Prometheus ry, tutummin Prome, on Turun yliopiston yleisen kirjallisuustieteen opiskelijoiden ainejärjestö. Jo vuodesta 1977 se on koonnut yhteen yleisen kirjallisuustieteen opiskelijoita, jotta yliopistomaailmassa ei tulisi ikävä, opiskelut sujuisivat jouhevasti ja vapaa-ajallakin riittäisi mielekästä tekemistä.

Toimintaa löytyykin jokaiseen makuun – on runsaasti juhlia, lukupiirejä, leffailtoja, mökkireissuja ja hyvinvointia kasvattavaa rentoa yhdessäoloa.

Hauskanpidon ja yhteisöllisen toiminnan lisäksi Prometheuksella on rooli opiskelijoiden edunvalvontajärjestönä yliopiston hallinnossa. Se ylläpitää toimivaa keskusteluyhteyttä oppiaineen henkilökuntaan ja muihin opiskelijajärjestöihin, vie eteenpäin opiskelijan toiveita ja pyrkii ratkomaan opiskeluun liittyviä huolia ja murheita.

Tulevien tapahtumien ajankohdat saat kurkattua Promen tapahtumakalenterista, mutta helpoiten pysyt kärryillä tykkäämällä Promen Facebook-sivusta tai liittymällä sähköpostilistalle. Promelaisten touhuja seuraamaan pääset liittymällä Prometheuksen suljettuun Facebook-ryhmään sekä seuraamalla Promea Instagramissa.

Järjestön toiminnan suunnittelee ja järjestää kaksi kertaa kuukaudessa kokoustava Prometheuksen hallitus, johon kuka tahansa jäsen voi liittyä yhdistyksen kokouksissa, joita järjestetään vähintään kaksi kertaa vuodessa.

Mikäli mielit turkulaisten kirjallisuustieteilijöiden iloiseen joukkoon, liity jäseneksi!