Opiskelijan tärkein varuste!

Adaptuksen haalarit ovat väriltään vihreät.

Haalareiden hankinta

Haalareita voi ostaa Kammarilta! Niitä on tällä hetkellä reilusti varastossa. Kysy rohkeasti eri kokovaihtoehdoista! Ennen ostoa haalareita kannattaa tosiaan kokeilla. Kokeillessa on hyvä mennä kyykkyyn, ja jos kyykyssä haalarit eivät tunnu kireiltä, on koko tarpeeksi suuri.

Tällä hetkellä Adaptus on tehnyt haalaritilauksen valmiiksi. Haalareiden toimitusaika on pitkä (useampi kuukausi) ja nyt ne voi ostaa itselleen jo ensimmäisenä orientaatiopäivänä!

Aikaisemmin haalarit ovat hankkineet syksyllä fetukset, fetusten joukosta on valittu erilliset haalarivastaavat. Adaptus ottaa vastaan palautetta siitä, mikä on parhain tapa hankkia haalarit.

Haalareiden hinta vaihtelee, hintaan vaikuttaa mm. sponsorointien määrä. Mitä enemmän sponsorointeja saadaan, sitä vähemmän haalarit maksavat. Kaikki eivät halua lähteä sponsoroimaan haalareita, osa siksi, että sponsoroivat vain tiettyjen alojen haalareita, osa esimerkiksi siksi, että vuosibudjetti on jo käytetty. Myös haalareiden muut ominaisuudet vaikuttavat hintaan, halutaanko esimerkiksi taskuja, vetoketjua, lenkkejä tai rypytettyjä lahkeensuita.

Tämän hetkisen hinnaston voit tarkistaa TUOTTEET-sivulta.

Haalareissa ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta!

Haalarietiketti

Adaptuksella ei varsinaisesti ole omaa tiettyä perinne-etikettiä, mutta tässä muutamia yleisiä vinkkejä!

-Haalareita ei yleensä ole puettu ylös asti mutta ei sekään kiellettyä ole! Yleisempää on taittaa yläosa niin, että ainejärjestön logo näkyy selässä. Hihat solmitaan kiinni vyötärölle.

-Haalarit pestään vain niin, että on itse niiden sisällä. Ei siis pesukoneeseen!

-Adaptuksella on muutamia ilmaisia merkkejä sekä myynnissä olevia. Muuten merkkejä saa/voi ostaa tapahtumista, bileistä, baareista sekä ostamalla yrityksiltä tai muilta opiskelijoilta.

-Merkit ommellaan haalareihin kiinni käsin neulalla ja langalla. Liimaaminen on ankarasti kiellettyä!

-Haalareissa on mainoksia sponsoreilta. Perinteisesti merkit ommellaan ensin tyhjiin kohtiin ja vasta sitten kun haalarit ovat täyttyneet, niin merkkejä voidaan ommella myös mainosten päälle. Tämä siksi, että sponsoreiden mainokset laskevat haalareiden hintaa, joten on kohteliasta jättää ne ensin näkyviin.

-Haalareihin voi kiinnittää myös esimerkiksi led-valonauhaa, tapahtumarannekkeita, mukin, shottilasin, avaimenperiä, pehmoleluja, pullonavaajan.. Ja kun kerran Turussa ollaan niin Lynihelmet! Vain mielikuvitus on rajana!

-Haalarin lahkeita voi vaihtaa esimerkiksi seurustelukumppanin kanssa.

-Muista, että haalareiden kanssa edustat omaa ainejärjestöäsi ja yliopistoasi. Muista siis käyttäytyä sen mukaan!

-Lopuksi vielä huomionarvoinen seikka: kaikkiin kahviloihin, ravintoloihin, kuppiloihin ja baareihin EI pääse haalareiden kanssa. Muista siis varmistaa asia etukäteen.