Kuriositeettikabi.net

Kuriositettikabi.net on Museion ry:n julkaisema verkkolehti, joka käsittelee kaikkea museoihin ja museomaailmaan liittyvää. Ensimmäinen numero julkaistiin tammikuussa 2006. Lehti ilmestyy kahdesti vuodessa, ja vuodesta 2012 kullakin numerolla on ollut oma teemansa. Menneitä teemoja ovat esimerkiksi Kohtaamisia (1/2019), Tarinat ja tarinallistaminen museoissa (2/2018) ja Tapahtumat museoissa (1/2018). Lehti on tällä hetkellä uudistuksen vuoksi ilmestymistauolla. Uudistuksen arvioitu valmistumisaika on loppuvuodesta 2022.

Kuka tahansa on tervetullut kirjoittamaan ja toimitus ottaa mielellään vastaan artikkeliehdotuksia myös relevanttien alojen opiskelijoilta. Keväästä 2019 lähtien Kuriositeettikabi.netiin kirjoittamalla on ollut mahdollista saada opintopisteitä Turun yliopistossa museologian aineopintoihin.

Kevät- ja syysnumeroiden kirjoittajakutsut (CFP eli call for papers) julkaistaan vuosittain noin kaksi kuukautta ennen suunniteltua julkaisuajankohtaa. Kirjoittaa voi suomeksi ja englanniksi.

Parhaiten pysyt perillä artikkelihauista ja julkaistuista numeroista seuraamalla verkkolehden Facebook-sivua.

Vuoden 2022 päätoimittaja on Mari Kalilainen. Päätoimittajaan saat yhteyden sähköpostilla kuriositeettikabinetti(ät)gmail.com