Noin viikon päästä alkaa Petra Eckhardin pitämä minikurssi yhdysvaltalaisesta nykykirjallisuudesta otsikolla Manhattanisms: Literary Topographies of New York City. Kurssia varten luetaan Paul Austerin City of Glass ja Toni Morrisonin Jazz sekä lisäksi oppiaineen toimistosta saatava artikkeli. Käyt sitten vielä kahdella luennolla 29. ja 30.3. ja avot – kolme opintopistettä kasassa! Jos kirjoitat vielä kymmenen sivua esseetä, päälle ripsahtaa toiset kolme opintopistettä, ja siinä onkin jo yksi aineopintojen historiapaketti koossa. Ei kannata jättää tilaisuutta väliin, sanoisin. Lisätietoa kurssista löydät oppiaineen sivuilta.
Mielenkiintoasi saattaa herättää myös englannin laitoksen järjestämä kurssi On the Brink. Kurssin päättää turkulaisen tutkijan Gerald Dohertyn kunniaksi järjestettävä seminaari, joka on avoin kaikille. Ilmoittautumiset sekä kurssille että seminaariin päättyvät 24.3. eli ensi keskiviikkona. Lisätietoa kummastakin löytyy ylläolevien linkkien takaa.
Lopuksi vielä pari mainintaa teitä mahdollisesti kiinnostavista vierailuluennoista ja seminaareista. Omassa oppiaineessamme vieraileva Craig Brandist Sheffieldin yliopistosta luennoitsee 24.3. otsikolla “Philology, Ideology and the Early Soviet Critique: Questioning the Nation and the ‘Orient'”. Folkloristiikan oppiaine puolestaan kutsuu teitä kuulemaan 29.3. luentoa aiheesta “Nykysuomalaisten yliluonnolliset kokemukset: Yliluonnollisen stigmatisointi, arvostaminen ja normalisointi”. Kielitieteistä kiinnostuneiden taas kannattaa pistäytyä fonetiikan oppiaineen 21.4. järjestämässä symposiumissa, jossa käsitellään mm. kaksikielisyyttä, kielenoppimista ja kielihäiriöitä aivotutkimuksen näkökulmasta. Suomen murteista taas on puhetta 27.4. ja lisätietoa alla.
Tämmöistä tarjontaa siis tällä kertaa. Joten jos kalenteri on alkanut näyttää liian tyhjältä näin kevään mittaan tai opintopisteitä puuttuu, tässä on joitain ehdotuksia.
—–
Liite: kaksi vierailuluentoa suomen murteista
Turun yliopiston fonetiikka tarjoaa 27.4.2010 kaikille kiinnostuneille kaksi suomen murteisiin keskittyvää luentoa. Luentojen pohjalta voi kirjoittaa oppimispäiväkirja (2 op), joka palautetaan dosentti Maija S. Peltolalle fonetiikkaan, Jusleniaan 14.5.2010 mennessä.
Tervetuloa!!!
27.4.2010 klo 12-16
Tauno Nurmela -sali
Ohjelma:
Klo 12-14
FT Riikka Ylitalo: Sanapainon ja aksentin toteutumisesta Turun, Tampereen ja Oulun seuduilla puhuttavassa suomessa
Klo 14-16
professori Kari Suomi: Erään puheen ajoitusmallin soveltamisesta (pohjois)suomeen
Lisätietoja: maija.peltola@utu.fi