Usein kuulee sanottavan, että opiskelu on elämän parasta aikaa. Monissa tapauksissa ainejärjestöillä on siihen suuri vaikutus. Ainakin itselleni ainejärjestö on opintojen ensimmäisistä päivistä lähtien ollut kuin perhe, joka ottaa avosylin vastaan. Hurma järjestää monipuolisia tapahtumia ja pitää huolen siitä, ettei kukaan huku kirjapinojen alle – vaikka nykyään aineistot ovatkin enimmäkseen digitaalisia. Hurmalla on monelle opiskelijalle iso merkitys, ollut jo vuosien ajan. Viime viikolla kokoonnuimme juhlimaan Hurman täyttäessä 17 v. Ja vaikka Hurmalla on vielä vuosi täysi-ikäisyyteen, eivät bileet olleet siitä tietoisia.

Hurman hallituslaisten kanssa suunnittelimme ja järjestimme rennot ja mukavat vuosijuhlat, joissa oli herkullista tarjottavaa ja hauskaa ohjelmaa. Kimallusta iltaan toivat Viivin tekemät glitter-meikit ja koomikko Juhon nauruhermoihin osuva esitys. Tunnelma oli pukukoodin mukaisesti rennon juhlava ja juhlijat vaikuttivat onnellisilta. Seuraavan päivän olotilaa helpottamaan oli järjestetty Sillis.

Juuri tällaisista kokemuksista koostuu elämän onnellisin aika. Tai tarkemmin sanottuna nämä kokemukset ovat osa sitä aikaa. Vastapainoksi on välillä hyvä kaivautua kirjaston perimmäiseen penkkiin ja havahtua vasta, kun nälkä on kasvanut liian suureksi. On kyse kontrasteista – kun niitä on tarpeeksi, pysytään tasapainossa. Mikä tuntuukaan paremmalta kuin harmaita hiuksia aiheuttaneen tentin jälkeen avata Mimesiksen ovi, rojahtaa sohvalle, ehkä avata pullo sihisevää ja antaa ajatuksen elämän parhaasta ajasta tulla ja peittyä musiikkiin sekoittuvaan puheensorinaan.

Toivotaan Hurmalle vielä monia elinvoimaisia vuosia ja opiskelijoille upeita kokemuksia. Ainejärjestöissä tehdään muistoja ja muistot taas värittävät elettyä aikaa kauniimmaksi. Yliopistossa voi tavata huikeita ihmisiä, joten on enemmän kuin kannustettavaa hakeutua ainejärjestöjen juttuihin mukaan. Hurma tekee parhaansa opiskelijoiden viihtymisen eteen.

Ja koska rennon juhlavia kokemuksia on hyvä saada lisää, niin ei muuta kuin vappua kohti!

Nora Palonen, Hurman puheenjohtaja