1. Yleinen kirjallisuustiede – Pääaineemme kotisivuilta löytyy henkilökunnan yhteystietoja ja sähköinen versio Motiivista, oppiaineen tiedotuslehdestä. Muista tallentaa kirjanmerkkeihisi myös mahdollisten sivuaineidesi kotisivut.
2. Humanistisen tiedekunnan opinto-oppaat – Olet saattanut jo ostaa Yliopiston kirjakaupasta itsellesi Humanistisen tiedekunnan opinto-oppaan ja Opiskelijan yleisoppaan, ja niitä kannattaakin tavata tarkkaan. Opinto-oppaat löytyvät kuitenkin myös netistä. Huomaa: jos opiskelet myös muiden kuin humanistisen tiedekunnan kursseja, haluat tallentaa linkit myös niiden omiin oppaisiin.
3. Yliopiston kirjasto – Tenttikirjojen metsästystä ei voi koskaan aloittaa liian aikaisin. Etenkin myöhemmin opinnoissa tarvittavia englanninkielisiä teoksia joutuu usein hakemaan yliopiston Volter-kannasta.
4. NettiOpsu – Tämän sähköisen palvelun kautta ilmoittaudut tentteihin kätevästi netissä, kunhan sinulla on yliopiston käyttäjätunnus ja postisalasana.
5. Wentti – Tenttituloksia ei tarvitse käydä tarkistamasta ilmoitustauluilta, ne näkee myös virtuaaisesta tenttitulospalvelusta. Siinä on sana “virtuaalinen”! Tuplaveellä!
6. Vaski-verkkokirjasto – Nykyisin on mahdollista etsiä yhdellä haulla kirjoja kaikista lähialueiden julkisista kirjastoista. Esimerkiksi Raision kirjasto on kokoelmiltaan sangen hyvä. Selvitä myös, onko kotikuntasi kirjaston aineisto selattavissa verkossa. Kotikunnan kirjastoista löytyy moni teos, jota on Turusta hankala saada.
7. MOT-nettisanakirja – Yliopisto-opiskelijana sinulla on käyttöoikeus kattavaan nettisanakirjaan. Toimii postisalasanalla.
8. Yo-kylän kartta – Turun suurin värikoodattu betonilähiö ei ole maailman vaikein sokkelo, mutta kyllä sinnekin voi eksyä. Vaikka asuisitkin normaalien ihmisten tapaan lähempänä keskustaa, joku kaverisi majailee kuitenkin täällä.
9. SparkNotes Literature Study Guides – Kattavaa analyysiä ja erittelyä lukuisista kirjallisuuden klassikoista. SparkNotesista on paljon apua kirjallisuustieteellisen lukutavan omaksumisessa tai kun treenaat tenttiä varten.
10. Study Hacks – Opiskelumenestyksestä kirjoittava Cal Newport antaa blogissaan käytännöllisiä neuvoja opiskelutekniikoista, ajanhallinnasta ja muista opiskelijoille vaikeuksia tuottavista asioista. Näiden juttujen tulisi sisältyä jo alkuorientaatioon: lue ja omaksu!
Muita ehdotuksia tarpeellisiksi linkeiksi? Jaa ne kommenteissa!
Yksi uusia opiskelijoita kiinnostava linkki saattaisi olla myös Kanta ry:n ylläpitämä tenttikysymysarkisto, joka löytyy seuraavasta osoitteesta: http://org.utu.fi/tyyala/kanta/tentit
Vaikka arkistoa päivitetään suht. harvoin, antaa se ehkä jonkinlaisen käsityksen esimerkiksi yleisen kirjallisuustieteen tenttikysymysten tyylistä. Sivulta löytyy myös linkki historian ja psykologian opiskelijoiden omiin tenttiarkistoihin.
(Huomautuksena vielä Kallen linkkilistaan: Tästä vuodesta lähtien opinto-oppaita ei enää paineta paperiversioina, eikä niitä näin ollen pysty ostamaan yllä mainitusta Yliopiston kirjakaupasta tai mistään muualtakaan.)
Melkoista paperin tuhlaustahan niiden järkäleiden painaminen on ollut.