Yhdistys

Forum Romanum ry on Turun yliopiston ylioppilaskunnan eli TYY:n alaisuudessa toimiva rekisteröity yhdistys sekä Turun yliopiston ranskan kielen oma ainejärjestö. Yhdistys on tarkoitettu pääasiassa ranskan kielen opiskelijoille, mutta kuka tahansa voi liittyä jäseneksi.

Yhdistyksen (tuttavallisesti Forum) tavoitteena on olla linkkinä opiskelijoiden, laitoksen henkilökunnan ja muiden yliopiston yhdistysten sekä hallinnon välillä. Forum kehittää opiskeluolosuhteita, tuo esille opiskelijoita askarruttavia kysymyksiä tai muutosehdotuksia sekä järjestää monenlaisia vapaa-ajan tapahtumia, jotka yhdistävät opiskelijat ja henkilökunnan.

Forum järjestää joka syksy paljon ohjelmaa uusille opiskelijoille. Tervetuliaisjuhla Fête de bienvenue antaa uusille pilteille mahdollisuuden tutustua muihin ranskan kielen opiskelijoihin. Opiskelujen alettua kielten ainejärjestöt järjestävät yhdessä Kieltenopiskelijoiden kastajaiset, joissa on mahdollista tutustua muihin kieltenopiskelijoihin.

Lööppijulkkissitsit

Lööjulkkissitsit vuodelta 2015. Paikalle saapuivat mm. Conchita Wurst ja Päivi Räsänen.

Loppuvuodesta järjestetään sitsit, joiden tarkoituksena on tutustuttaa uudet piltit yliopiston sitsikulttuuriin.  Marraskuussa maistellaan viiniä yhdessä ranskan laitoksen henkilökunnan kanssa, kun ranskalainen Beaujolais Nouveau –viini saapuu myytäväksi ympäri maailman!

Eikä tässä vielä kaikki! Forum järjestää aktiivisesti erilaisia peli- ja hengailuiltoja, joiden teemat vaihtelevat vuosittain. Ohjelmassa on ollut mm. ilmajoogaa ja seinäkiipeilyä! Akateemiseen perinteeseen kuuluvat myös vuosijuhlat, jotka Forum järjestää joka viides vuosi.

Posti- ja käyntiosoite:

Forum Romanum/Arcanum,
Arcanuminkuja 1
Turun yliopisto
20500 Turku

Forum Romanum ry:n säännöt pdf-muodossa