Yhdistys

IVA AINEJÄRJESTÖNÄ

IVA ry on vuonna 1998 perustettu biolääketieteen opiskelijoiden ainejärjestö. Jäsenistö koostuu niin biolääketieteen kandiohjelman nykyisistä ja entisistä opiskelijoista sekä Drug Discovery and Development, Human Neuroscience ja Biomedical Imaging -maisteriohjelmien opiskelijoista. Toiminnasta vastaa hallitus, joka valitaan vuosittain.

IVAn tehtäviin kuuluu valvoa ja edistää opiskelijoiden opintoihin ja muuhun opiskeluelämään liittyviä etuja. Opintoasioiden edunvalvonnassa tärkeitä väyliä ovat biolääketieteen ohjausryhmissä toimivat opiskelijaedustajat sekä IVA ry:n hallituksen koulutuspoliittinen vastaava. Ainejärjestö ylläpitää siteitä alan yrityksiin sekä koulutusohjelmasta jo valmistuneisiin opiskelijoihin järjestämällä ekskursioita, kesätyöinfoja ja alumnitoimintaa.

Opintoasioiden lisäksi IVA huomioi tärkeän tasapainon, jonka tulisi vallita opiskelijan opintojen ja vapaa-ajan välillä. Opiskeluajan ulkopuolella IVA järjestääkin jäsenilleen erilaisia tapahtumia, kuten illanviettoja, bileitä, kulttuuritapahtumia sekä keskustelutilaisuuksia. Urheilutempauksiakin löytyy tanssista kiipeilyyn ja laser-sotaan. Opiskelijalla on syytä juhlaan ympäri vuoden: niin lukuvuoden aloittavien kastajaisten kuin vapun, laskiaisen ja pikkujoulun merkeissä. Juhlista sitsit ja viini-illat ovat erityisesti herrasmiesten ja leidien mieleen. Herrasmiesten tavoista lisäoppia haluavat voivat hankkia sitä Herrainklubin toiminnan kautta. Vuosijuhlia ei järjestetä pienessä ainejärjestössä joka vuosi, mutta syntymäpäiviä juhlistetaan silti aina yhteisen hauskanpidon merkeissä.

IVAn toiminnassa pyritään lisäksi yhteistyöhön muiden ainejärjestöjen kanssa. Yhteistyötä tehdään monipuolisesti niin perinteiden kuin uusien tapahtumienkin merkeissä. Historiansa ansiosta IVAlla on kunnia kuulua matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan kattojärjestöön Hybridi ry:n, ja sen hallituksessa onkin IVAlta aina ainakin yksi edustaja. Tuutoritoiminta tapahtuu yhteistyössä ensisijaisesti TLKS ry:n ja THLKS ry:n kanssa. IVAn jäsenillä on oikeus liittyä myös Tivoliklubiin, joka toimii TLKS ry:n alaisena.

Vaikka meidän ivalaisten lukumäärä ei ole päätähuimaava, korvaamme sen erottumalla joukosta kirkkaankeltaisissa haalareissa tai valkoisissa labratakeissa sekä nauttimalla toistemme seurasta toisena kotina toimivassa toimistossamme.

Tervetuloa mukaan toimintaamme!

HISTORIAA

  • 1998- Terveyden biotieteiden koulutusohjelma perustettiin lääketieteellisen ja matemaatis-luonnontieteellisen tiedekuntien yhteisohjelmana. Kyseessä oli biolääketieteen koulutusohjelman edeltäjä, joka toimi Suomen ensimmäisenä monitieteisenä bioalan koulutusohjelmana.
  • 1998- IVA ry perustettiin.
  • 2011- Koulutusohjelma siirrettiin kokonaan Lääketieteelliseen tiedekuntaan.
  • 2015- Koulutusohjelman nimeksi muutettiin Biolääketiede.


Ota yhteyttä

iva@utu.fi

In Vitro Aboensis ry

Lemminkäisenkatu 2

20520 Turku

Seuraa meitä

fb & ig