Akateeminen Purjehdusseura

Akateeminen purjehdusseura on turkulainen purjehdusseura sekä Turun yliopiston ylioppilaskunnan alayhdistys. Toimintamme on suunnattu kaikille purjehdushenkisille olit sitten opiskelija tai jo valmistunut.

Järjestämme aktiivisesti purjehduskoulutusta niin teoriaa kuin käytännönharjoittelua. Seurassamme pääsee takuuvarmasti purjehtimaan vaikka ei vielä purjehduskokemusta omaisikaan. Kesäisin teemme lukuisia eri mittaisia retkiä mm. Turun saaristossa jäsenistömme veneillä. Seuralla on myös omistuksessa H-vene nimeltään Hampuusi. Hampuusilla järjestetään koulutuksia, tehdään yhteispurjehduksia ja jäsenillä on myös mahdollisuus vuokrata sitä omaan käyttöönsä. Tulevaisuuden suunnitelmissa on myös trimmata purjeita ulkomailla jonain päivänä.

Purjehduskauden ulkopuolella pyrimme järjestämään mukavaa vapaa-ajan toiminaa messuexcursioiden, solmuiltojen ja muiden merihenkisten illanviettojen muodossa.

Sumutorven uusin artikkeli

Telakkatyöläiset muuttivat maailmaa

7.2.2012

Reilut 30 vuotta sitten 13.12.1981 Puolan johtoon noussut kenraali Wojciech Jaruzelski teki ratkaisevalta näyttäneen siirron. Puolaan julistettiin sotatila, joka päätti hetkeksi valtiosta riippumattoman ammattiliitto Solidaarisuuden käynnistämän muutosprosessin. Solidaarisuus oli kuitenkin jo ehtinyt kylvää Puolan yhteiskuntaan muutoksen siemenen, jonka merkitys näkyi vuosikymmenen lopulla kaikkialla itäblokin maissa. On jopa esitetty, että Solidaarisuuden synty saattoi alkuun sen historiallisen… Read more »

Ajankohtaista

Purjehduskurssi

18.5.2016

Hiio-Hoi! Akateeminen purjehdusseura järjestää purjehduskurssin vasta-alkajille tai sellaisille jotka haluvat oppia kipparoimaan. Kurssilla käydään läpi mm. purjeveneen osat, turvallisuus veneessä, navigointi, merenkulun turvalaitteet, solmut, merimiestavat. Mukaan mahtuvat 20 ensimmäistä ja ilmoittautumiset: akateeminen.purjehdusseura@gmail.com Ajankohdat teoria illoille: ti 24.5. & ti 31.5. Ajankohdat käytännön osuuksille: 4.-5.6. TAI 11.-12.6.2016 Kurssin hinta: 100€ jäsen, 200€ opiskelija, 250€ ei jäsen… Read more »

Lataa tästä jäsenhakemuslomake. Tarkemmat tiedot kohdassa ”jäsenyys”.