Palladion ry Klassillisten kielten ja antiikin kulttuurin opiskelijoiden ainejärjestö

Toiminta

Palladionin tapahtumakalenteri täyttyy joka vuosi monipuolisesta toiminnasta ja uusia ideoita otetaan aina avosylin vastaan. Kaikista tapahtumista tiedotetaan Palladionin sähköpostilistalla ja viikkotiedotteessa, joista saat lisää tietoa kohdasta yhteystiedot.

Caligula-lehti: Ainejärjestöllämme on poliittisesti sitoutumaton lehti, joka ilmestyy kerran lukuvuodessa. Kuka tahansa jäsen voi kirjoittaa lehteen oppiainetta, antiikkia tai muuta sopivaa aihetta käsittelevän jutun, oli kyseessä sitten artikkeli, pakina, matkakertomus tms. Jutut lähetetään toimitukselle, joka oikolukee ne ja taittaa lehden.

Kärsimyspiiri:

Latina-/Kreikkakerho: Palladionin alainen vapaamuotoinen kerran viikossa kokoontuva kerho, jossa yritämme eri tavoin pitää latinan- ja kreikanopiskelua yllä ja tehdä kaikkea sellaista, mitä muilla kursseilla ei ole aikaa tai resursseja tehdä. Joka toinen viikko kokoonnumme latinan ja joka toinen kreikan merkeissä. Tähän asti ohjelmanumeroita ovat olleet mm. sanelut, sanaristikot, tietokilpailut, yhdistelytehtävät sekä toisinaan latinankielisiä (ja vähemmässä määrin myös kreikan-) lauluja YouTubesta tai muualta.  Latina-/Kreikkakerhon puheenjohtaja on Matti Virtanen (<matti.a.virtanen89@gmail.com>). Linkki kerhon FB-sivulle.

Leffaillat: Useamman kerran lukuvuoden aikana järjestämme leffailtoja, joissa katsomme erilaisia antiikkiaiheisia elokuvia. Ilta järjestetään yleensä jonkun jäsenemme kotona, jonne kaikki tuovat jotain naposteltavaa. Kuka tahansa jäsenistämme voi ehdottaa elokuvia leffailtaa varten.

Muut juhlat: Palladion juhlii myös sellaisia vuosittaisia tapahtumia kuin vappu, Halloween ja pikkujoulut – teeman mukaisesti tietenkin! Lisäksi kevään lopuksi järjestetään kevätjuhla. Joka syksy fukseille järjestetään tutustumisilta ja kastajaiset.

Myyjäiset: Muutaman kerran vuodessa pidetään yliopiston tiloissa myyjäiset, joihin Palladion kaipaa jäsenistöään myyjiksi ja myytävien valmistajiksi.