Vare ry

Turun yliopiston arkeologian opiskelijoiden yhdistys

Vareen marraskuu

Illat pimenevät, halloweenin hämäryys laskeutuu ja syyslukukausikin on jo puolessavälissä. Seuraavaksi katsaus mitä Vareen marraskuu tarjoaa jäsenilleen:

Perjantaipäivystykset Hämeenkadulla Portissa klo 18:00 alkaen!

4.11. päästään vihdoinkin juhlistamaan Vareen nakukalenterin julkkareita ja kalenteriprojektin päättymistä! Tervetuloa siis geotalon 4.kerroksen parvella klo 17.00. alkaen. Tapahtumasta voi ostaa upean seinäkalanterin mukaansa  12 euron hintaan (mieluiten käteinen tasaraha). Tarjolla on tietysti myös juotavaa ja pientä purtavaa.

6.11. on aika Vareen perinteisen halloweenin, tänä vuonna varsinaisena pyhäinpäivänä lauantaina. Onneksemme saamme järjestää halloweenin tuttuun tapaan geotalon 1.kerroksen luentosalissa 111 klo 18.00 alkaen. Halloweenilla ei tänä vuonna ole tiettyä teemaa vaan pukeutumisessa saa käyttää vapaita käsiä ja mielikuvitusta!

10.11. Vareen syysretki järjestetään tänä syksynä poikkeuksellisesti aivan Turun keskustassa, sillä suuntaamme Turun tuomiokirkkoon. Kokoonnumme kirkon pääoven edustalla 16.30, tulethan ajoissa paikalle!  Kirkossa on opastettu kierros ja pääsemme lisäksi tutustumaan myös kirkon vinttitiloihin. Kierros on kaikille maksuton.

11.11. on Vare ry:n sääntömääräinen syyskokous geotalon 1.kerroksen luentosalissa 111 klo 18.00. Kokouksessa päätetään ensi vuoden Vareen hallituksen jäsenet sekä Varelia-julkaisun toimikunta, joihin molempiin kaivataan uutta väkeä! Rohkeasti siis paikalle mikäli pienintäkään kiinnostusta lehden toimittamista tai yhdistystoimintaa kohtaan löytyy. Sinulla ei tarvitse olla kokemusta yhdistystoiminnasta tai lehden toimittamisesta, kaikkiin hommiin koulutetaan! Mikäli et pääse paikalle mutta olet halukas liittymään toimintaan mukaan, ilmoittaudu sähköpostilla osoitteeseen aakort@utu.fi.

24.11. Vareen marraskuun etävisa zoomissa klo 18.00. Ota hollille paperia ja kynä ja tule visailemaan pubivisatyyliin!

Hyvää marraskuuta kaikille toivotellen,
Alina

Syysterveiset

Syyskuun mukana on alkanut myös uusi lukuvuosi, onneksi jo hieman normaalimmissa olosuhteissa. Monet meistä ovat vihdoin päässeet edes osittain lähiopetuksen pariin. Uudet fuksit, ja toivon mukaan myös monet tulevat arkeologian opiskelijat, ovat saapuneet yliopiston hellään huomaan.

Vareen toiminta on myös palaamassa kesätauoltaan. Muistakaa tarkkailla tapahtumakalenteriamme!

  • Ennen kuin Vareen toiminta pyörähtää kunnolla käytiin syyslukukauden osalta, on yhdistyksen kokouksen aika. Ensi viikon torstaina 9.9.2021 klo 19 Vare ry:n yhdistyksen kokouksessa hallitukseen otetaan lisää jäseniä, joten kaikki kiinnostuneet tulkaahan paikalle! Lisäksi hallituksen vastuualueita jaetaan uudelleen. Kokous etänä Zoomissa.
  • 15.9. klo 17. alkaen on taas luvassa Vareen ja Kritiikin perinteiset kastajaiset fuksien päänmenoksi! Tässä linkki kastajaisten Facebook-tapahtumaan.

Tietoja syksyn muista tapahtumista julkaistaan myöhemmin.

Mukavaa lukukauden alkua kaikille!

Huhtikuun kuukausitiedote

Aurinkoista huhtikuuta!

Rajoitukset ovat pysyneet ennallaan ja toivottavasti te kaikki olette pysyneet terveinä. Aurinko sulattaa lumia ja kalenteriin on vaihtunut huhtikuu, katsotaan mitä Vareessa tässä kuussa tapahtuu:

– Torstaina 8.4. varelaiset etävisailevat jälleen pubivisan tyyliin klo 18.00 alkaen Zoomissa.  Linkki tapahtumaan jaetaan sähköpostilistalle myöhemmin. Varaa itsellesi kynä ja paperia viereen ja liity mukaan visailuun!

– 12.4. järjestetään Vareen ja Kritiikin yhteinen työelämäpäivä klo 14–16 Zoomissa. Tarjolla on infoa niin opintojen aikaisesta kuin niiden jälkeisestäkin työllistymisestä ja eri mahdollisuuksista.  Linkki tapahtumaan julkaistaan myöhemmin.

Kuukauden muista tapahtumista tiedotetaan myöhemmin, joten pysykää kuulolla.

Muistakaa että mikäli jokin asia mietityttää, painaa mieltä, tai haluatte tuoda ideanne/ palautteenne julki, voitte rohkeasti olla yhteydessä koko hallitukseen tai vaihtoehtoisesti yksittäiseen hallituslaiseen. Koko hallituksen sähköpostiosoite on: varehallitus@utu.fi ja hallituslaisten omat sähköpostit löytyvät Vareen kotisivuilta.

Hyvää ja aurinkoista pääsiäisen aikaa kaikille!

Maaliskuun kuukausitiedote

Aurinko on alkanut sulattaa jäitä ja lumia, joten kevättä kohti ollaan menossa. Etätapahtumien parissa tullaan silti tilanteen takia viettämään vielä tovi jos toinenkin, mutta onneksi kevään aikana on tulossa paljon kivoja tapahtumia!

Maaliskuussa vuorossa on ainakin seuraavaa:

10.3. klo 18.00 alkaen järjestetään Kritiikin ja Vareen yhteisten fuksien ja tuutorien perinteinen reunion Zoomissa.  Zoom-linkki tapahtumaan jaetaan Kritiikin puolelta Vareen listalle myöhemmin. Kyseinen tapahtuma vain tämän lukuvuoden fukseille ja tuutoreille.

11.3. klo 18.00 alkaa Vareen historian toinen Etävisa. Pubivisan tyylillä järjestävässä visassa varelaiset ottavat mittaa tiedoistaan. Visa on myös mainio tapa vireyttää etäopiskelussa turtuneita aivosoluja ja samalla nähdä toisia varelaisia joten rohkeasti mukaan!

Maaliskuun aikana muutakin tapahtumaa on tulossa, joista tiedotetaan myöhemmin.

Tsemppiä ja voimia kaikille opintoihin ja töihin. Muistakaa levätä, ulkoilla, pitää yhteyttä kavereihin ja olla armollisia itsellenne näitä vaikeina aikoina. Nautitaan ainakin auringonpaisteisista päivistä! :)

Helmikuun kuukausitiedote

Moikka kaikille Turun lumisaateen keskeltä!
Etäopiskelu jatkuu mutta helmikuussa sen lomassa tapahtuu Vareessa:

Keskiviikkona 3.2. klo 18.00  Vareen nakukalenteri suunnittelukokous zoomissa, mukaan vain jos vähänkään asia kiinnostelee. Kokouksen Zoom-linkki onkin jo tullut sähköpostilistalle.

Torstaina 4.2. klo 19.00 Vare ja Fibula viettävät yhteistä etäleffa-iltaa odotetun The Dig- leffan merkeissä!

                         Zoom-linkki: https://helsinki.zoom.us/j/69339433542

Torstaina 25.2. klo 18.00 Vare ry:n sääntömääräinen kevätkokous Zoomissa ja tapansa mukaan kokous on avoin, joten kaikki ovat tervetulleita seuraamaan kokousta.

                          Zoom-linkki: https://utu.zoom.us/j/69034737204

Helmikuussa tulossa myös muuta kivaa josta ilmoitellaan myöhemmin! Muistakaa nauttia kauniista talvipäivistä :)

Uuden vuoden tiedote

Heissan kaikille!

Toivottavasti joulutauko sujui hyvin ja kaikki ehtivät levätä rankan vuoden päätteeksi. Vuosi on todellakin vaihtunut ja Vareen hallituskausi on myös aloitettu uuden kokoonpanon voimin. Tässä tiedoksi vuoden 2021 hallituksen jäsenet ja vastuualueet:

Saara Mäkelä: Puheenjohtaja
Alina Korte: varapuheenjohtaja, sihteeri, tiedottaja ja tuutorivastaava
Elisa Melasniemi: Tapahtumavastaava
Jenni Lahti: Tapahtumavastaava ja Kritiikki ry:n yhteyshenkilö
Nea Komulainen: Sosiaalipoliittinen vastaava ja ympäristövastaava
Suvi Hyvönen: Koulutuspoliittinen vastaava
Silja Aalto: Taloudenhoitaja
Anniina Kettunen: ISHA-vastaava ja kotisivuvastaava

Kaikkien hallituslaisten sähköpostit yhteydenottoa varten löytyvät kotisivujen kohdasta ”hallitus”.

Ja tuttuun tapaan korona-asiaa: Seuraamme hallituksen kanssa koronatilannetta ja toimimme sen mukaisesti. TYY:llä on tällä hetkellä käytössään punainen aika, joten livetapahtumia ei voida järjestää. Mahdollisuuksien mukaan pyrimme kevään aikana ottamaan huomioon jäsenten toiveita mm. erilaisista ulkotapahtumista. Huomioitavaa on, että koska tilanteen kehitystä ei voida ennustaa edes viikon päähän, mahdollisia ulkotapahtumia saatetaan keväällä järjestää myös lyhyellä varoitusajalla.

Muistutuksena: Vareen kalenteriprojektin toteutus on jo alkanut hyvällä vauhdilla. Jos olet kiinnostunut liittymään porukkaan mukaan, ota yhteyttä tapahtumavastaava Elisaan! (elisa_melasniemi@hotmail.com)

Ja mikäli haudot mielessäsi pienintäkään ideaa tai toivetta etätapahtuman teemasta tai myöhemmin keväällä toivon mukaan järjestettävistä ulkotapahtumista, please let us know! Voit ottaa yhteyttä suoraa tapahtumavastaaviin tai laittaa viestiä koko hallitukselle osoitteeseen: varehallitus@utu.fi.

Hyvää (ja runsaslumista) alkuvuotta kaikille!

Vareen loppuvuosi

Hei kaikki! Vuosi alkaa olla lopuillaan ja joulukuukin häämöttää jo aivan muutamien viikkojen päässä.

Tässä katsaus Vareen loppuvuoden tapahtumiin:

– Vareen avoin syyskokous järjestetään ensi viikon torstaina 12.11. klo 18.00 alkaen sekä paikan päällä geotalon luentosalissa 111, että etänä Zoomissa. Kokouksessa päätetään Vareen ensi vuoden hallitus, joten nyt olisi mahdollisuus päästä mukaan hallitustoimintaan. Mikäli olet yhtään kiinnostunut, rohkeasti mukaan kokoukseen! Vareen hallitustoimintaan voivat liittyä kaikki vareen jäsenet. Mikäli haluat osallistua kokoukseen paikan päällä, ilmoittauduthan tilarajoitusten ylläpitämiseksi Vareen puheenjohtajalle Antille sähköpostilla (ansalai@utu.fi).

Zoom-linkki syyskokoukseen (Salasana Kaarlo): https://utu.zoom.us/j/63629452957

Muistakaa että myös Varelian toimituskuntaan kaivataan uusia toimittajia! Uusi toimituskunta päätetään Vareen syyskokouksessa, joten kaikki kiinnostuneet paikalle. Vaihtoehtoisesti voit myös ilmoittautua sähköpostitse Jere Leppäselle (jerlep@utu.fi).

– 27.11. vietetään iltaa etäpelien parissa, tällä kertaa pikkujouluteemalla! Peli-ilta alkaa Zoomissa klo 19.00, joten tulkaa viettämään rentoa jouluntunnelmaista peli-iltaa varelaisten kanssa. Ja tonttulakit mukaan! Linkki Zoomiin ja facebook -tapahtuma julkaistaan myöhemmin.

– Ennen joululomia Vare järjestää 11.12. tunnelmallisen glögihetken ulkona.  Tapahtuma alkaa klo 17.00 kun kokoonnutaan geotalon edustalla ja siirrytään siitä yhdessä joenrantaan glögille. Tervetuloa siis juomaan perinteiset jouluglögit varelaisten kanssa. Muistakaa lämmin kerrospukeutuminen ulkona oloon. ? Facebook -tapahtuma julkaistaan myöhemmin. PERUTTU KORONATILANTEEN VUOKSI.

Tsemppiä kaikille loppuvuoden töihin ja haasteisiin!

Vareen syyskuu

Syyskuu on alkanut ja sen mukana myös uusi lukuvuosi. Toivottavasti kaikilla sujui hieman poikkeuksellinen kesä hyvin ja akkuja on nyt ladattu syksyä varten.

Vareessa tapahtuu jälleen kesätauon jälkeen:

Vareen ja Kritiikin yhteiset Kastajaiset järjestetään 9.9 klo 16.30–21.30. Rastikierroksen päättää itse kaste yliopistonmäellä noin klo 22.00.  Rasteille voi mennä seuraamaan fuksien tehtävien suoritusta, mutta joillakin rasteilla saattaa olla tilarajoitus henkilömäärässä. Tarkemmista rastipaikoista seuraa tietoa myöhemmin. https://www.facebook.com/events/3389747657750752

Syyskuun 23.päivä Vare tekee perinteisen syysretkensä, tällä kertaa Kaarinan Ravattulan Ristimäkeen. Retki starttaa Halisten koskelta (Valkkimyllynkuja 1) klo 16.00, josta lähdetään kävellen kohti Ristimäkeä, matkan varrella tutustuen alueen muinaisjäännöksiin. Ristimäkeä retkeläisille esittelee Juha Ruohonen. Virallisesti retki päättyy Ristimäelle noin klo 19.00 aikoihin. Lähtekää siis nauttimaan kauniista syysilmasta, ihastelemaan muinaisjäännöksiä ja samalla pitämään happihyppelyä etäopintojen lomaan. HUOM! Jos varsinaisena retkipäivänä sattuu satamaan, siirretään retki seuraavalle päivälle, 24.9. Mahdollisesta muutoksesta infotaan sähköpostilistalla ja tapahtuman facebookissa.

https://www.facebook.com/events/2711790352474738/?acontext=%7B%22source%22%3A%2229%22%2C%22ref_notif_type%22%3A%22plan_user_invited%22%2C%22action_history%22%3A%22null%22%7D&notif_id=1599129690225447&notif_t=plan_user_invited&ref=notif

Keskiviikko kahvituksia ei toistaiseksi pidetä, mutta Perjantaipäivystyksiin Cosmic Comic Cafeseen on avoimet ovat viikoittain joka perjantai 4.9. klo 18.00 alkaen. Sään salliessa porukkaa saattaa kokoontua myös jossakin ulkosalla, jolloin paikka päivitetään pepän facebook tapahtumaan.

Vare seuraa TYY:n ohjeistuksia ja yleistä koronatilannetta.  Mahdollisista tapahtumamuutoksista infotaan tiedotuskanavissa. Vare ottaa koronatilanteen huomioon toiminnassaan ja tapahtumajärjestelyissään.

Hyvää lukuvuoden alkua ja pysykää terveinä!

Vareen kevätkokous 2

Yhdistyksen kevätkokous 2 järjestetään perjantaina 12.6. klo 18.00 alkaen Vartiovuoren huipulla (tähtitornin itäpuolella). Kokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntömääräisessä kevätkokouksessa käsiteltävät asiat, minkä lisäksi kokouksessa otetaan uusia jäseniä hallitukseen. Mikäli haluat liittyä hallitukseen, muttet pysty osallistumaan kokoukseen ilmoitathan halukkuutesi ennakkoon yhdistyksen puheenjohtajalle (akilto[a]utu.fi).

Kokoukseen on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä Zoomin kautta. Etäyhteydellä osallistujia pyydetään ilmoittautumaan yhdistyksen puheenjohtajalle (akilto[a]utu.fi) viimeistään torstaina 11.6.

Tervetuloa!

Vareen maaliskuu

Hyvää kuun alkua kaikille! Tässä tulee Vareen maaliskuun tapahtumien infoa!

Haluaisitko palata hetkeksi takaisin lapsuuden legendaaristen ohjelmien pariin? Nyt siihen on mahdollisuus, sillä torstaina 19.3. kokoonnumme Geotalon 1.kerroksen luentosaliin 111 katsomaan vanhaa kunnon Rölli-elokuvaa. Leffa alkaa pyöriä klo 19.00, mutta paikalle saa saapua hengaamaan jo klo 18.00 alkaen. Tarjolla pientä purtavaa ja juotavaa.

Muistutuksena myös että Vareen ja Kritiikin fuksien ja tuutorien tämän vuoden reunion järjestetään Geotalolla 31.3. klo 17.00 alkaen tutussa luentosalissa 111.

Lisäksi hyviä uutisia kaikille varelaisille, sillä tästä eteenpäin Keskiviikkokahvituksessa tee ja kahvi ovat jäsenistölle aina veloituksettomia! Keskiviikkokahvitukset siis viikoittain klo 12-13 Geotalon 1.kerroksen kahvihuoneessa. Myynnissä on vielä viime vuoden Varelioita edulliseen 0,50 euron kappale hintaan, joten hakekaahan lukemista maaliskuulle jos kyseiset lehdet vielä uupuvat.  

Perjantaipäivystykset joka viikko klo 19.00 alkaen Cosmic Comic Cafessa!

« Older posts

© 2021 Vare ry

Theme by Anders NorenUp ↑