Info

Mediatutkimuksen, musiikkitieteen ja taidehistorian uuden ainejärjestön nettisivuille pääset tästä: AFFEKTI ry

…muussa tapauksessa:

Tervetuloa Turun yliopiston musiikkitieteen ainejärjestön Tritonus ry:n kotisivuille! Täältä löydät tietoa ainejärjestöstä, hallituksesta, jäseneksi liittymisestä, tulevista tapahtumista, sekä ainejärjestön ylläpitämän blogin, johon jokaisen opiskelijan on mahdollista lähettää esimerkiksi kurssitöitään julkaistaviksi.

Alla olevasta linkistä pääset tarkastelemaan yhdistyksen sääntöjä:
Tritonuksen säännöt


TULEVIA TAPAHTUMIA

[calendar id=”338″]

Tapahtumien lisätiedot sivupalkin kalenterissa vasemmassa yläkulmassa.


MIKÄ ON TRITONUS RY?

Tritonus ry on Turun yliopiston musiikkitieteen opiskelijoiden ainejärjestö. Yhdistyksen tehtäviä ovat opiskelijoiden edunvalvonta sekä monenlaisten vapaa-ajan aktiviteettien järjestäminen. Teemme laajaa yhteistyötä oppiaineemme henkilökunnan kanssa, osallistumme musiikkitieteen opetuksen suunnitteluun ja kehittämiseen sekä ajamme opiskelijoiden etuja korkeakoulupoliittisissa asioissa.

Vuoden 2020 tärkein tavoite on syksyllä pidettävät 30. vuosijuhlat lauantaina 21.11.2020, sekä vuoden aikana järjestettävät tukitapahtumat. Yhdistyksen on tarkoituksena jättäytyä ajasta ikuisuuteen vuoden 2020 loppuun mennessä.

TOIMINTA

Tritonus järjestää aktiivisesti erilaista toimintaa ympäri lukuvuoden. Akateemisiin opiskelijaperinteisiin kuuluvat erityisesti monenlaiset juhlat: kastajaiset, pikkujoulut, laskiainen ja tietysti vappu. Lisäksi järjestämme silloin tällöin esimerkiksi musiikki-iltamia tai isompia tapahtumia.

Suurempia vuosijuhlia järjestetään silloin, kun yhdistyksen perustamisesta on tullut kuluneeksi “pyöreitä vuosia” (esimerkiksi vuonna 2015 Tritonus juhli 25-vuotisjuhlaansa).

Tritonuksen ohjelmaan kuuluvat myös kulttuurimatkat, joita on tehty Turun lähiseudun lisäksi muualle Suomeen ja ulkomaille. Turun yliopiston ylioppilaskunnan alayhdistyksenä Tritonus osallistuu säännöllisesti myös opiskelijajärjestöjen yhteisiin tapahtumiin. Lisäksi käymme säännöllisesti Tritonus-porukalla konserteissa, teatterissa ja muissa kulttuuritapahtumissa Turun keskustan alueella.

Yhdistyksen toiminta rahoitetaan jäsenmaksuilla sekä myyjäisistä ja muista tempauksista saaduilla tuloilla. Tulevista tapahtumista tiedotetaan tritonus(at)utu.fi -sähköpostilistalla, Facebookin Tritonus ry -ryhmässä ja nettisivuillamme.

Opiskelijatapahtumissa meidät tunnistaa koskettimiston kuvalla varustetuista mustista haalareista ja hyväntuulisesta menosta!

SÄHKÖPOSTILISTA

Tritonuksen sähköpostilista on tarkoitettu kaikille musiikkitieteen opiskelijoille. Listan osoite on tritonus[at]utu.fi, ja sille liittyminen (ja vastaavasti siltä poistuminen) tapahtuu lähettämällä asiaa koskeva pyyntö yhdistyksen puheenjohtajalle (ks. yhteystiedot). Uudet jäsenet liitetään listalle automaattisesti. Tritonuksen omien tiedotteiden lisäksi listalla olijat saavat automaattisesti myös kaikki taiteiden tutkimuksen ainejärjestöjen yhteiselle taite(at)utu.fi -listalle lähetetyt viestit.

KELTAINEN TALO

Keltainen puutalo on Sirkkalan kasarmin oppiaineiden ainejärjestöjen yhteinen tila. Keltaisella talolla järjestetään yhteisiä bileitä, kokouksia ja erilaisia tilaisuuksia ainejärjestön kesken. Tritonus osallistuu Keltaisen talon ylläpitoon ja huoltoon ja yhdessä muiden ainejärjestöjen kanssa olemme luoneet Keltaisesta talosta elävän ainejärjestötilan.

HISTORIAA

Turun yliopiston humanistisessa tiedekunnassa on opetettu musiikkitiedettä vuodesta 1963 lähtien. Tritonus ry on toiminut itsenäisenä yhdistyksenä vuodesta 1990; tätä ennen turkulaiset musiikkitieteilijät kuuluivat Turun yliopiston yleisen kirjallisuustieteen ainejärjestöön Prometheukseen. Vuonna 2015 Tritonus ry:llä tulikin 25 vuotta täyteen aktiivisena ainejärjestönä osana muita taiteidentutkijoita.

MIKÄ ON TRITONUS?

Musiikissa tritonus tarkoittaa ylinousevaa kvarttia ja vähennettyä kvinttiä. Tätä kolmesta kokosävelaskeleesta koostuvaa intervallia pidettiin keskiajalla niin pahaenteisenä, että sille annettiin nimitys ”diabolus in musica”, paholainen musiikissa. Tämän vuoksi Tritonus ry:n logossa oleva nuottiavain onkin saanut pikkuisen pirun kasvonpiirteet.

Vastaa