Germanistipäiville 2014 Ouluun lähti kuusihenkinen edustusjoukkue Germanicasta: Mirjami, Kristiina, Suvi, Maija, Ville ja Petteri. Germanican sponssaamilla matka-avustuksilla kaasuttelimme Pohjois-Pohjanmaalle kahdella autolla.

Matka starttasi jo torstai-iltapäivänä kohti Jyväskylää, missä yövyimme ja otimme kyytiin yhden jyväskyläläisen germanistin ja saksalaisen pojan. Lähdimme aamun sarastaessa klo 8 ajelemaan kohti Oulua. Toisessa autokunnassa matkan viihtyvyyden takasi (tai tuhosi) Mirjamin kitaransoitto ja laulanta. Pysähdyimme lounaalle Takkatupa-nimiseen sympaattiseen pieneen taukopaikkaan, mistä saa maailman parhaita lettuja.
Ennakko-odotuksista ja mKuva_2atkaseurueen tavoista huolimatta Germanican edustustoimikunta saapui tasan klo 13.00 Oulun yliopistolle – eli juuri ajoissa! Yhteisen lounaan jälkeen tutustuimme Oulun yliopiston kampukseen rastikierroksen merkeissä. Muodostimme muista kaupungeista tulleiden germanistien kanssa joukkueita ja suoritimme rasteilla ja niiden välillä erilaisia, hauskoja tehtäviä: tunnistimme eri oppiaineiden haalareita, kiipesimme humanistisen tiedekunnan edessä olevan pallon päälle, loimme tekotaiteellista paskaa ja piirsimme kuvan alastonmallista. Kierroksella tutustui mukavasti toisiin germanisteihin.Kuva_3

Germanica saavutti rastikierroksella mainetta ja kunniaa: voittajajoukkueessa oli kaksi germanicalaista (hyvä Krisu ja Mirjami!)

Perjantai-iltana kiertelimme vielä oululaisen oppaan johdolla keskustan baareja ja ravintoloita. Germitiimi suosittelee kaikille Rammstein-drinkin tilaamista Bar Kulumassa, on hintansa väärti! Erityismaininnan germitiimiltä saa myös baarin komeat baarimikot. Kaarlessa intouduimme musanurkassa jammailemaan ja lauleskelemaan vanhoja klassikoita. Kun nälkä yllättää, suosittelemme tilaamaan kuten paikalliset pizzan nimeltä känkky: pizza, jonka päällä on majoneesia.

Lauantaina päivä alkoi lounaalla yliopistolla, jonka jälkeen pääsimme merkkimarkkinoille myymään Germanican merkkejä ja ostamaan muiden germanistien merkkejä. Tämän jälkeen tutustuimme isäntäainejärjestön Verban kansallisurheilulajiin: raivo-omenaan. Omenaa siirretään ringissä toinen toiselta luean ja rinnan välistä.

Vietimme hotellilla muutaman tunnin vapaa-aikaa ennen sitsejä, mikä tosin meni illan pervormanssin valmisteluun, jonka esittämisen olimme (vahingossa) luvanneet edellisenä päivänä. Sitsien teema oli After ski ja joukkueemme saapui sitsipaikalle tyylikkäästi asianmukaisesti pukeutuneena. Sitsit olivat loistavat, oli hauska tutustua paikalliseen sitsikulttuuriin ja tutustua muihin germanisteihin vielä paremmin. Esittämästämme pervormanssista ei toivottavasti kellään ole kuva- tai videomateriaalia – ja jos on, ette halua tutustua siihen. Trust me! Veimme isäntäjärjestölle Verballe tuliaisiksi kassillisen turkulaista tavaraa, jonka luovutimme sitseillä. Ruokajuomana sitseillä ollut kilju pääsi yllättämään yhden jos toisenkin juhlijan, ei ainoastaan Turun joukkuetta. Muistikuvat sitseistä ovat osittain hämärän peitossa – toisaalta ehkä hyväkin niin! Hauskaa kaikilla kuitenkin oli ja jatkot jatkuivat yön pikkutunneille asti. Täytyy myös antaa kehuja yliopiston ja sitsipaikan hienoista puitteista.

Hauskaa ei tainnut olla sKuva_4unnuntaiaamuna oikein kenelläkään, krapula hiipi jokaisen sisuskaluissa kun aikamme oli silliksen kautta suunnata kohti armasta Turkua. Turkulaisten germanistien kokoaminen lähtöön ympäri Oulua ei ollut tehtävä helpoimmasta päästä, mutta lopulta metsästyksen ja puhelinsoittojen jälkeen löysimme kaikki kadonneet lampaat ja pitkä kotimatkamme alkoi. Ylivieskan ja Jyväskylän kautta Germanican joukkueen kotimatka kesti 11 tuntia ja 40 minuuttia.

Koko edustustoimikunta kiittää upeista Germanistipäivistä, mahtavaa työtä Verba! Ensi vuonna kunnian järjestää Germanistipäivät saa Helsinki, kannustamme kaikkia germanicalaisia lähtemään silloin vuoden parhaimpiin bileisiin!

Kuva_5