Kääntöpiiri

Mikä se on?

Kääntöpiiri (tuttavallisesti KP) on kaikkien Turun yliopistossa kääntämistä ja tulkkausta opiskelevien ainejärjestö ja vieläpä oikein virallisesti rekisteröity yhdistyskin. Meillä ei ole kääntäjää kieleen katsominen, sillä rakas ainejärjestömme kokoaa sopuisasti yhteen niin englannin, saksan, ranskan, espanjan kuin italiankin kääntäjät.

Mitä se tekee?

Lyhyesti sanottuna KP valvoo etujamme ja järjestää kaikkea kivaa ja hyödyllistä. Ainejärjestö voi toimia esimerkiksi välittäjänä opiskelijan/opiskelijoiden ja yliopiston henkilökunnan välillä. KP järjestää jäsenilleen myös infopäiviä ja vierailuluentoja yhteistyössä laitoksen, SKTL:n (Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto) ja KAJ:n (Käännösalan asiantuntijat) kanssa.. Ja mitä siihen kivaan tulee, tarjolla on muun muassa liikuntaa, pullista, illanviettoja ja tietenkin bileitä.

Miten se toimii?

KP:n jäsenet valitsevat yleensä kerran vuodessa yleiskokouksessa hallituksen, joka hoitaa käytännön hommat ja edunvalvonnan. Tällä hetkellä hallituksessa istuu yhdeksän aktiivista ja ihanaa ihmistä: puheenjohtaja, sihteeri, tiedottaja, varapuheenjohtaja/taloudenhoitaja, kaksi koulutuspoliittista vastaavaa (joista toinen myös liikuntavastaava), jäsen- ja hankintavastaava, sosiaalipoliittinen vastaava ja tapahtumavastaava. Hallituksen tehtävä on siis järjestää jäsenille kaikkea mahdollista mukavaa, mitä jäsenet vain haluavat touhuta.

Miten pääsen mukaan?

Innostuitko jo? Hyvä! Reippaita ja aktiivisia ihmisiä tarvitaan aina! Kääntöpiirin toimintaan pääse mukaan hyvin helposti. Ei tarvitse kuin ilmaantua paikalle mihin tahansa KP:n tapahtumaan! Jäsenlomakkeen pääsee täyttämään esimerkiksi torstain päivystyksen yhteydessä klo 13.45-14.15 välisenä aikana (katso tarkempi info kohdasta Liity). Päivystyksissä voi myös ostaa Kääntöpiirin haalarimerkkejä tai ehdottaa toimintaa, jota ainejärjestösi voisi toteuttaa.

Vastaa