Mimesis (μίμησις): Taiteessa, erityisesti kirjallisuudessa tapahtuva pyrkimys todellisuuden kuvaamiseen.

tieteen termipankki

Tieteellisen merkityksensä ohella Mimesis on kesällä 2020 perustettu yhdistys, jonka tehtävänä on huolehtia kirjallisuustieteiden opiskelijoiden edunvalvonnasta ja vapaa-ajan huveista, jotta opiskelu sujuisi ongelmitta, yksinäisyys ei vaivaisi ja juhlittavaa riittäisi.

Koska Mimesis on vielä uusi tulokas ainejärjestökentällä, ei sen tapahtumakalenteri ole täysin vakiintunut – siksi kannattaakin lähteä mukaan toimintaan suunnittelemaan uudenlaisia hauskanpidon hetkiä. Uusilla opiskelijoilla onkin nyt harvinainen tilaisuus rakentaa ainejärjestöstään juuri omien toiveidensa mukainen. Aiempien vuosikurssien opiskelijoita ilahduttanee tieto siitä, että myös monet aiempien ainejärjestöjen Muusa ry:n ja Prometheus ry:n suosituimmat perinteet jatkavat mukana menossa.

Jäseneksi kannattaa liittyä heti, sillä Mimesis tarjoaa jäsenilleen muun muassa lukuisia juhlahetkiä, rentoutumista, ulkoilua, vohveleita ja tietysti tiivistä yhteydenpitoa molempiin oppiaineisiin. Mikäli opetussuunnitelmien kiemurat eivät avaudu tai kurssien arviointi mietityttää, voi apua kysyä Mimesiksen hallitukselta. Hallitukseen saa yhteyden ilmestymällä kokoukseen, nykäisemällä hihasta, somen kautta tai perinteisesti sähköpostilla. Yhdistyksen tiedotuksen saat sähköpostiisi liittymällä listalle.

Oletko Turun kirjallisuustieteen alumni? Liity alumien sähköpostilistalle ja Facebook-ryhmään.

Yhdistyksen logon on suunnitellut Suvi Hirvonen.