jo vuosikymmenten ajan.

Pidämme museota auki sen aukioloaikoina eli sunnuntaisin klo 13-16. Tämän yhteistyön myötä Vare saa 40 euron korvauksen työstään, jolla voimme edistää toimintaamme ja tapahtumia. Tämän lisäksi varelaiset saavat kokemusta museoalan työskentelystä sekä kokemaan tätä idyllistä ja tieteenalalle tärkeää paikkaa lähempää kuin tavallisesti.

Etsimme nyt tähän joukkoon lisää vapaaehtoisia.

Opastus työhön tulee museon kautta ja ensimmäisillä kerroilla ei tarvitse olla yksin! Työ on rentoa ja Vanhalinna on matalan kynnyksen paikka kokeilla museotyötä! Samalla voi myös tehdä rästiin jääneitä esseitä tai tehtäviä. Tämän lisäksi Vare kustantaa museota valvovalle asianmukaisen korvauksen per kerta. Jos sinua kiinnostaa niin ota yhteys varehallitus@utu.fi!

Tässä liuta määrä ilmoituksia tällä kertaa. Aina on mahdollista, että itseltäni jäi jotain tai jotain elintärkeää infoa puuttuu. Puutteellisiin tietoihin tulee lisäyksiä tarvittaessa. Palautetta saa antaa kuten aina kuuluukin!

Helmikuiseen päivänpäisteeseen!

Janne Kurvi

Puheenjohtaja

Vare ry