Navigointi 2 -kurssi Turku

Akateeminen purjehdusseura järjestää paljon pyydetyn Navigointi 2 -kurssin helmi-maaliskuussa 2020 Turun yliopistolla. Kurssi vastaa rannikkolaivuritutkinnon sisältöä. Kurssilla käsitellään vuorovesinavigointia ja keskitytään asioihin, joita tarvitaan erityisesti, kun purjehdus- tai veneilyreissu kohdistuu ulkomaille.
Kurssille ovat kaikki lämpimästi tervetulleita. Vinkkaa siis myös kaverille!

Suoraan kurssin ilmoittautumislomakkeeseen pääset tästä.

Kurssi on Suomen Navigoinninopettajien SNOPin auktorisoimien opettajien vetämä ja kurssilta saatava todistus kelpaa esimerkiksi Trafille kansainvälistä huviveneenkuljettajan lupakirjaa hakiessa.

Kurssille osallistuvilla tulee olla suoritettuna Navigointi 1 -kurssi (Sisävedet ja Itämeri) tai Saaristolaivuritutkinto tai osallistujan tulee omata muuten vastaavat tiedot. Mikäli et ole varma, voitko osallistua kurssille, voit ottaa yhteyttä sara.seppala (at) akateeminenpurjehdusseura.fi.

Kurssilla käsiteltävät aiheet:

 • Elektroninen navigointi ja apuvälineet
 • Vuorovesi
 • Ulkomaan veneilyssä tarvittavat luvat ja paperit
 • Saapuminen vieraaseen maahan
 • Matkasuunnitelma
 • Kartat ja muut julkaisut
 • Merenkulun turvalaitteet
 • Reittisuunnittelu
 • Turvallisuus
 • Sää

Materiaalit:

Kirja, kartta, harppi ja astelevy ovat pakollisia varusteita kurssin suorittamiseen. Kurssikirjana toimii Suomen navigoinninopettajien Navigointi 2 -kirja (34 €). Kurssilla käytetty kartta (29€, Englannin kanaali) on eri kuin Navigointi 1 -kurssilla käytetty harjoituskartta. Pystyt tilaamaan tarvitsemasi materiaalit kurssille ilmoittautumisen yhteydessä.
Kurssille tulee ottaa mukaan myös lyijykynä, kumi ja laskin. 

Navigointi 2 -kurssin ajankohta:

Kurssi järjestetään tiistaisin sekä joka toinen torstai välillä 4.2.-24.3.2020 kello 17-19 Turun yliopiston pääkampuksella. Luennoilla ei ole läsnäolopakkoa, mutta tenttiin osallistuminen on pakollista kurssin hyväksyttyä suoritusta varten.

Kurssipäivät:

 • Ti 4.2.2020
 • To 6.2.2020
 • Ti 11.2.2020 
 • Ti 18.2.2020 
 • To 20.2.2020 
 • Ti 25.2.2020 
 • Ti 3.3.2020
 • To 5.3.2020 
 • Ti 10.3.2020
 • Ti 17.3.2020
 • To 19.3.2020
 • Ti 24.3.2020

Navigointi 2 -kurssin tentti järjestetään 31.3.2020. Kevään aikana järjestetään myös toinen tenttipäivä, mikäli sille on kysyntää.

Navigointi 2 -kurssin hinta:

Jäsen 60 €
Ei-jäsen 85 €
Tilinumero: FI 5357 1100 2006 0603 (BIC: OKOYFIHH)
Maksun saaja: Akateeminen purjehdusseura ry
Viite: 2020211
Maksukuitti tulee ottaa mukaan ensimmäiselle luennolle.

Voit myös liittyä Akateemisen purjehdusseuran jäseneksi kurssille ilmoittautumisen yhteydessä (opiskelija 20 € / muut 40 €). Jäseneksi liittymisestä lisää täällä.

Kurssin suorittamisesta voi tilata erikseen diplomin, jolla voit todistaa osaamisesi kv-lupakirjaa haettaessa. Diplomin hinta on 20 €.
Kurssille ilmoittautumisen yhteydessä voit myös ostaa tarvitsemasi materiaalit (kirja, kartta, harppi, astelevy, apuviivain).

Kurssille ilmoittautuminen oheisen ilmoittautumislomakkeen kautta: https://forms.gle/PS52HnYTJe6osbKL9

Navigointi 2 -kurssi löytyy myös Facebookista. Kurssille osallistuville lähetetään lisäinfoa kurssin luentojen sisällöstä ja luokkahuoneesta ennen kurssin ensimmäistä luentoa.

Nähdään kurssilla!

Akateemisen purjehdusseuran hallitus

Akateeminen purjehdusseura Facebookissa
Akateeminen purjehdusseura Instagramissa

Solmuja & siideriä 23.1.

Miten varmistetaan, että vene ei karkaa laiturista omia matkojaan? Mistä se käärme tuli ja minne se meni?

Olet sitten taitava solmumestari tai aloitteleva köydenkiepauttelija, tämä tapahtuma on tarkoitettu juuri sinulle. Akateeminen purjehdusseura tarjoaa turvallisen oppimisympäristön, jossa voi rauhassa epäonnistua ilman pelkoa kalliin veneen katoamisesta keskellä yötä. Tämän illan jälkeen voit häikäistä kaikki purjehduskaverisi uskomattomilla solmutaidoillasi veneilykauden alkaessa!

Sinun tarvitsee tuoda paikalle vain itsesi, sillä seura tarjoaa köydet ja muut oppimismateriaalit sekä pientä purtavaa. Seura tarjoaa tässä tapahtumassa vain alkoholitonta sidukkaa, jotta oppilailla pysyy pää terävänä. Lisähaastetta kaipaaville OPM.

Solmuilta järjestetään Aitiopaikan kerhohuoneella osoitteessa Inspehtorinkatu 3 C 124 alkaen klo 18.00 (ei kannata tulla turhan ajoissa, ovi aukeaa tasalta).
Kulkuohjeet: Pispalantien ja Inspehtorinkadun risteystä lähinnä oleva, pinkki oviaukko, jossa lukee C. Jos ovella ei ole ketään, heitä seuran Whatsappiin tai Facebookiin viestiä, niin joku tulee avaamaan.

***

MITÄ? Akateemisen purjehdusseuran solmuilta
MISSÄ? Aitiopaikan kerhohuone, Inspehtorinkatu 3 C 124
MILLOIN? to 23.1. alkaen klo 18.00
KUI PALJO? Ei maksa mittää!

Syyskokous 5.11.

Seuran sääntömääräinen syyskokous järjestetään 5.11.2019 Edisonin alakerrassa klo 18. Kokoukseen ovat tervetulleita kaikki seuran jäsenet!

Syyskokouksessa käsitellään seuraavat asiat:
– vahvistetaan yhdistyksen toimintaohjelma ja toimintasuunnitelma
– määrätään yhdistyksen jäseniltä seuraavan vuonna kannettavan jäsenmaksun suuruus ja sen suorittamisen ajankohta sekä määrätään liittymismaksun ja kannatus-jäsenmaksun suuruus
– vahvistetaan seuraavan vuoden talousarvio
– valitaan seuraavaksi kahdeksi vuodeksi hallituksen puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja, jos kyseessä on erovuosi
päätetään hallituksen jäsenten lukumäärä, jos kyseessä erovuosi ja jäsenet valitaan seuraavaksi kahdeksi vuodeksi
– valitaan tilintarkastaja ja varatilintarkastaja tarkastamaan seuraavan vuoden tilejä ja hallintoa
– käsitellään muut kokouskutsussa mainitut ja kokoukselle esitetyt asiat

Kauden päättäjäiset 1.11.

Vene(et) on suuremmilta osin nostettu kuivalle maalle ja on aika nostaa malja kuluneelle kaudelle. Ohjelmassa kuvia ja tarinoita kauden purjehduksilta ja leppoisaa illanviettoa. Paikalla piipahtaa mahdollisesti myös Keulamies vetämään maan kuulua Laidan yli -visaa. Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua. Saavu siis Parkille 1.11. klo 18–> ja ota mukaasi juhlamieltä sekä itsellesi sopivaa juhlajuotavaa!

Tervetuloa kaikki uudet ja vanhat purjehduksen ystävät!

Purjehduskurssi 13.5. lähtien

Akateeminen purjehdusseura tarjoaa jälleen keväällä 2019 purjehduskurssin kaikille purjehduksesta kiinnostuneille!

Purjehduskurssilla opit perustaidot miehistön jäsenenä toimimisesta. Kurssi on tarkoitettu sekä aloittelijoille että jo jonkun verran purjehduskokemusta kerryttäneille.

Käytännön osiota edeltää kaksi teoriailtaa, joissa käydään läpi mm. purjeveneen osat, veneeseen vaikuttavat voimat, turvallisuus, komentoketju sekä henkilökohtainen varustus. Tämän lisäksi harjoitellaan käytännössä mm. pelastusvälineden käyttöä ja solmuja. Kurssilainen harjaantuu veneen käsittelemisessä kahtena arki-iltana (to-pe) sekä viikonlopun yli kestävän purjehduksen aikana. Purjehdukset toteutetaan selkien selällä, eli Airistolla.

Kurssin teoriaosuudet järjestetään 13.5. ja 14.5. klo 17-21 Turun yliopiston salissa Agora 110A (osoite: Vesilinnantie 3).

Käytännön osuudet to-pe klo 17-21 ja la-su retkipurjehdukset seuraavina ajankohtina:
16.-19.5.
23.-26.5
30.5.-2.6.
6.-9.6.
Ilmoittautuessa voit laittaa kyseiset ajankohdat paremmuusjärjestykseen, ja siten pyrimme sovittamaan kaikkien aikataulut yhteen.

Kurssin hinta jäsenille:
169€ / opiskelija
269€ / muut

Kurssiosallistuminen edellyttää Akateemisen purjehdusseuran jäsenyyttä. Jäsenyys sisältää myös Suomen purjehdus ja veneily ry:n jäsenyyden, jonka turvin kurssilaiset ovat vakuutettuja veneilytoiminnassa tapahtuvien tapaturmien varalta. Akateemisen purjehdusseuran jäsenmaksu 20€ opiskelija / 40€ muut.

ILMOITTAUTUMINEN

Kauden avajaiset ja tutustumisilta 3.5.

Painaako Vappu päälle ja kaipaat pehmeämpää laskeutumista arkeen? Kurniiko vatsa ja olet saanut tarpeeksesi tippaleivästä, simasta ja munkeista? Tule tasoittelemaan oloa perjantaina 3.5. klo 19:00 alkaen Saaristobaariin. Julistamme purjehduskauden alkaneeksi, vietämme iltaa rennon hengailun merkeissä ja napostellaan pizzaa Pikkulaskiaisesta voitetuilla lahjakorteilla.

Tervetulleita tapahtumaan ovat Akateemisen purjehdusseuran jäsenet ja muut toiminnasta kiinnostuneet.

HÄ?: Akateemisen purjehdusseuran kauden avajaiset sekä tutustumisilta
NY VAI?: 3.5. klo 19 alkaen
KUMMAL PUAL JOKKE?: Saaristobaarin kabinetissa
KUISSI?: Tarjolla pitsaa ja hyvää seuraa sekä tietoa seuran toiminnasta

Kevätkokous 25.4.

Akateeminen purjehdusseura ry:n sääntömääräinen kevätkokous järjestetään 25.4. klo 18:00 Kuunari Amazonella.

Laiva sijaitsee koordinaateissa 60.437970 N, 22.240970 E (Aurajoki, osoite noin suunnilleen Läntinen Rantakatu 67, Turku). Kaikki jäsenet ovat tervetulleita tutustumaan laivaan ja seuraamaan kokousta.

A’dventure 31.8.

Akateeminen purjehdusseura ylpeänä esittää: seuran ihka ensimmäinen yhteinen välimerenpurjehdus!

Lähdemme yhdessä sisarjärjestömme Teekkaripurjehtijoiden kanssa valloittamaan välimerta. Teekkaripurjehtijat ovat järjestäneet useita reissuja Välimerelle, ja nyt meillä on mahdollisuus liittyä eskaaderiin.

A’dventure -infoilta 27.2.

Akateeminen purjehdusseura ylpeänä esittää: seuran ihka ensimmäinen yhteinen välimerenpurjehdus!

Lähdemme yhdessä sisarjärjestömme Teekkaripurjehtijoiden kanssa valloittamaan Välimerta syyskuun alussa. Teekkaripurjehtijat ovat järjestäneet jo useita reissuja Välimerelle ja nyt meillä on mahdollisuus liittyä eskaaderiin.

Lähtö tapahtuu 31.8. Pulasta, jonne palaamme 7.9. Luvassa siis huikea viikon mittainen eskaaderi, jossa pääsemme tutustumaan Istrian rannikkoon ja sen erilaisiin saariin, satamiin sekä kaupunkeihin. Reissu on tarkoitettu Akateemisen purjehdusseuran jäsenille eikä ennakkovaatimuksia ole.

Järjestämme kaikille avoimen reissuinfon 27.2. Bar Edisonissa, tervetuloa kuulemaan lisää syksyn odotetuimmasta reissusta!

Vaikka reissu lämpimään ei tällä kertaa innostaisi, kerromme illan aikana myös uusimmasta lisäyksestä kurssitarjontaamme. Maaliskuun aikana starttaa ensimmäistä kertaa Veneenhoitokurssi, jonka aikana saat runsaasti tietoa veneen ylläpidosta ja pääset soveltamaan oppeja myös käytännössä. Illan aikana avataan myös ilmoittautuminen kurssille.

Venemessuille 9.2.

Hoi purjehtija!

Lähde kanssamme Helsingin venemessuille kattelee tunnelmaa jonka jälkeen käydään porukalla syömässä. Tähdätään porteille kello 10.

11. vuosijuhlat 2.3.

Akateeminen purjehdusseura ry juhlistaa 11-vuotista taivaltaan lauantaina 2.3.2019 klo 14 alkaen Ravintola Göranissa (Linnankatu 72, Turku).

Vuosijuhlat sisältävät Göranin saaristolaispöytäruokailun sekä ohjelmaa. Ruokailun jälkeen on mahdollisuus vierailla omakustanteisesti Forum Marinum -merenkulkumuseossa klo 19 saakka. Ilta jatkuu Satamakapakka Hunsvotissa.

Tervetuloa!

Ilmoittautuminen on auki osoitteessa:
https://tinyurl.com/vuosijuhlat2019

Lippujen hinnat:
35€ / jäsen
40€ / ei-jäsen

Syyskokous 22.11.

Syyskokous valitsi hallituksen vuodelle 2019:
Kommodori: Ilari Graf
Varapuheenjohtaja: Elisa Eskola
Sihteeri: Elli Kummala
Rahastonhoitaja: Erkki Seppä

Muiksi hallituksen jäseniksi valittiin Laura Ström ja Eero Sallinen.

Lisäksi veneenhoitajaksi valittiin Gabor Gulyas ja kaudella 2019 purjehduskoulun rehtorina toimii Antti-Jussi Niemi.

Jäsenmaksuiksi päätettiin 20€ opiskeijoille ja muille 40€.

Tahdomme kiittää jäsenistöä aktiivisesta osallistumisesta kuluneen vuoden aikana. Ensi vuodelle on suunnitteilla lisää hauskaa toimintaa, joten pysykää kuulolla! ⛵️✨

Extreme-olosuhteet merellä -luento 13.11.

Yleisön pyynnöstä kommodorimme Ilari Graf pitää uudemman kerran luentonsa extreme-olosuhteista merellä. Luento keskiviikkona 13.3. klo 18:00 Bar Edisonissa osoitteessa Kauppiaskatu 6. Luennon jälkeen kisaillaan legendaarisen Laidan yli -visan parissa.

Saavu siis Edisoniin, nappaa huurteinen tiskiltä ja vetäydy sohvalle kuuntelemaan jännittäviä tarinoita mereltä sekä kisaamaan visailukapteenin tittelistä.

Purjehduskurssi18

Onko lämpiminä kesäpäivinä mielessäsi virinnyt ajatus purjehtimisesta rennossa kaveriporukassa? Purjeet ylhäällä seilaten auringonlaskuun…

Seuramme järjestää 14.5. – 3.6. purjehduskurssin vasta-alkajille ja perämieskurssin jo kokeneemmille purjehtijoille. Kurssi koostuu kahdesta teoriaillasta ja n. 24h käytännön purjehduksesta (ei yhtäjaksoinen).

Continue reading

Ilari Graf

Olen purjehtinut ennen kuin osasin muodostaa pysyviä muistoja elämästäni. – Osasin kuitenkin jo puhua. Olimme tuttavien veneellä ja ensimmäisellä purjehduskerralla kommentoin veneen keinumista hämmentyneenä: ”Kaatuu.” – Tuttavapariskunnan mies joka kipparoi venettä korjasi havaintoani: ”Ei kaadu, vaan kallistuu.” – Tästä tuli seuraavaksi viikoksi minulle uusi sana jota hoin jokaisessa mahdollisessa tilanteessa. Seuraavan kerran olin purjehduksen kanssa tekemisissä Päijänteellä kummivanhempieni veneellä, joiden samanikäinen poika oli serkkuni. Kyseinen vene ei ollut purjevene vaan armeijan vanha rautainen yhteysvene. Kymmenen vanhat pojat keskustelivat tietenkin erilaisten veneiden suoritusarvoista ja fiiliksestä millaisen veneen haluaisi, kun kasvaa isoksi. Serkkuni dissasi kaikkia juppiveneitä, eli kevytrunkoisia plaanaavia veneitä ja ihannoi isänsä isoa uppoumarunkoista rautavenettä. Purjeveneet olivat jokseenkin keskustelujen ulkopuolella, mutta horisontissa rauhallisesti etenevät purjeveneet olivat kuitenkin kiehtovia, joten minä – vaikka serkuni sulkikin purjeveneet veneunelmien ulkopuolelle, jätin ne mahdollisuuksien joukkoon. Lyhyesti sanottuna kuitenkin syy siihen miksi purjehdin palannee vapauden tunteen kokemiseen ja seikkailunhaluun. Vaikka todellisuudessa kaksituhattaluvun urbaanit kaupunkilaismiehet voivat vain haaveilla oikeista löytöretkistä seikkailuista raakalaivojen kansilla ja rantautumisista asumattomien paratiisisaarten rantoihin. Mutta koska en ole itse voinut vaikuttaa aikakauteen jolle olen syntynyt, täytyy ottaa parasta mitä on tarjolla; purjehtia muiden haaveilija seikkailijoiden kanssa ja nauttia yhdessäolosta, ruoan laittamisesta ja.muuttumattomana pysyneestä kilvoittelusta luonnon kanssa.

Erkki Seppä

Merelle veri on vetäny koko elämän, varmaankin perintönä viimeiset neljä sukupolvea. Oman H-veneen hankkisin kun olin teini-ikäinen ja elämäni suurin virhe oli se myydä, tuo klassinen purjehtijan virhe. Kokemusta purjeveneistä on optarista aina MAX luokan aluksiin, lähivuosina S/y Xanthippe:n keulaa tullut kulutettua.

Sofi Ylikoski

Astuin ensimmäistä kertaa purjeveneeseen alle kouluikäisenä ja pari kesää seilasimme ystäväni vanhempien veneellä Turun saaristossa. Näistä retkistä mieleeni ovat jääneet lähinnä kolme asiaa 1. lakupokeri kajuutassa 2. se tunne kun kurottaa jalat reunan yli veteen 3. kun luiskahdin kallion ja veneen rappusten välistä mereen. Elämä vei kuitenkin toisaalle ja parinkympin rajapyykin tultua vastaan kynnyskin harrastuksen aloittamiseen nousi. En ollut enää jollakouluiässä, mutta en myöskään valmistunut aikuinen, jolla olisi varaa hintaviin purjehduskursseihin. Sattumalta, vietettyäni yli kymmenen vuotta maakrapuna, tutustuin Akateemiseen purjehdusseuraan. Ainejärjestöni sähköpostilistalle oli ilmestynyt seuran kurssi-ilmoitus ja päätin ottaa osaa purjehduksen teoriakurssille siltä istumalta. Tässä vaiheessa purjehduskokemukseni koostui lähinnä erinäisistä mereen putoilemisista, mutta jostain löytyi uskallus lähteä mukaan seuran viikon mittaiselle purjehdukselle tuntemattomien ihmisten kanssa. Hurahdin hommaan jo veneen irrotessa laiturista, jonka seurauksena päädyin kahden vuoden kommodorin pestiin ja vielä sen jälkeenkin taustapiruilen tiedottajana.

Erika Näsi

Aloitettuani yliopistossa oli opintoihin saatava jotain mielekästä vapaa-ajanpuuhaa. Löysin tieni tämän yhdistyksen jäseneksi ja siitä melko nopeasti myös hallitukseen. Purjeveneessä tuli oltua koko lapsuus ja juuri kun kiinnostus alkoi tosissaan herätä, seilasi veneemme uusille vesille. Kun ei aikaakaan, kädessäni komeili kansimiehenpätevyyskirja ja teenkin nykyään satunnaista keikkaa erinäisillä charter-aluksilla. Veneilyssä pidän huolettomasta meiningistä ja lukuisista mahdollisuuksista ylittää itsensä. Itsekeskeiset kapteenit saavat hermoni raasteeksi ja mutkaton yhteistyö veneessä on kaiken a ja o. Haluan, että kanssaseilaajat tietävät mitä veneessä tapahtuu ja miksi. Olen innokkaana neuvomassa muita jos huomaan heidän epäröivän, vaikka itsellänikin on vielä paljon opittavaa tästä elämäntavasta. Seurassamme vaikutan koulutusvastaavana ja jos jokin taito; solmut, merimieslaulut, keittiöpuolen työt tai ihan vain veneen osat tarvitsevat kertausta, ota yhteyttä niin eiköhän me jonkinlainen kurssi saada kasaan.

Assi Sipilä

Purjehdin isäpapan veneellä, joka on 33-jalkainen Gib’Sea. Se majoittaa mukavasti 6 henkilöä ja muutaman lisää vähän vähemmän mukavasti. Purjehduskokemukseni koostuu lapsuuden kesien purjehduksista perheen kanssa, ja nyt vähän varttuneemmalla iällä erilaisista teoria- ja käytännönpurjehduksista. Viime kesänä (2014) toimin ensimmäistä kertaa elämässäni kapteenina Akateemisen Purjehdusseuran purjehduksilla. Kokemus oli mitä mainioin ja sää suosi meitä ensikertalaisia: aurinko paistoi koko viikon, tuuli oli kevyt ja hellä. Tämän täydellisen onnistumisen jälkeen uskaltauduin myös vetämään muutaman muun erittäin hienosti sujuneen purjehduksen samana kesänä. Veneen kapteenina APS:n purjehduksilla tähtään rauhalliseen purjehtimiseen, joka on kaikkien osapuolien mielestä miellyttävää ja turvallista.

Kauden päättäjäiset

Hei! On tullut aika vetää erittäin onnistunut kausi pakettiin. Kuluneella kaudella ollaa retkipurjehdittu, kilpapurjehdittu, päiväpurjehdittu, koulutuspurjehdittu, shampanjapurjehdittu, syöty rapuja ja nautittu sillistä eli kaikkea sitä mitä aktiivinen opiskelijapurjehdusseura voi veneensä kanssa tehdä. 🙂

Seuran tapahtumatoimikunta kutsuu kaikki jäsenet ja seuran toiminnasta kiinnostuneet osallistumaan purjehduskauden päätösjuhlallisuuksiin 17.11 kello 18:00 Vanhan rahtilaivan messin kabinettitiloihin pikkusitseille. Tarjolla on valikoima ruokaa Messin listalta (ranskalaisia perunoita ja muuta mukavaa) Tapahtuman hinta on 5€ jäsenille ja kiinnostuneille 15€. Juomat omaan piikkiin -10% alennuksella tiskiltä. (Illan aikana jätetty jäsenhakemus oikeuttaa madallettuun hintaan.) Ohjelmassa yhteislaulua, kauden kuvakooste ja rentoa menoa. Pukukoodi aftersail.

Paikalle kannattaa saapua polkupyörällä tai varautua pieneen kävelylenkkiin n.1,3km päähän salaiseen jatkopaikkaan jossa on tarjolla sauna ja lisää illanviettoa.

Ensimmäisessä illanviettopaikassa on suuri televisio josta voimme katsella ruokailun lomassa kuvia – Ja haastankin jokaisen seuran toimintaan osallistuneen ryhmän jäsenen kaivamaan vähintään yhden kuvan joka voidaan laittaa osaksi kauden kuvausta. Parhaasta kuvasta tuntuva palkinto!

Pakkaspurjehdus vol. 2

Näyttäis siltä että tuulta olis tarjolla niin vois käydä päivä vaikka Naantalissa kierrähtämässä ja väistelemässä lunta.

Erkki kipparoi, ota häneen yhteyttä mukaan tulemisesta, kokemusta et tarvitse mutta lämpimät vaatteet kylläkin.

Pakkaspurjehdus

Näyttäis siltä että tuulta olis tarjolla niin vois käydä päivä kierrähtämässä ja väistelemässä lunta samalla kun vakoillaan Meyerin uuden nosturin pystytystä.
Erkki kipparoi, ota häneen yhteyttä mukaan tulemisesta, kokemusta et tarvitse mutta lämpimät vaatteet kylläkin.

Tutustumisilta TYY:n saunalla

Hiio-hoi!

Kauden viimeiset purjehdukset on käsillä ja moni onkin jo asennoitunut jäiden tuloon, mutta ei anneta sen haitata vaan tule kanssamme saunomaan ja kertomaan/kuuntelemaan merimies juttuja menneeltä kaudelta sekä tulevalla kaudelta. Uudet, vanhat ja erityisesti tuntemattomat naamat ovat tervetulleita! Tilaisuus on mitä mainion paikka tutustua seuran toimintaan, jäseniin sekä kippareihin joiden matkassa päästä merille.
Sauna lämpiää kuudeksi ja tarjolla on pientä naposteltavaa.

Tervetuloa ja ota kaverisikin mukaan!

Rapueskaaderi

Kesän hämärtyvät illat saaristossa kutsuvat jälleen ravunnälkäisiä seiloreita! Perinteinen rapueskaaderi vietetään syyskuun toka viikonloppu.
Lauantaina kisaamme leikkimielisesti Stormälö-Ahvensaari jossa sauna lämpiää ja ravut suuhun livahtaa.

Hampuusin talkoot!

Kaikennäköistä hommaa vielä Hampuusissa on, jotta sen vesille saisi. Suunitelmissa on ainakin pohjan maalaamista sekä peräsimen tuumailua. Kaikille riittää tekemistä:D
Tarjolla tuttuun tapaan makkaroita suoraan grilliltä ja kivaa seuraa!

Purjehduskurssi

Näin kevään kunniaksi järjestämme purjehduskurssin, joka on suunnattu aloittelijoille tai kertausta vaativille. Kurssimme koostuu kahdesta teoriaillasta 29. ja 30.5. sekä käytännönosasta, jonka ajankohta päätetään osallistujien toiveiden mukaan. Kurssille mahtuu 15 ensimmäistä ilmoittautunutta ja viimeinen ilmoittautumispäivä on perjantai 26.5.

Solmuilta

Hiphei!

Solmuilta yhteysalus m/s Aspöllä jokirannassa. Illan aikana käydään perussolmuja läpi, jotta aloittelijatkin oppivat. Solmumestarimme Ilari opettaa edistyneemmille haastavampia solmuja. Jos pidät itseäsi jo solmumaisterina, tule jakamaan kikka kolmoset myös muille! Ja jos taasen ei solmut niin kiinnosta, niin tule tapaamaan seuratovereita ja nauttimaan jokirannan keväästä. Baari auki, joten killingit ja maksukortit mukaan!

Akateemisen purjehdusseuran vuosijuhlat 2017

Hiio-hoi!
On tullut taas aika juhlistaa kulunutta ja toisaalta myös tulevaa purjehduskautta! Toivotamme näin kaikki jäsenemme sekä muut purjehdusmieliset Akateemisen purjehdusseuran vuosijuhliin perjantaina 24.3.2017. Tänä vuonna juhlimme rennoin menoin Turun Saaristobaarissa. Koko lysti kustantaa 25 euroa ja tämä sisältää pitsapuhvan, tyrnijuustokakun sekä kahvi & avecin. Pukukoodi on tumma puku, nätti mekko tai jotain purjehdushenkistä. Ohjelmassa on luvassa saaristoaiheista visailua, palkintojen jakoa, laulua sekä muuta mukavaa.

Akateemisen ”Hot Dog” Tutustumisilta!

Hei! Tervetuloa tutustumaan Akateeemisen purjehdusseuran toimintaan ja mahdollisuuksiin kaudelle 2017.

Paikalla:
Hodareita 30 nopeimmalle/nälkäisimmälle. Myös Vege!
Hallituksen jäseniä, ja muita kokeneempia seiloreita
Videoita kaudesta 2016: Pyytinkari race, Kroatian purjehdus
Seuran kite leijoja ihmeteltäväksi.

Akateemisen purjehdusseuran kauden 2016 päätösbileet

Akateeminen purjehdusseura päättää kauden 2016 eeppisin menoin Turun Pursiseuralla, Ruissalossa. Juhlissa kilpaillaan seuran olympiamestaruudesta ja keräillään voimia uuteen kauteen. Juhlien jälkeen siirrytään Turun keskustaan jatkamaan.

Kisoihin avoinna 20 paikkaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Olympialaiset suoritetaan joukkueittan, ja joukkueet arvotaan paikan päällä. Osallistumiseen tarvitset säänmukaiset ulkoiluvaatteet ja tulenkatkuista voitonhimoa! Luvassa hullun hauskaa menoa, hyvää seuraa ja vatsalihaskramppeja – nauramisesta! Kaikki mukaan! Kilpailijoita tarvitsee myös kannustaa, joten kilpaileminen ei ole pakollista hauskuus tulee pakottamatta. Luvassa huikeat palkinnot! Tässä kilpailussa parhaiten ei pärjää paras purjehtija tai kovin veneilytietäjä.

Purjehduskurssi

Hiio-Hoi!

Akateeminen purjehdusseura järjestää purjehduskurssin vasta-alkajille tai sellaisille jotka haluvat oppia kipparoimaan.
Kurssilla käydään läpi mm. purjeveneen osat, turvallisuus veneessä, navigointi, merenkulun turvalaitteet, solmut, merimiestavat.
Mukaan mahtuvat 20 ensimmäistä ja ilmoittautumiset: akateeminen.purjehdusseura@gmail.com
Ajankohdat teoria illoille: ti 24.5. & ti 31.5.
Ajankohdat käytännön osuuksille: 4.-5.6. TAI 11.-12.6.2016
Kurssin hinta: 100€ jäsen, 200€ opiskelija, 250€ ei jäsen eikä opiskelija

Nappaa kainaloon kaveri tai vaikka äiti ja lähde rennolla meiningillä varustetulle elämykselle!

Purjehduskurssi_mainos_2016

Kilpailukutsu Opiskelijapurjehduksen Mestaruuskilpailut 2016 (OPMK’16)

Hiio-hoi!

Vuoden 2016 opiskelijapurjehduksen mestaruuskilpailut eli tuttavallisesti OPMK’16 järjestetään Turussa lauantaina 26.8.2016 Turun Pursiseuran eli TPSän rannassa.
Alla linkki kilpailukutsuun sekä facebook tapahtumaan.
Kisaajille järjestetään majoitus sekä kisapäivän lounas. Muille on lounasta tarjolla 6€ hintaan. Olisi toivottavaa että majoitustarpeista kerrottaisiin hyvissä ajoin eikä arvio ylipäätään tulijoista olisi pahitteeksi että saadaan tarpeeksi kalakeittoa pöytään.
Ilta jatkuu keskustaan todennäköisesti jokilaivalle.
Lisää infoa seuraa jahka saadaan varmistuksia.

Akateemisen leffailta

Vene on turvallisesti mailla niin lienee sopivaa pelotella itseään purjehduksen vaaroilla mukavasti sohvalta.

Katsotaan Robert Redfordin tähdittämä purjehdusjännäri ”All is Lost”. Tulijoille popparii, halukkaille kehitellään joku juomapeli (OPM) ja lähdetään tuulettamaan fiiliksiä kaupungille leffan jälkeen.

Huhujen mukaan VIlle Lahtinen tulee selostamaan omasta seikkailustaan S/Y Dijonilla pari vuotta sitten Itämerellä.

Tapahtumassa on myös mahdollisuus tutkia seuran leijoja joita jäsenet saa käyttää.

Valtakunnallinen 505-testipäivä

TPS:n ilmoitustaululta bongattua:

”Valtakunnallinen 505-testipäivä
Nyt kannattaa laittaa kalenteriin ruksi kohtaan 5. toukokuuta klo 17.30, sillä silloin pääset tykittämään vauhdikasta, sporttista ja kaunista 505-jollaa Helsingissä, Turussa tai Tampereella. Mahtavinta on jos ilmoitat innostuksestasi etukäteen, mutta toki voit tulla rantaan myös enemmän ad hoc -meiningillä (siis jos odottelet auringonpaistetta ja hellettä ). Mukaan tarvitset kuiva- tai märkäpuvun ja trapetsiliivit jos sinulla sellaiset on. Mutta jos niitä ei ole, ilmoittele asiasta etukäteen niin hankimme lainakamppeet mahdollisuuksien mukaan. Muista myös, ettei ikä ole esteenä fivepurjehdukselle. Mukana on sekä nuoria että ikinuoria seiloreita… Tervetuloa testaamaan! Turku Paikka: TPS, Pursiseuranranta 30 Aika: 5. toukokuuta klo 17.30 Yhteyshenkilö: Henri Räty hemppara@gmail.com 0504405959″

Still 525-veneen hankinta

Ohoi!

Akateemisen jäsenet ja muut facebook-fanimme, nyt olisi mahtava tilaisuus pönkittää omaa turhamaisuuttaan. Vaikkei H-venettä tullut niin tuli Still 525.

Aluksen toimintaa voi tukea vain kahdella tapaa aikaisemman punkkadiilin sijaan:

Lahjoittamalla seuran tilille 50€ saat nimesi aluksen Tabula Gratulatoriaan, joka kiinnitetään alukseen näkyvälle paikalle. Yritysten lahjoitusmäärä on 100€. Viisi seuran henkilöä on tiettävästi tähän jo lupautuneet. Nimet julkaistaan Vapun päivän purjehduksella.

Toinen vaihtoehto on ryhtyä veneen sponsoriksi. Lisätietoja sponsoroinnista antaa seuran varakommodori

Tabula Gratulatoria sulkeutuu vuoden 2014 osalta 28.4.2014. Toisin kuin aiemmin mainittiin, jotta nimet ehditään kaivertaa 1.5 mennessä.

Jos haluat lisätietoa voit kääntyä (vara)kommodori Kairan puoleen etunimi.sukunimi@utu.fi

-Akateemisen purjehdusseuran hallitus