Tuleeko 1960-luvusta muuta mieleen kuin Beatles ja rautalanka? Vieläkö 20-luvun tyylikkyys viehättää? Mitä tuo 2010-luku tullessaan? Miksi edes käsittelemme aikaa vuosikymmenissä?
Vaikkapa tällaisia kysymyksiä on lupa miettiä tänä keväänä, sillä Ekhon teema on jälleen valittu ja tällä kertaa se on vuosikymmenet. Juttuja on jo luvassa tiettyihin vuosikymmeniin liitetyistä mielikuvista, 50-luvun ihannenaisesta, eri vuosikymmenten suurista peloista ja 2000-luvun äijäkulttuurista, perinteistä leffakatsausta unohtamatta.
Kirjoituksia ja kuvituksia otetaan vastaan sekä aiheesta että aiheen vierestä. Juttu voi olla teoreettinen teksti, kolumni, novelli tai vaikkapa runo, vakava tai humoristinen. Lähetä tuotoksesi toimitukselle osoitteeseen ekhoprome (at) gmail.com. Juttujen ja kuvitusten deadline on 19.4.2010. Ohjeita kirjoitusten ja kuvien muodollisiin seikkoihin löytyy alta.
Tule kokouksiin puhumaan juttu-/kuvitusideoistasi tai vain inspiroitumaan. Tänä keväänä järjestämme tavallista useamman (3-4) “välikokouksen” Ekhon tiimoilta. Nämä kokoukset ovat aina olleet oivia sytyttämään uudestaan kirjoitusinnostuksen ja synnyttämään uusia ideoita. Kokouksessa saa myös purkaa sydäntään, jos kirjoittamisessa on tullut seinä vastaan. Seuraava kokous on maanantaina 15.2. klo 18 Bremerissä.
_____________________________________________________________
Muotoseikkoja:
TEKSTI:
– Käytä tekstissä vasemman reunan tasausta.
– ÄLÄ MUOTOILE TEKSTIÄ: Älä tee minkäänlaisia sisennyksiä kappaleiden alkuun. Käytä rivinvaihtoa (enteriä) vain kappaleiden erottamiseen. Älä tavuta tekstiä. Älä muotoile palstoja, taulukoita tms. vaan lähetä teksti perusmuodossaan.
– Kursivoi kirjojen, elokuvien ym. teosten nimet.
– Kirjoita esseetyyppisten tekstien alkuun lyhyt ingressi, jossa esittelet käsittelemäsi aiheen.
– Laita kirja-arvostelun alkuun kirjan tiedot: kirjailija, teoksen nimi (myös alkup.), julkaisuvuosi, kustannusyhtiö ja paikka. Keksi mielellään myös otsikko kritiikillesi. (Yhden sivun kirja-arvion pituus mielellään n. 3500-4000 merkkiä. Sovi pidemmistä arvioista erikseen toimituksen kanssa.)
– Tallenna valmis teksti *.RTF (klikkaa save as / save as type: rich text format) ja lähetä se toimitukselle sähköpostin liitetiedostona.
Huom! Tämän ohjeen tarkoitus on helpottaa taittajien työtä. Toivomuksia tekstin asettelun, fonttien ym. suhteen voi silti esittää toimittajille tekstin lähettämisen yhteydessä. Esim. runot ja muut kaunokirjalliset tekstit, joissa tekstin typografialla on merkitystä, voit lähettää valmiiksi aseteltuina sisennyksineen ja välilyönteineen.
KUVAT:
– Kuvat mielellään *.jpg- tai *.tif-muotoisina.
– Muista että lehti on mustavalkoinen, joten aivan hämärtyneitä kuvia ei kannata lähettää.
– Älä muokkaa kuvia turhaan tai varsinkaan pienennä niiden kokoa.
– Muistathan, että tekijänoikeussyistä lehdessä ei välttämättä voida julkaista mitä tahansa netistä poimittua kuvaa.