Mimesis julkaisee taide- ja kulttuurilehti Utopiaa, joka tarjoaa jäsenistölle mahdollisuuden julkaista tekstejään ja muuta materiaalia. Utopia hakee parhaillaan muotoaan ja tyyliään, eli jokainen kirjoittaja voi osaltaan rakentaa käsitystä Utopiasta. Lehti ilmestyy kahdesti vuodessa, touko- ja joulukuussa.

Lehden päätoimittaja(t) ja muu toimituskunta valitaan vuosittain yhdistyksen syyskokouksessa. Toimittaminen ei vaadi aiempaa kokemusta, mutta taittotaidosta tai valmiudesta sen opetteluun on toki apua.

Vuonna 2020 lehden päätoimittajana toimii Joel Suontama (josuon[at]utu.fi) ja avustavana päätoimittajana Leevi Silanen (ljsila[at]utu.fi).

UTOPIA 1/2020

Kirjoituskutsu:

”Rakkaat utopistit ja muut todellisuuspakoilijat!

On tullut aika synnyttää ensimmäinen yhteinen Utopiamme.

Viime maanantaisessa suunnittelukokouksessa valikoitui uuden ainejärjestölehtemme Utopian ensimmäisen numeron teemaksi lehden nimeä kunnioittava utopia! Sisällönkeruuprosessi on käynnistynyt ja toivomme lehteen kaikkea erilaisista teksteistä kuvataiteeseen.

Käsititpä utopian arkikielisesti tai akateemisesti, kuvasit sen henkilökohtaisesti tai yhteiskunnallisesti, kritisoit tai haaveilit; me haluamme kokea sen. Olipa utopiasi sitten tunne- tai tilannekuva taikka tulevaisuuden yhteiskuntamalli, toisen dystopian ollessa toisen utopia väärin et voi vastata. Älä siis anna laajan teeman ahdistaa vaan tartu avoimuuteen!

Sana, kynä ja näppis siis vapaa, ottaen kuitenkin kuvataiteen kohdalla huomioon tulevan lehden olevan ainakin lähes kokonaan mustavalkoinen.

Kirjoitus- ja kuvataidesuunnitelmista saa mielellään infota päätoimitusta jo etukäteen! Ole siis yhteydessä Joeliin tai Leeviin sähköpostitse tai WhatsAppin kautta.

”Tehään yhes hieno lehti!”

avustava päätoimittaja leevi silanen

Juttujen deadline: 15.11.2020

Teema: Utopia

Lehti ilmestyy: Joulukuussa 2020

“Utopia was here at last: its novelty had not yet been assailed by the supreme enemy of all Utopias—boredom.”

Arthur C. Clarke, Childhood’s End

Terveisin utopismiin kannustava päätoimitus,

Leevi ja Joel