Ilmoittautuminen

Vuosijuhlien ilmoittautuminen on alkanut! Ilmoittaudu käyttäen linkin takaa löytyvää lomaketta.

Ilmoittautumislomake

Vuosijuhlakutsu


Olette mitä lämpimimmin tervetulleita juhlistamaan Turun yliopiston folkloristiikan, kansatieteen ja uskontotieteen ainejärjestö Seita ry:n kaksivuotista taivalta lauantaina 28.10.2017.

Cocktailtilaisuus järjestetään Sirkkalan kasarmilla (Kaivokatu 12) klo 17:00.

Iltajuhlaa vietetään Ravintola Kårenilla (Hämeenkatu 22) klo 18:00.

Juhlan pukukoodi on tumma puku ja akateemiset kunniamerkit.

Akateeminen silliaamiainen järjestetään salaisessa paikassa sunnuntaina 29.10. klo 12 alkaen.

 

Menu 1

Inkiväärigraavattua lohta ja tahini-jogurttikastiketta salaattipedillä

Fillet Mignon, portviinikastiketta, perunaterriiniä ja kauden kasviksia

Sitruuna posset

Kahvi/Tee

 

Menu 2
Kasvis tartar paahdetuilla siemenillä
Speltillä, kikherneillä, karpaloilla ja fetajuustolla täytettyä bataattia
Sitruuna posset

Kahvi/Tee

 

Ilmoittautuminen juhliin alkaa tiistaina 5.9. ja päättyy sunnuntaina 8.10. Huomioithan, että olet maksanut illalliskorttisi 8.10. mennessä.

 

Illalliskorttien hinnat (Seita ry:n jäsenille/ei jäsenille):

Alkoholiton illalliskortti 55/60€

Alkoholillinen illalliskortti 65/70€

Kannatusillalliskortti 80€

 

Vuosijuhlien ilmoittautumislinkki tulee tähän ilmoittautumisen auettua. Ilmoittauduttuasi saat sähköpostiisi illalliskortin maksuohjeet. Huomioithan, että illalliskorttia ei makseta Seita ry:n päätilille, vaan erilliselle vuosijuhlatilille.

 

Ilmoittautumisen alkamista odotellessa voit lukea alta vuosijuhliin liittyviä ohjeita. Ohjeistus on napattu TYYn sivuilta, ja sitä on mukautettu hieman omiin juhliimme sopivammaksi.

 

 

 

Vuosijuhla on yksi akateemisen yhteisön arvokkaimmista juhlista, mikä näkyy juhlassa kaikessa pukeutumisessa ja käyttäytymisessä.

 

Tärkeimpänä asiana vuosijuhlilla on tietenkin nauttia toisten seurasta ja pitää hauskaa. Tässä kuitenkin muutamia ohjeita juhlijoille:

  • Vuosijuhliin voi tulla myös ilman avecia.
  • Juhlista myöhästyminen on hyvin epäkohteliasta, joten olethan ajoissa
  • Omia juomia ei voi tuoda juhlaillalliselle

 

Juhlan kulku

Cocktailtilaisuus

Cocktailtilaisuus avaa vuosijuhlan. Tilaisuudessa ainejärjestön hallitus vastaanottaa tervehdykset kaikilta halukkailta (muistathan ilmoittaa tervehdyspuheenvuorostasi ilmoittautumisen yhteydessä). Illalliselle siirrytään yhteiskuljetuksella toistemme seurasta nauttien.

 

Illallinen

Vuosijuhlien pääjuhlana pidetään illallista, johon kuuluu kolmen ruokalajin menu ja ohjelmaa. Illallistilaisuus kestää nelisen tuntia. Erityisesti illallisella on syytä muistaa juhlava ja arvokas käytös, kuunnella ohjelmaa ja huomioida toiset juhlijat. Juhlamarsalkka opastaa juhlan kulkua ja pitää huolen, että juhlijat tietävät, kuinka toimia.

Ilta alkaa lippujen saapumisella. Jokaisella on juhlasalissa paikka merkittynä, ja oma paikka tulee tarkistaa plaseerauskartasta ennen saliin astumista. Omalta paikaltaan löytää käsiohjelman, josta voi seurata illan kulkua ja yhteislaulujen sanoja.

Illallisen aikana on kaksi taukoa eli konferenssia, joiden aikana voi käydä puuteroimassa nenänsä tai seurustella toisessa pöydässä istuvien kanssa. Muina aikoina pöydästä ei ole sopivaa poistua, paitsi pakottavan tarpeen edessä vessaan pöytäseurueen luvalla.

Mikäli illallisen aikana juhlijoiden kielenkannat käyvät kirpoamaan, on illallisella aikaa lyhyille puheille. Tämä vapaa sana ei kuitenkaan tarkoita, että kuka vain saa mennä puhumaan, vaan puheenvuorot on ilmoitettava juhlamarsalkalle etukäteen. Juhlamarsalkka jakaa vapaan sanan puheenvuorot konferenssien aikana.

 

Jatkot ja silliaamiainen

 

Jatkot ja sillis ovat luonnollisesti vapaamuotoisempia tilaisuuksia kuin illallinen, varsinaista etikettiä ei ole. Vaikka jatkoilla ja silliksellä rusetin voi piilottaa rintataskuun ja korkkarit heittää nurkkaan, on syytä muistaa kohtelias ja arvokas käytös, huolehtia muiden juhlijoiden, mutta erityisesti seuralaisen viihtymisestä ja iloita yhdessäolosta. Jatkoilla on tarjolla pieni yöpala, silliksellä brunssityyppinen kattaus.

 

Etiketti

Vuosijuhlat ovat ainejärjestön hienoin juhlapäivä, jota kunnioitetaan myös noudattamalla virallisia etikettiohjeita.

 

Pöytätavat

Pöytään saavuttaessa on tapana esittäytyä kohteliaasti pöytäseurueelleen.

Juhlan kulusta vastaa juhlamarsalkka, jonka noustessa ja kopauttaessa sauvaa, on juhlakansan hiljennyttävä. Pöydässä on suotavaa seurustella, mutta viereisiin pöytiin ei sovi huhuilla. Virallista ohjelmaa seurataan hiljaa ja esiintyjiin keskittyen, ja puheen tai laulun aikana ei ole sopivaa syödä.

Illallispöydästä ei ole hyvätapaista poistua kuin konferenssien eli ohjelmaan merkittyjen taukojen aikana. Mikäli juhlijan muutoin täytyy nousta seurueesta, hänen on pahoiteltava poistumistaan, mutta vältettävä ylimääräistä juhlan häiritsemistä.

Laulujen, puheiden ja esitysten jälkeen on tapana nostaa maljaa pöytäseurueen kanssa. Skoolatessa tulee ehdottomasti katsoa silmiin, ja kierros aloitetaan omasta avecista siirtyen seuraavaksi toiselle puolelle istuvaan ja lopuksi vastapäätä istuvaan henkilöön.

 

Pukeutuminen

Pukeutumiskoodi vuosijuhlassa on juhlapuku tai tumma puku ja akateemiset kunniamerkit. Naiselle tämä tarkoittaa täyspitkää ilta- tai juhlapukua, hartiahuivia ja olkahihnatonta laukkua. Myös hansikkaita voi halutessaan käyttää muuten kun ruokaillessa. Naisen olkapäiden tulisi olla peitettynä hartiahuivilla tai jakulla pääruokaan asti. Laukkua ei tule asettaa pöydälle.

Akateemisiksi kunniamerkeiksi määritellyt nauhat ja merkit kuuluvat vuosijuhlien asuun. Miehet kantavat nauhaa oikealta olkapäältä alas vasemmalle ja naiset samalla tavoin ruusukkeena puvun vasemmassa rintamuksessa, kuitenkin niin ettei nauha kosketa paljasta ihoa. Nauhoista arvokkainta tai suurinta organisaatiota edustavaa kannetaan ylimpänä. Kunniamerkkejä kannetaan ne myöntäneen tahon ohjeiden mukaan joko nauhassa tai puvun vasemmassa rintapielessä.