Tärkeintä Turun yliopiston Pohjalaisen Osakunnan toiminnassa ovat jäsenten omat ideat. Kokouksissa kaikki saavat avata suunsa ja keksiä mitä mielikuvituksekkaimpia tapahtumia, joita toteutamme mielellämme yhdessä. Toiminta on aina ollut ja tulee aina olemaan erittäin paljon, sen hetkisen jäsenten näköistä.

Vuosijuhlia osakunta on viime vuosina järjestänyt tasakymppeinä tai kolmen vuoden välein. Vuosijuhla sijoittuu keväälle, yleensä huhtikuulle. Viime vuosina perinteeksi on muodostunut myös suuren suosion saavuttanut Terwailta, jossa kokoonnutaan mahdollisuuksien mukaan saunomaan ja maistelemaan kotiseutumme mustaa kultaa.

Vuonna 2010 tapahtumatarjottimelle ilmestyi noin kerran kuussa järjestettävä TTT(T), eli Tequila Tiistai Torstaisin (Tai joskus) tai TPO:n Tequila Tiistai (Torstaisin). Kirjainyhdistelmä on pidentynyt sitä mukaa kun päivää on erinäisten muiden tapahtumien vuoksi jouduttu siirtämään. Tapahtumassa maistellaan hyvää tequilaa ja (sen loputtua) vietetään iltaa halvan tequilan seurassa.

Toki toimisto kokoaa ihmisiä ajoittain pienempiin illanistujaisiin, joista menestyksekkäänä iltana voi mainita huonon musiikin illan, jossa osakuntalaiset saivat esitellä toisilleen omia musiikki-inhokkejaan. Vuonna 2010 pidettiin ainakin emomusiikin ilta, jossa kaikki saivat vetää kajaalit silmiinsä ja löytää sisäisen angstinsa. Illasta jäi kulttuuriperinnöksi upeaa runoutta…

Tapahtumista ja niiden ajankohdista pysyy helpoiten kärryillä seuraamalla Facebook-sivua, liittymällä Facebook-ryhmään, IRC-kanavalle, sähköpostilistalle (yhteystiedot), seuraamalla kalenteria tai liittymällä osakunnan WhatsApp -ryhmään.