Skandican toiminta

Skandican toiminta pähkinänkuoressa

Skandica ry on Turun yliopiston pohjoismaisten kielten ainejärjestö. Jäseneksi voivat liittyä kaikki toiminnasta kiinnostuneet. Vuonna 1968 perustettu Skandica pyrkii parhaansa mukaan auttamaan jäseniään opintoasioissa sekä kehittämään opiskeluolosuhteita laitoksellamme. Vähintään yhtä tärkeitä ovat myös erilaiset vapaa-ajan tapahtumat.

Skandica järjestää jäsenilleen elokuva- ja juomalauluiltoja, sitsejä, teatterikäyntejä, excuja jne. Vuotuisiin tapahtumiin kuuluvat mm. kastajaiset,  våffeldagen , talvireippailu ja tietysti vuosijuhla.  Tietysti juhlistamme myös laskiaista, svenska dagenia ja vappua, jolloin tarjotaan Skandican legendaariseksi muodostunutta vappuboolia. Skandica julkaisee myös ainejärjestölehteä Vindögaa, joka ilmestyy kaksi kertaa vuodessa.

Rahoituksen toiminnalleen Skandica saa ylioppilaskunnan avustuksista, jäsenmaksuista ja myyjäisistä, joita järjestetään muutaman kerran lukukaudessa. Järjestön johdossa on 5–10 opiskelijaa käsittävä hallitus, jonka keskuudesta valitaan vuoden pituiseksi toimintakaudeksi puheenjohtaja. Hallituksen kokouksia järjestetään noin kahden viikon välein ja niihin ovat kaikki tervetulleita!

* * *

Kiinnostuneet voivat ladata allaolevasta linkistä yhdistyksen säännöt: