Vareen syysretkellä suunnataan Aboa Vetukseen!

Maanantaina 19.9. museon ollessa yleisöltä kiinni saamme yksityisopastuksen museoon ja kierrämme kipaten kiltaan, kontaten kotio-kierroksen teeman mukaisesti perehtyen keskiajan juomakulttuuriin. Lisäksi pääsemme tutustumaan museon toimistoon ja kokoelmatiloihin.
Kierroksemme alkaa klo 14.00 joten nähkäämme museon pääovilla klo 13.50.

Museokäynti on maksuton ja on avoin Vareen jäsenille sekä kaikille fukseille.

Tässä vielä kierroksen kuvaus museon sivuilta:

Kipaten kiltaan, kontaten kotio – juomakulttuurin historiaa

Mitä maksoi keskiajalla olut ja missä silloin pidettiin kaupungin parhaat bileet? Opastuksella kuljetaan maan alta esiin kaivetussa rauniokorttelissa ja kuvitellaan Aboa Vetuksen kellarit täyteen viinitynnyreitä. Millaisia humalaisia hoipertelijoita keskiaikainen katu on aikojen saatossa nähnyt? Kippis!


Terkuin
Alina Korte


The annual fall trip is headed to Aboa Vetus this year! Join us on the 19th of September to check out a personalised museum tour at Aboa Vetus. We’re gonna learn about the history of drinking, and also check out the museum’s archive and office spaces.

Tour begins at 14:00, so let’s meet up at the front door of the museum at 13:50.

It’s all free for Vare members and all new students!