Turun yliopiston Pohjalainen Osakunta ry. (lyhyemmin TPO) on TYYn järjestö, jonka toiminta koostuu muun muassa erilaisten juhlien (esimerkiksi vuosijuhlat ja sitsit), pienempien tapahtumien ja kerhotapaamisten järjestämisestä.

Osakunnan sääntöjenmukaisena tarkoituksena on toimia pääasiassa Turun korkeakouluissa opiskelevien pohjalaisten yhdyssiteenä Turussa ja pyrkiä kasvattamaan heitä yhteiskunnallisesti valveutuneiksi kansalaisiksi sekä huolehtimaan Pohjois-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Kainuun ja Lapin aluepoliittisesta kehityksestä. Osakunnan ovet ovat kuitenkin avoimet kaikille syntyperään, kieleen tai kulttuuriin katsomatta. Jokainen saa olla meillä oma itsensä. Osakuntamme pohjalaisten seuraan onkin liittynyt runsaasti opiskelijoita muistakin maakunnista. Osakunnassa on jäseniä Turun yliopiston kaikista eri tiedekunnista sekä myös muista Turun korkeakouluista.

Osakunnan päivystys järjestetään yleensä maanantai-iltapäivisin Proffan kellarissa (Rehtorinpellonkatu 6, 20500 Turku). Päivystyksiin voi tulla kyselemään osakunnan toiminnasta ja vaikka liittymään jäseneksi.

TPO:n löydät myös sosiaalisesta mediasta.

puukkoporo

Instagram: https://www.instagram.com/pohjalainenosakunta/
Facebook: https://www.facebook.com/osakunta.tpo

Osakunnan hallituksen saat kiinni sähköpostitse osoitteesta tpo@lists.utu.fi.