Hallituksen katsaus vuoteen 2016

Turkulaisen humanistispeksin ensimmäinen toimintavuosi lähestyy kovaa vauhtia kohti huipennustaan, eli ensimmäisen turkulaisen humanistispeksin ensi-iltaa! Vuodenvaihteessa on hyvä kuitenkin pysähtyä pohtimaan, mitä kuluneen vuoden aikana on jo saatu aikaan.

Turkulainen humanistispeksi ry perustettiin 12.5.2016 Sirkkalassa musiikkitieteen salongissa. Pian tämän jälkeen pistettiin kaikille humanisteille avoimet haut pystyyn niin ohjaajia kuin taustatiimejä varten. Hakijoita onneksemme riitti, ja niin speksin kimppuun päästiin jo kesällä!

Käsikirjoituksen, markkinoinnin ja tuottamisen runko luotiin jo kesällä, jotta heti alkusyksystä olisimme valmiita tositoimiin: oli aika ottaa etsiä mukaan speksiin esiintyjiä! Speksin esiintyjähaut järjestettiin syyskuun lopulla, ja oli aika yllättyä todenteolla: hakijoiden määrä ylitti kaikki villeimmät odotukset! Harmiksemme moni halukas jäi tämän vuoden produktion ulkopuolelle, mutta onneksi ensimmäinen speksi ei todellakaan jää viimeiseksi. Innokkaiden hakijoiden joukosta muodostui yli kolmenkymmenen hengen ensemble, jossa mukana on soittajia, laulajia, tanssijoita ja näyttelijöitä.

Treenit aloitettiin pian hakujen jälkeen lokakuussa speksin ohjaajien Maria Hannosen ja Riitta Lindroosin johdolla. Maria ja Riitta ovat ohjanneet syksyn ajan erityisesti näyttelijöitä. Tanssijoiden luotsaajina toimivat Reetta Seppälä ja Emma Pyyhtiä, bändin ohjaksissa taas Lauri Jonsson ja Antti Ainola. Ryhmät ovat treenanneet yhdessä ja erikseen, ja syksyn kohokohtana toimi speksin harjoitusviikonloppu, jossa esiintyjät rämpivät yhdessä speksin läpi ensimmäistä kertaa! Tätä läpimenoa oli seuraamassa iso osa speksiläisiä, ja heti läpimenon jälkeen jäätiinkiin suunnittelemaan niin markkinointia kuin speksin lavailmettä — lavastus, puvustus ja maskeeraus ovat monien taitavien käsiparien joukossa, niin kuin koko produktio. Speksin eri taustatiimeihin kuuluu upea joukko ahkeria tekijöitä, joiden ansiosta voimme olla yhdessä varmoja siitä, että 1.3.2017 saamme kokea Aurinkobaletissa jotain ennenkuulumatonta!

Videoteaser harjoitusviikonlopulta

Joulukuussa vietettiin speksin pikkujoulua ja hiljennyttiin joululoman viettoon. Kulunut vuosi on ollut antoisa, mutta myös haastava: uuden yhdistyksen perustaminen, uuden produktion luominen ja ihmisten yhteensovittaminen on aikaanvievää puuhaa, eikä ongelmilta ja haasteilta olla vältytty. Onneksi voidaan kuitenkin todeta, että speksi on jo nyt lähentänyt humanisteja entisestään, ja niin laitosten kuin oppiaineiden rajatkin tuntuvat entistä väljemmiltä — ja sehän on paras lahja, minkä produktio voi tekijöilleen ja katsojilleen antaa!

Kohta speksi heräilee joululomiltaan ja ryhtyy tiukkaan puserrukseen ennen ensi-iltaa — sitä ennen Turkulainen humanistispeksi ry:n hallitus haluaa toivottaa kaikille oikein hyvää ja speksikästä uutta vuotta 2017!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *