Levyraati ja jami-ilta 12.2.

Tritonuksen vuoden ensimmäinen levyraati ja jami-ilta pidettiin intensiivisissä ja rauhallisissa tunnelmissa Keltsillä. Teemana kappaleiden valinnassa toimi suomalainen 1970-luvun musiikki. Erilaiset genret olivat esillä illan aikana, progea oli eniten, suomalaiseen tapaan.

Arviointi tapahtui numeroarvostelulla kolmen eri kategorian muodossa: ”zeitgeist” eli ajan henki, yleiarvosana sekä tuotanto. Kappaleet saivat osallistujilta rankkoja tuomioita, kuitenkaan mukana ei ollut inhokkibiisejä. Jokainen osallistuja sai valita kappaleen, jonka jokainen arvioi. Kappaleista keskusteliin ja omia arvioita perusteltiin kaikille osallistujille.

Koko levyraadin voitti Tasavallan Presidentin ”Weather Brightly”. Toisena tuli Pekka Strengin ”Puutarhassa” ja kolmanneksi sijoittui PiirPaukeen ”Konevitsan kirkonkellot”. Irwin Goodmanin ”Punaportin blues”, Tabula Rasan ”Omantunnon rukous” ja Tapani Kansan ”Kesän lapsi” sijoittuivat lopuille sijoille. Koko levyraadin aikana vallitsti mukavan tiivis ja musiikillinen hurmos. Kappaleiden kohdalla usein unohti niiden alkuperäisyyden, kyllä meillä Suomessa on progea osattu soittaa.

Levyraadin loputtua alkoi jami-ilta. Muutamia henkilöitä tuli lisää. Soittimia ei ollut montaa, mutta kahdella kitaralla ja keyboardilla saatiin pienet ja helpot jamit aikaiseksi. Erilaisia tyylejä kuultiin illan aikana ja muutamia covereitakin vedettiin. Helmikuun pimeys ei kuulunut soittajissa vaan tuli kodikas ja lämmin olo. Jopa vocoder saatiin paikalle ja käyttöön.

Jami-iltaa ja levyraatia toivottiin uudestaan ja sellainen on mahdollisesti tulossa kevään aikana.

Vastaa