Keitä me olemme?


Turun YK-yhdistys on voittoa tavoittelematon ja poliittisesti sitoutumaton järjestö, joka perustettiin vuonna 1963 edistämään kansainvälistä ja kansallista yhteisymmärrystä sekä kansojen rauhanomaista toimintaa. Yhdistyksen tarkoituksena on tehdä tunnetuksi Yhdistyneiden Kansakuntien päämääriä ja periaatteita edistämällä YK:n peruskirjassa ja muissa julkaisuissa mainittujen tavoitteiden toteutumista. Yhdistykseen kuuluu ihmisoikeuksista, kansalaisvaikuttamisesta, monikulttuurisesta ja kansainvälisestä yhteistyöstä kiinnostuneita nuoria. Turun YK- yhdistyksen toiminnan tärkeitä arvoja ovat poliittinen ja uskonnollinen sitoutumattomuus, ihmisoikeuksien toteutuminen, ihmisten tasa-arvoinen kohtelu sekä globaalin ystävyyden puolesta puhuminen. Näiden arvojen haluamme myös näkyvän jokaisessa tapahtumassamme ja julkaisussamme.

 

Toiminta

Järjestämme vuosittain vaihtuvan hallituksen voimin jäsenistölle ja muille globaaleista aiheista kiinnostuneille edellä mainittujen teemojen tiimoilta erilaisia tapahtumia itsenäisesti sekä yhteistyökumppaneidensa kanssa. Järjestämme mielenkiintoisia, periaatteitamme tukevia, matalan kynnyksen tapahtumia sekä tempauksia. Tavoitteena on olla monipuolinen ja aktiivinen yhdistys, jonka toimintaan on helppo ja mukava tulla mukaan!

Pyrimme vuosittain järjestämään niin dokumentti-iltoja, työpajoja, keskustelutilaisuuksia, seminaareja kuin erilaisia tempauksia mielenkiintoisista ja ajankohtaisista aiheista, usein johonkin ajankohtaa lähellä olevaan YK:n teemapäivään liittyen. Turun YK-yhdistyksen ollessa TYY:n alajärjestö, osallistumme myös moniin ylioppilaskunnan tapahtumiin, kuten perinteisesti syksyn avajaiskarnevaaleihin tai kehitysyhteistyöviikkoon. Teemme myös tiivistä yhteistyötä erilaisten järjestöjen, kuten SONDIP ry:n, Suomen YK-nuorten ja Sateenkaari Koto ry:n kanssa.

Turun YK-yhdistyksen tapahtumiin on vapaa pääsy kaikille kiinnostuneille, myös yhdistyksen jäseneksi liittyminen on ilmaista. Sähköpostilistalle liittymällä sekä seuraamalla meitä sosiaalisessa mediassa (FacebookInstagram, Twitter) saat tietoa yhdistyksen toiminnasta ja tulevista tapahtumista sekä muuta YK-aiheista informaatiota. Hallituksen sekä yhdistyksen kokouksia on myös mahdollista tulla seuraamaan – niihin on vapaa pääsy. Mikäli hallitustoiminta kiinnostaa, kannattaa pitää silmällä syksyn kokousaikatauluja. Uusi hallitus valitaan vuosittain syyskokouksessa loka-marraskuussa.

Lämpimästi tervetuloa mukaan Turun YK-yhdistykseen! Lue lisää tapahtumista täältä.