Palladion ry Klassillisten kielten ja antiikin kulttuurin opiskelijoiden ainejärjestö

Caligula

Caligula on vuonna 1986 perustettu Palladionin ainejärjestölehti. Kaikki lehdet ensimmäisestä numerosta alkaen löytyvät Palladionin omasta kirjastosta, ja lehden numeroita on arkistoitu myös yliopiston pääkirjastolle, josta niitä voi kirjastolta pyydettäessä saada luettaviksi. Paperiversiot kunkin vuoden lehdistä jaetaan vuosittain myös jäsenmaksun maksaneille palladiineille. Alta voit kuitenkin maksutta lukea uusimpien numeroiden digiversioita!

Caligulan sisältö liittyy pääasiallisesti antiikkiin ja klassillisen filologian opintoihin, mutta juttuja on tehty laajalla skaalalla antiikin- ja opiskeluaihepiirien ulkopuoleltakin. Jutuissa tutustutaan opiskelijoihin ja opetushenkilökuntaan, ainejärjestön toimintaan, vaihto- ja ekskursiokokemuksiin, toimittajien omaan tutkimukseen, sekä opiskelijoiden eri mielenkiinnonkohteisiin. Kaikki sisältö ei ole myöskään pelkkiä artikkeleita, vaan lehti tarjoaa lisäksi vuosittain vaihtuvalla kattauksella muun muassa sarjakuvia, ristikoita ja runoja!

Caligula ilmestyy nykyisin kerran vuodessa ja uusi numero julkaistaan vappuna. Lehden päätoimittaja valitaan vuosittain syyskokouksessa ja osaksi lehden toimitusta pääsee päätoimittajaan yhteyttä ottamalla. Uuden numeron julkaisuaikataulusta tiedotetaan Palladionin sähköpostilistalla sen ollessa ajankohtaista.
Päätoimittajana vuosina 2023-2024 toimii Orion Petlin, aopetl@utu.fi.

Nautinnollisia lukuhetkiä!

Caligula 1/2021

Caligula 1/2020

Caligula 1/2019

Caligula 1/2018

Caligula 1/2017

Caligula 1/2016

Caligula 1/2015

Arkiston aarre: Caligula 1/2007

Caligulan historiaa koskeva kirjoitus