Kuten moneen muuhunkin asiaan, myös Mimesis ry:n syksyn tapahtumiin vaikuttaa vallitseva koronatilanne. TYY on antanut jonkin aikaa sitten ohjeistuksensa järjestöille ja opiskelijoille tapahtumien järjestämisestä ja niihin osallistumisesta nykyisessä tilanteessa. Ohjeistus on kokonaan luettavissa täällä: https://www.tyy.fi/fi/medialle/ajankohtaista/tyyn-ohjeistus-tapahtumista-jarjestoille-ja-opiskelijoille

Syksyn tapahtumia koskevat siis seuraavat erityisjärjestelyt:

Jokaiseen Mimesis ry:n tapahtumaan nimetään erikseen hygieniavastaava. Vastaava on paikalla koko tapahtuman ajan ja huolehtii siitä, että tapahtumassa on mahdollisuus hyvään kesähygieniaan ja tapahtumassa noudatetaan turvavälejä (vähintään 1,5 metriä). Vastaavaan voi olla tapahtuman aikana yhteydessä, mikäli jokin tapahtuman hygieniassa ja turvallisuudessa huolettaa. Hygieniavastaavan nimi ja yhteystiedot löytyvät kunkin tapahtuman tiedoista etukäteen ja tapahtuman ajan. 

Jokaisesta tapahtumasta kerätään osallistujalista mahdollisten tartuntaketjujen jäljitystä varten. Huolehdithan tapahtumaan saapuessasi, että toimit järjestäjän ohjeiden mukaan ja jätät nimesi listaan kussakin tapahtumassa sovitulla tavalla. Osallistujalista on vain tapahtuman hygieniavastaavan ja Mimesis ry:n puheenjohtajan saatavilla. Kolmen viikon säilytysajan jälkeen listat hävitetään asianmukaisesti. Mikäli tapahtumassa epäillään olleen tartuntaketjuja, luovutetaan lista terveysviranomaisten käyttöön. 

Mikäli sinulla todetaan koronavirustartunta niin, että olet ollut Mimesis ry:n tapahtumassa tartuttavuusaikana, ilmoitathan järjestömme puheenjohtajan tai tapahtuman hygieniavastaavan yhteystiedot terveysviranomaisille välittömästi, jotta kontaktien jäljitys onnistuu. Yhteystiedot löytyvät aina kunkin tapahtuman tiedoista, ja ne kannattaa ottaa ylös tapahtumaan saapuessa. Halutessasi voit ilmoittaa asiasta hallitukselle myös suoraan. Mimesis ry ilmoittaa myös omissa kanavissaan, mikäli tapahtumissa on ollut altistumistapauksia. 

Niissä tapahtumissa, joissa turvavälejä ei pystytä pitämään, on noudatettava kullakin hetkellä voimassa olevaa THL:n kasvomaskisuositusta. Tämän hetken maskisuositus löytyy osoitteesta [https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/suositus-kasvomaskien-kaytosta-kansalaisille]. Hygieniavastaava ohjeistaa osallistujia maskin oikeaoppiseen käyttöön. Lähtökohtaisesti pyrimme kuitenkin suunnittelemaan tapahtumat niin, että turvavälien pitäminen on mahdollista. THL:n ohjeiden mukaisesti Turun kaupunki alkaa jakaa kasvomaskeja vähävaraisille. Lisätietoa löytyy Turun kaupungin sivuilta.

TYYn ohjeistuksen mukaan vältämme ruoan ja juoman tarjoilua tapahtumissamme. 


Tässä vielä TYYn ohjeet tapahtumien osallistujille: 

1. Jää pois fyysisistä tapahtumista, jos sinulla on flunssaoireita, olet sairas tai olet ollut kontaktissa oireisen ihmisen kanssa viimeisen 14 vuorokauden aikana. Muista ilmoittaa myös järjestäjälle poisjäämisestäsi.
2. Jos nautit tapahtumassa juomia tai ruokia, käytä henkilökohtaista astiaa. Älä tarjoa ruokaa tai juomaa muille tapahtuman osallistujille.
3. Ota mukaan oma käsidesipullo ja huolehdi käsihygieniasta etenkin ennen ja jälkeen tapahtuman.
4. Noudata viranomaisen antamaa ajankohtaista maskisuositusta. Maskia voi käyttää myös vapaaehtoisesti, eli halutessasi ota maski mukaan tapahtumaan. Käytä maskia oikeaoppisesti, koska maskin siirtely kasvoille ja pois kasvoilta voi lisätä tartuntariskiä.
5. Pidä huolta turvavälistä (1,5 metriä) muihin ihmisiin.
6. Pitäydy omassa seurueessasi tapahtuman aikana.
7. Käytä tapahtumasta löytyvää käsien desinfiointi- tai pesumahdollisuutta ja huolehdi käsihygieniasta koko tapahtuman ajan.
8. Noudata järjestäjän ohjeita ja ilmoita itsesi osallistujalistaan järjestäjän ilmoittamalla tavalla.
9. Muista, että meillä kaikilla on yhteisvastuu koronaviruksen leviämisen estämisessä. Pidä huolta kavereista!

Koronatilanteen vuoksi monia perinteisiä tapahtumia, kuten bileitä, ei näillä näkymin ole sellaisenaan mahdollista järjestää. Ideoimme kuitenkin jatkuvasti uusia, turvallisesti toteutettavia tapahtumia. Hallitukselle saa jättää toiveita ja ideoita tapahtumia koskien.