Sijaislista

Tarvitsetko sijaista opettamaan äidinkieltä tai suomen kieltä vieraana kielenä?

Kanta ylläpitää suomen kielen opiskelijoiden sijaislistaa, joka on toteutettu sähköpostilistana. Listan tarkoituksena on tarjota opiskelijoille mahdollisuus tutustua työelämään ja opetustyöhön sekä kouluille ja muille suomen kielen opetusta tarjoaville yksiköille mahdollisuus saada sijaisia nopeallakin aikataululla. 

Sijaispyynnön voi lähettää osoitteeseen kanta-sijaisuudet [ät] lists.utu.fi. Sähköpostiviestissä olisi hyvä mainita ainakin seuraavat asiat:

  • Työpaikka ja sen sijainti
  • Sijaisuuden kesto
  • Työnkuva
  • Mahdolliset opintovaatimukset (esimerkiksi perus- ja aineopinnot tai opettajan pedagogiset opinnot)

Tällä hetkellä listalle kuuluu kymmeniä kantalaisia, jotka ovat innokkaita sijaistamaan ja siten tutustumaan opettajan työhön käytännössä. Sijaispyyntö lähetetään kaikille listalla oleville, ja kuka vain heistä voi tarjoutua sijaiseksi vastaamalla viestiin.

                                                           —◊—

Kantalainen, haluatko saada työkokemusta opettajana? Liity Kannan sijaislistalle!

Sijaislistalle kuuluakseen on oltava Kannan jäsen. Mikäli olet epävarma jäsenyytesi voimassaolosta, ota yhteys jäsenvastaavaamme (yhteystiedot löytyvät täältä).

Sijaislistasta on lähetetty tietoa monille Turun ja Varsinais-Suomen kouluille ja muille opinahjoille. Opettajan sijaisuudet ovat mitä mainion keino saada kokemusta työelämästä ja opettajan ammatista. Mikäli opettajuus kiinnostaa vähääkään, liity ihmeessä listalle!