Toimisto

Toimisto on osakuntalaisten kabinetti, joka toimii sekä viikottaisten kokousten tukikohtana että sekalaisten illanviettojen paikkana. Toimisto sopii sekä juoruamiseen että nukkumiseen – mitä kukin pitää tarpeellisena ominaisuutena.

Toimistolle löytäminen voi olla hieman hankala tehtävä ensikertalaisille, ellei Ylioppilastalo B ole ennestään tuttu paikka. Satakuntalais-Hämäläisen ja Savo-Karjalaisen Osakunnan tapaan myös Pohjalaisen Osakunnan toimisto sijaitsee Ylioppilastalo B:n katutasossa (melkeinpä Proffan naapurissa) ja sinne pääsee kulkemalla ovesta, jonka päällä seisoo “Osissa”. Tie jatkuu ennen keittiötä ja vessoja käytävää pitkin oikealle, Osakuntasalin ja osakuntain Olohuoneen välistä kohti C-taloon vievää ovea. Toimisto tunnetaan myös nimellä Kerhohuone ja sen ovi on heti ensimmäinen oikealla biljardipöydän ja buffetin (tai vaihtoehtoisesti suljetun haitarioven) jälkeen.

Toimistoon tutustumiseen oivallinen ja ehkä paras tilaisuus on hallituksen kokoukset, joissa pääsee itse vaikuttamaan tulevaan toimintaan, ja samalla jakamaan osakuntalaisten kuulumiset. Rohkeimmat voivat tulla kokeilemaan jääkaapista löytyvää tervaista juomaa, joka virkistää kehoa ja mieltä.

Toimistolla sattuvat tapahtumat kerätään Lörppikseen, joka on kulttuurillisesti ja historiallisesti arvokas teos.