Akateeminen Purjehdusseura

Akateeminen purjehdusseura on turkulainen purjehdusseura sekä Turun yliopiston ylioppilaskunnan alayhdistys. Toimintamme on suunnattu kaikille purjehdushenkisille olit sitten opiskelija tai jo valmistunut.

Järjestämme aktiivisesti purjehduskoulutusta niin teoriaa kuin käytännönharjoittelua. Seurassamme pääsee takuuvarmasti purjehtimaan vaikka ei vielä purjehduskokemusta omaisikaan. Kesäisin teemme lukuisia eri mittaisia retkiä mm. Turun saaristossa jäsenistömme veneillä. Seuralla on myös omistuksessa H-vene nimeltään Hampuusi. Hampuusilla järjestetään koulutuksia, tehdään yhteispurjehduksia ja jäsenillä on myös mahdollisuus vuokrata sitä omaan käyttöönsä. Tulevaisuuden suunnitelmissa on myös trimmata purjeita ulkomailla jonain päivänä.

Purjehduskauden ulkopuolella pyrimme järjestämään mukavaa vapaa-ajan toiminaa messuexcursioiden, solmuiltojen ja muiden merihenkisten illanviettojen muodossa.

Akateeminen purjehdusseura jakoi käyttäjän Turun yliopisto Miten vastatuuleen voidaan purjehtia?. ... Lue lisääPienennä

Miten purjeveneellä pääsee vastatuuleen? Tiedepaukku-tiimi selvitti asian TYY:n akateemisen purjehdusseuran avulla.

4 päivää sitten  ·  

Katso Facebookissa

Sumutorven uusin artikkeli

Telakkatyöläiset muuttivat maailmaa

2012-02-07

Reilut 30 vuotta sitten 13.12.1981 Puolan johtoon noussut kenraali Wojciech Jaruzelski teki ratkaisevalta näyttäneen siirron. Puolaan julistettiin sotatila, joka päätti hetkeksi valtiosta riippumattoman ammattiliitto Solidaarisuuden käynnistämän muutosprosessin. Solidaarisuus oli kuitenkin jo ehtinyt kylvää Puolan yhteiskuntaan muutoksen siemenen, jonka merkitys näkyi vuosikymmenen lopulla kaikkialla itäblokin maissa. On jopa esitetty, että Solidaarisuuden synty saattoi alkuun sen historiallisen… Read more »

Ajankohtaista

Purjehduskurssi

2016-05-18

Hiio-Hoi! Akateeminen purjehdusseura järjestää purjehduskurssin vasta-alkajille tai sellaisille jotka haluvat oppia kipparoimaan. Kurssilla käydään läpi mm. purjeveneen osat, turvallisuus veneessä, navigointi, merenkulun turvalaitteet, solmut, merimiestavat. Mukaan mahtuvat 20 ensimmäistä ja ilmoittautumiset: akateeminen.purjehdusseura@gmail.com Ajankohdat teoria illoille: ti 24.5. & ti 31.5. Ajankohdat käytännön osuuksille: 4.-5.6. TAI 11.-12.6.2016 Kurssin hinta: 100€ jäsen, 200€ opiskelija, 250€ ei jäsen… Read more »

Tarjoamme matalan kynnyksen purjehduksen auringon ja tuulen täyttämään maailmaan merellä unohtamatta purjehduksen teoreettisempaa akateemista osiota. Jäseniämme yhdistää halu oppia sekä rakkaus mereen rennossa ilmapiirissä.